Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/crepes-suzette/

Crepes Suzette

Crepes Suzette er tynde lækre pandekager vendt i en flamberet frisklavet varm appelsinsauce, fyldt med super lækker smag.

Det er en helt klassisk skøn fransk dessert, som ofte serveres med vanilje is til – og det er lige præcis hvad vi også gør herhjemme hos os. Smagen af de lækre pandekager med aromatisk appelsin – varme, friskhed og sødme i én mundfuld. Det får med sikkerhed smilet frem og smagsløgene til at juble.

En dejlig dessert at slutte en skøn middag af med!

Prøv også: opskrift på citronfromage >>

PT60M

Crepes Suzette

Tid i alt60 min.
Arbejdstid30 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Pandekager
  • 1 vaniljestang
  • 3 spsk sukker
  • 3 æg
  • 2,50 dl mælk
  • 1 dl øl, eller hvidtøl
  • 1 knivspids salt
  • 125 g hvedemel
  • smør, til stegning
  • Appelsinsauce
  • 1 øko appelsin, revet skal herfra
  • 2 appelsin, friskpresset saft herfra
  • 1 appelsin, skåret i både, fileterede
  • 0,50 dl grand marnier, eller cointreau
  • 45 g sukker
  • 45 g smør
  • 50 g mandler, smuttede og hakkede
  • Servering
  • 200 g vaniljeis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Crepes
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom sukker, vanilje, æg, mælk, øl og salt i en skål. Pisk det sammen og sigt hvedemel i. Pisk dejen godt sammen og lad den hvile i 30 minutter.

Smelt lidt smør på en pande, og når panden er godt varm, steges de tynde pandekager på begge sider til de er lysebrune. Sæt dem til side på en tallerken, mens appelsinsaucen tilberedes.

Appelsinsauce
Smelt sukker på en pande ved middel varme. Kom smør, mandler og appelsinskal i sukkeret og rør det sammen med en paletkniv.

Vigtigt: Sørg for at emhætte er slukket og pas godt på ved næste step!

Hæld Grand Marnier på panden, sæt ild til og vær meget forsigtig for det kan give høje flammer, mens alkoholen brændes af.

Hæld appelsinsaften og appelsinfiletter på panden, når du ikke kan se flammer og sluk for varmen.

Fold de tynde crepes pandekager til trekanter. Vend dem i appelsinsauce på panden, og anret på tallerkener med en kugle vaniljeis. Fordel resten af appelsinsauce og appelsinfiletter på tallerkenerne.