Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarbersorbet/

Rabarbersorbet

Pink og sommerlækker rabarbersorbet til dessert og festlige isvafler.

Farven på sådan en smuksak, vil variere en hel del alt efter hvor meget lyserød farve der er i de fine rabarberstængler. En jordbær eller vinrabarber er at foretrække – i hvertfald for den pink farve. Men alle rabarbersorter kan fint bruges!

Jeg har en ismaskine og det giver en super lækker cremet sorbet, som er lidt svær at opnå helt på samme måde uden ismaskine. Men har man ingen ismaskine, så laver man i stedet en granita. Smagen er ens, konsistensen er lidt anderledes – men også super lækker! Kom i så fald rabarbermassen i fryseren i en lidt stor beholder, der er til at røre godt i. Cirka hver time røres sorbeten så godt igennem med en gaffel til den er så frossen, at den ikke kan røres længere.

Se mange flere opskrifter med rabarber her >>

PT1H+frysetid

Rabarbersorbet

1 liter    1 time + frysetid
1 liter
Ingredienser
  • 700 g rabarber
  • 5 dl. vand
  • 1 vaniljestang
  • 150-200 g sukker - justeres til efter syrligheden på rabarber
Udskriv opskrift
1 time + frysetid
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud – bland dem med sukkeret.

Bring rabarber og vaniljesukker i kog i en gryde med vand.

Tag gryden af varmen, og blend det godt sammen.

Sigt alt saften fra ned i en skål, som stilles på køl.

Når rabarbersorbetsaften er kølet af, køres den på en ismaskine og stilles derefter i fryseren i mindst 2-3 timer inden servering.