Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kanelis/

Kanelis

Kanelis er så lækkert – og selv om jeg førhen umiddelbart tænkte at det var primært en juleis, så måtte jeg tage det i mig da vi var i Italien først på sommeren.

Vi stod ved en af de lækreste gelatoboder i Firenze og Martin valgte en kanelis – vi var solgt! Nøj, den var lækker. Cremet, krydret og virkelig bare gennemskøn.

Der var ikke noget at gøre … så snart vi kom hjem, måtte jeg bare have ismaskinen frem og trylle vores egen kanel is frem. En virkelig lækker enkel is, som bare smager virkelig dejligt og mildt, men tydeligt af kanel.

PT5H

Kanelis

Tid i alt5 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 dl sødmælk
  • 3 dl piskefløde
  • 4 æggeblomme
  • 110 g sukker
  • 2 tsk kanel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom mælk og fløde i en gryde og kog det op til lige knap kogepunktet. Sluk for varmen.

Kom æggeblommer og sukker i en ren skål og pisk det sammen til en tyk æggesnaps. Pisk kanel i. Hæld mælke-flødeblandingen i æggesnapsen i en tynd stråle, mens du pisker hele tiden.

Kom det hele tilbage i gryden og varm kaneliscremen langsomt op under omrøring, til temperaturen er præcis 80 grader – mål med et sukkertermometer.

Hæld iscremen i en skål og stil på køl i min. et par timer eller til dagen efter.

Rør kanelisen på en ismaskine til isen og sæt den derefter i fryseren i en bøtte med låg i minimum 2 timer inden servering.

Hvis isen er frosset ned i længere tid, så tag isen op af fryseren, 15 minutter før den skal serveres.