Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/regnbueis/

Regnbueis – hjemmelavet trefarvet is

Regnbueis eller trefarvet is, som vi  vækker altså minder tilbage til 80´erne. Med papkarton omkring og det hele. Jeg var oprigtig talt ikke specielt vild med den isvariant som barn, men spiste nu alligevel delte altid mit isstykke sirligt i tre stykker og spiste de tre farver for sig. Først jordbær, så vanilje og til sidst chokolade. Regnbueis fra barndommen handler nok for mig mere om nostalgi, end om at den frydede mine smagsløg.

Ikke at jeg ikke elsker jordbær, vanilje og chokolade is, men det skal altså være tilberedt med god fløde, rigtig god mørk chokolade, masser skønne vaniljeprikker fra en fed vaniljestang og en smag af sommersøde danske jordbær.

PT3H

Regnbueis - hjemmelavet trefarvet is

Tid i alt3 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed2 måneder
Kan frysesJa
Antal10 pers.
Ingredienser
  • 450 ml vaniljeis
  • 450 ml jordbæris
  • 450 ml chokoladeis
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Opskrift på jordbæris her, vaniljeis her og chokoladeis her.

Kør de tre is på ismaskinen. Start med vaniljeis og når den er færdig, kommes den i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Sæt på frys og kør jordbærisen. Tag formen ud af frys, kom jordbæris i formen og sæt tilbage på frys igen. Kør chokoladeisen og kom den i formen. Lad formen stå i fryseren en halv times tid og så er regnbueisen klar til at blive spist.

Regnbueis eller trefarvet is kan selvfølgelig også opbevares længere tid på frost. Tag den blot ud ca 30 minutter før den skal spises