Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokolademousse/

Chokolademousse

Her får I min bedste opskrift på chokolademousse.

Den er perfekt cremet, fløjlsblød og smelter på tungen – virkelig en skøn, nem og lækker dessert, som er dejlig året rundt.

Chokolademousse kan laves i god tid, inden den skal serveres og kan fint holde sig til dagen efter eller bruges som fyld i en lækker lagkage. Her har jeg pyntet den med små toppe af flødeskum, et lille drys granatæblekerner, en smule kakaonibs og en anelse spiseligt guldstøv. Helt enkelt, nemt og festligt.

Prøv også: min bedste opskrift på Gateau Marcel >>

PT3H

Chokolademousse

4 pers.    3 timer
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Læg husblad i en skål med koldt vand.

Pisk æggehviden med en spsk. sukker til det er helt luftigt og danner toppe.

Hak chokoladen fint og smelt den i et vandbad.

Pisk æggeblommerne med sukker til det er en helt hvid og luftig æggesnaps. Vrid husblas for vand og smelt det ved laveste varme i en lille gryde sammen med en spsk vand. Hold godt øje med det, så snart det er smeltet tages det af varmen, køles lidt af og hældes i en skål hvor det røres med to spsk. æggesnaps, hvorefter det piskes i den øvrige æggesnaps.

Hæld langsomt den smeltede chokolade i æggesnapsen, mens der fortsat piskes.

Pisk fløden til en let og luftig skum og vend først et par skefulde flødeskum med chokolademassen og derefter vendes resten af flødeskum og chokoladeskum forsigtigt sammen.

Tilsidst vendes forsigtigt den piskede æggehvide i chokolademoussen.

Kom chokolademousse i serveringsglas og stil på køl i et par timer inden servering

Tip
chokoladen jeg har brugt til billederne her, er en lækker mælkechokolade på 39 %. Min opskrift er også testet med højere kakaoindhold på op til 70 %, hvilket også er lækkert.