Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/crepes-suzette/ Dessert Festmad, Kager og søde sager, Nytår, Nytårsdessert

Crepes Suzette

Crepes Suzette er tynde lækre pandekager vendt i en flamberet frisklavet varm appelsinsauce, fyldt med super lækker smag.

Det er en helt klassisk skøn fransk dessert, som ofte serveres med vanilje is til – og det er lige præcis hvad vi også gør herhjemme hos os. Smagen af de lækre pandekager med aromatisk appelsin – varme, friskhed og sødme i én mundfuld. Det får med sikkerhed smilet frem og smagsløgene til at juble.

En dejlig dessert at slutte en skøn middag af med!

Prøv også: opskrift på citronfromage >>

Crepes Suzette
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M4
Ingredienser
  • Pandekager
  • 1 vaniljestang
  • 3 spsk sukker
  • 3 æg
  • 2,50 dl mælk
  • 1 dl øl, eller hvidtøl
  • 1 knivspids salt
  • 125 g hvedemel
  • smør, til stegning
  • Appelsinsauce
  • 45 g sukker
  • 45 g smør
  • 50 g mandler, smuttede og hakkede
  • 2 øko appelsin, friskpresset saft herfra og en smule fintrevet skal
  • 0,50 dl grand marnier, eller cointreau
  • 1 appelsin, skåret i både, fileterede
  • Servering
  • 0,40 liter vaniljeis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Pandekager
Skær vaniljestangen igennem på langs, skrab vaniljekornene ud og fordel dem i sukkeret.

Kom sukker, vanilje, æg, mælk, øl og salt i en skål. Pisk det sammen og sigt hvedemel i. Rør dejen godt sammen og lad den hvile i 30 minutter.

Varm en pande godt op og smelt lidt smør på panden. Steg tynde pandekager på begge sider, til de er lysebrune. Sæt dem til side på en tallerken, mens appelsinsaucen tilberedes.

Appelsinsauce
Smelt sukker på en pande ved middel varme. Kom smør, mandler og appelsinskal i sukkeret og rør det sammen med en paletkniv.

Vigtigt: Sørg for, at emhætten er slukket, og pas godt på ved næste step! 

Hæld Grand Marnier på panden, sæt ild til og vær meget forsigtig, for det kan give høje flammer, mens alkoholen brændes af.

Hæld appelsinsaften og appelsinfileter på panden, når der ikke er flere flammer på panden, og sluk for varmen. Fold de tynde pandekager til trekanter. Vend dem i appelsinsaucen på panden og anret dem på tallerkener med en kugle vaniljeis. Fordel resten af appelsinsaucen og appelsinfileterne på tallerkenerne.