Rabarbersorbet


Pink og sommerlækker rabarbersorbet til dessert og festlige isvafler.
Farven på sådan en smuksak, vil variere en hel del alt efter hvor meget lyserød farve der er i de fine rabarberstængler. En jordbær eller vinrabarber er at foretrække – i hvertfald for den pink farve. Men alle rabarbersorter kan fint bruges!
Jeg har en ismaskine og det giver en super lækker cremet sorbet, som er lidt svær at opnå helt på samme måde uden ismaskine. Men har man ingen ismaskine, så laver man i stedet en granita. Smagen er ens, konsistensen er lidt anderledes – men også super lækker! Kom i så fald rabarbermassen i fryseren i en lidt stor beholder, der er til at røre godt i. Cirka hver time røres sorbeten så godt igennem med en gaffel til den er så frossen, at den ikke kan røres længere.
Se mange flere opskrifter med rabarber her >>
Rabarbersorbet
- 700 g rabarber
- 5 dl vand
- 1 vaniljestang
- 175 g sukker, justeres til efter syrligheden på rabarber
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud – bland dem med sukkeret.
Bring rabarber og vaniljesukker i kog i en gryde med vand.
Tag gryden af varmen, og blend det godt sammen.
Sigt alt saften fra ned i en skål, som stilles på køl.
Når rabarbersorbetsaften er kølet af, køres den på en ismaskine og stilles derefter i fryseren i mindst 2-3 timer inden servering.
Uhm det ser lækkert ud og er en god måde at benytte rabarber på og sikkert frisk i smagen ovenpå grillmad og lignende.
Ønsker jer en dejlig Sankt Hans aften:-)
Tusind tak ♡ Håber også du havde en dejlig sankthans :)
Ser dejligt ud. Må jeg spørge hvilken ismaskine du har – og om du vil anbefale den?
Det er en Delonghi ICK5000, jeg har haft den i omkring 3 år nu og er stadig meget glad for den, så den kan varmt anbefales.
Muligvis er lige præcis den model udgået, og jeg er ikke helt opdateret på hvad der erstatter den – men det er ihvertfald en god og solid maskine
Kh AC
Det ser så fristende ud at jeg måtte prøve at lave den også :-) Men så melder spørgsmålet sig. Når jeg har blendet rabarberne og lagen og den har dryppet af igennem en si, hvad kan jeg så bruge alt den lækre masse til som er tilbage i sien?
Hvor skønt!
Al den overskydende rabarber kan du fint bruge som rabarberkompot, og det smager virkelig lækkert på fx ymer eller yoghurt, chiagrød eller til en vaniljeis
En god blog – mange fine opskrifter – tak for det. Jeg har dog lige lidt konstruktiv kritik. Det er en skam at du bruger enheder som dl, teske, spiseske m.v. da det er temmelig upræcist. En teske kan jo rumme fra 5 til 10 gram salt f.eks, alt efter størrelse og top/ikke top. Det er jo ikke ligegyldigt for en opskrift om man bruger f.eks. den dobbelte mængde. Det ville være bedre og mere professionelt at angive alle mål i vægt. Da man jo skal have vægten frem alligevel, så kunne man egentlig nøjes med den.
Hej Carl – jeg er opmærksom på at din kommentar er gammel – men alligevel: teske osv er fuldstændigt præcise mål, hvis du har måleskeer. De har en given størrelse og bruges altid strøgne. Se fx her:
Hvor lang tid skal rabarber og sukker koge?
et kvarters tid, blot til rabarberen er kogt ud.
Lækkert!
Kan det laves uden ismaskine?
Jeg har nogle flasker rababersaft og kunne godt tænke mig, at bruge lidt af det i en flødeis. Tror du jeg kan det og har du evt en opskrift jeg kan bruge?
Jeg elsker din blog, som jeg bruger flittigt❤️
Winnie
Det kan du sagtens – det bliver dog lidt ala granita og ikke en cremet sorbet. Men stadig lækkert.
Som flødeis med rabarber vil jeg anbefale denne opskrift på jordbæris og blot bruge rabarbersaft i stedet.
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for ♡
Kh AC
Hej Ann-Christine
Først tak for dejlige nemme opskrifter ?
Jeg står midt i min is, meen…
Vi kan simpelthen ikk lure om vi gør det forkert..? Vihar kogt og blendet massen, og står nu og kigger på en si, hvor det altså virker til at ville tage den halve nat (hvis overhovedet) før det er ‘løbet’ igennem.. ??
Så hvad gør vi galt?
Ville sende dig et billede, men det kan jeg ik ?
Hilsen Kitt
Det tager laaaang tid at få det gennem en sigte, så jeg tænker ikke I har gjort noget galt :) Lad den evt stå i sigten i køleskab natten over og dryppe langsomt af.
Kh Ann-Christine
Hvor lang tid skal den egentligt køre på ismaskinen – altså hvor frossen/tyk skal massen blive? Er altid i tvivl.
ja – det gav jo ligesom sig selv:-) Super lækker og farven blev mere lyserød efter den frøs!
Godt at høre, håber det blev en virkelig lækker is ♡
Har lige fået en leverance fra min faste rabarberleverandør ?
Plejer at kvittere med en portion sorbet – hvilket gør at det er mig der får den hver år ?
Har prøvet al lave denne opskrift med nektarin i stedet for rabarber.. Det kan bestemt også anbefales ?
Sikke en fin byttehandel ♡ – og virkelig et skønt tip med nektarinsorbet. Det må prøves!
Hvor lang tid kan det være i fryseren bagefter? Har ikke forsøgt mig med sorbet før, så er lidt i tvivl om det bliver bedst lige efter man har lavet det?
Det kan sagtens holde sig i fryseren i 1-2 måneder, men tag det gerne ud af fryseren 20 minutter inden servering.
Kh AC
Har du prøvet at lave den med rabarber der har været frosne? Vi har nemlig flere kg i fryseren hvert år – ville være lækkert med rabarber sorbet gele året.
Jeg har ikke prøvet med frosne rabarber til opskriften her, men er sikker på at det kan du fint gøre :)
Kh AC
Kære Anne-Christine!
Måske har jeg sagt det før, men jeg siger det igen. Denne opskrift er genial. Som tilbehør til en (tung) chokoladekage er den uovertruffen.
Tak også for din side og al den inspiration du giver os!
Hans
Kære Hans,
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din skønne positive hilsen, det er jeg glad for
Kh AC
Hej?
Jeg er igang med at lave din rabarbersorbet. Har fulgt din opskrift til punkt og prikke, men synes det er svært at sigte væsken fra. Ved ikke om det er fordi at jeg har blendet det for fint. Kan jeg køre det i ismaskinen selvom væsken ikke er sigtet fra?
Det kan muligvis godt være den er blendet for fint og det derfor tager lang tid for saften at dryppe af. Du kan fint prøve at køre den i ismaskinen med det hele, konsistensen vil nok blive noget anderledes, men jeg er nu ret sikker på at hvis den er blendet meget fint og ensartet at det så nok skal blive godt.
Kh AC
Hej hej
Lækker rabarberisopskrift. MEN jeg kvier mig ved at smide den frasiede rabarbermasse væk. Har du en god idé til, hvad man kunne bruge den til? :-)
Kh Helle
Hej Helle
Dejligt at høre!
jeg plejer at blende det og bruge det som en kompot til fx yoghurt, is eller på grød
Kh AC