Chokolademousse
Her får I min bedste opskrift på chokolademousse. Den er perfekt cremet, fløjlsblød og smelter på tungen – virkelig en skøn, nem og lækker dessert, som er dejlig året rundt.
Chokolademousse kan laves i god tid, inden den skal serveres og kan fint holde sig til dagen efter eller bruges som fyld i en lækker lagkage. Her har jeg pyntet den med små toppe af flødeskum, et lille drys granatæblekerner, en smule kakaonibs og en anelse spiseligt guldstøv. Helt enkelt, nemt og festligt.
Prøv også: min bedste opskrift på Gateau Marcel >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokolademousse
- 2 ark husblas
- 1 æggehvider
- 3 dl piskefløde
- 150 g mælkechokolade, 40 %
- 4 æggeblommer
- 50 g sukker
- Til pynt
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk kakaonibs
- 1 tsk krymmel, fx sukkerperler
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggehviden luftig og stiv. Pisk piskefløden til en let og luftig flødeskum.
Hak chokoladen fint og smelt den i et vandbad ved lav varme. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk og luftig æggesnaps.
Vrid husblas for vand, lad lidt vand hænge ved og smelt den ved lav varme i en lille gryde. Rør rundt og tag gryden af varmen, så snart den smelter. Kom husblassen i en skål og rør den sammen med 2 spsk æggesnaps. Pisk derefter resten af æggesnapsen i. Rør langsomt den smeltede chokolade i æggesnapsen.
Vend først et par skefulde flødeskum med chokolademassen og vend derefter resten af chokolade- og flødeskummen forsigtigt sammen. Vend forsigtigt den piskede æggehvide i chokolademoussen og vend det sammen til en ensartet og luftig mousse. Kom moussen i serveringsglas og stil dem på køl i ca. 2 timer inden servering.
Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl. Pynt hver chokolademousse med flødeskumstoppe, kakaonibs, sukkerperler og lidt spiseligt guldstøv.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Bedste chokolademousse! Den er fast tradition hvert år til vores nytår i vennegruppen og alle elsker den
Hej Mette
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre!
– vi har faktisk også selv lavet den til nytår i en del år, mine børn er også helt vilde med den.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Der er jo to måder at lave chokomousse på; med eller uden husblas og æggehvide – som du også nævner. Din opskrift er OK og minder mig om at det er nemmest at lave mousse uden husblas, og evt. kun med æggehvide. Det blir nemt for stift med husblas, og er svært at få jævnt. 2 blade husblas er for meget – 1 er rigeligt.
Hej Tine
Ja, der er jo flere måde at lave chokolademousse på, og man skal jo endelig finde den form man synes allerbedst om.
Min favorit er præcis min opskrift her, for jeg synes simpelthen den er så lækker! :)
Kh Ann-Christine
Det er desværre ikke en særlig god opskrift.
Mængderne passer ikke jeg skulle lave til 10 men fik kun til 7 og husblasen giver en dårlig konsistens, plus mængden af chokolade i forhold til fløde er ikke som vi eller mine gæster kan lide den.
Det kan jo altid være en smagssag. Jeg synes den er fantastisk og det er en af mine børns favoritdesserter, så jeg har lavet den utallige gange :)
Jeg bliver nysgerrig på hvilken chokolade du har brugt?
Kh Ann-Christine