Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbersorbet/

Rabarbersorbet

Lækker rabarbersorbet til dessert og festlige isvafler.

Farven på den lækre sorbet med rabarber vil variere, alt efter hvor meget lyserød farve der er i de fine rabarberstængler. Mine favoritter er jordbær- og vinrabarber, både for smagen og for den pink farve. Jeg har selv begge sorter i min have og bruger dem til alt fra saft til desserter og kompot. Men alle rabarbersorter kan bruges.

Den lækre sorbet er skøn at servere som tilbehør til en tung chokoladekage eller at nyde som den er.

Se mange flere opskrifter med rabarber her >>

PT3H

Rabarbersorbet

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal1 liter
Ingredienser
  • 700 g rabarber
  • 5 dl vand
  • 1 vaniljestang
  • 200 g sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom rabarber, vand, vaniljekorn, vaniljestang og sukker i en gryde og kog op. Læg låg på gryden og lad det simrekoge i 20 minutter.

Tag gryden af varmen, og sigt alt saften fra ned i en skål. Brug bagsiden af en spiseske til at presse alt saften ud af rabarbermassen.

Stil saften på køl i 2 timer til den er helt afkølet.

Kom rabarbersaften i en ismaskine og kør til det er en luftig og lækker sorbet. Kom i en beholder og stil i fryseren i minimum 2 timer inden servering.