Koldhævet brunsviger


Koldhævet brunsviger er lækkert og samtidig også ret praktisk, da det meste laves aftenen før og så skal den blot bages i ovnen om morgenen.
I en rigtig brunsviger skal der være perfekt mængde snask og smovs fra remonce og så skal kagedejen også smage skønt og være både blød, saftig og uimodståelig. Dette er en nem og lækker opskrift, som er en koldhævet udgave af min klassiske brunsviger.
Prøv også: min opskrift på en lækker kringle >>
Koldhævet Brunsviger
- Kagedejen
- 40 g smør
- 2 dl mælk
- 10 g gær
- 1 æg
- 30 g sukker
- 1 knivspids salt
- 300 g hvedemel
- 1 knivspids stødt kardemomme
- Fyld
- 175 g brun farin
- 150 g smør, stuetempereret
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Remonce
Kom brun farin og smør i en gryde og smelt ved lav varme under omrøring. Rør det godt sammen til en ensartet masse og lad det køle til stuetemperatur.
Dejen
Kom mælk i en skål og rør gæren i.
Tilsæt smeltet smør, æg, salt, sukker, kardemomme og mel, og rør dejen sammen, til den er smidig, lækker og blød.
Kom dejen i et ovnfast fad (30×20 cm) med bagepapir. Dejen vil være meget blød og klistret. Rør den afkølede remonce godt sammen og stik fingrene ned i reemoncen og prik derefter en masse huller i dejen. Fordel remonce i hullerne og fordel derefter al remonce over dejen og prik igen en masse huller, som remoncen kan løbe ned i. Læg et rent klæde over og stil på køl til næste dag eller i 10 timer.
Om morgenen
Tag brunsvigeren ud af køleskabet og lad den efterhæve på køkkenbordet i 30 minutter. Bag brunsvigeren i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 25 minutter.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Hej sker der noget ved, der går mere end 10 timer?
Mvh
Karim
Den kan godt hæve lidt længere, men vær blot opmærksom på at den ikke overhæver.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man vente med at putte remonce på, til lige inden man sætter den i ovnen?
Du kan risikere at den falder lidt sammen, men ellers ja, det kan du godt. Kom den i så fald på i klatter og undgå at glatte remoncen ud på dejen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man mon bruge plantesmør i stedet for rigtig smør?
Super spændende opskrift, som jeg glæder mig til at prøve i weekenden 😃
Det skal jeg ikke kunne sige, da jeg ikke selv bruger plantesmør og derfor ikke ved hvordan det smager/agere under bagning. Men det må endelig komme an på en prøve og jeg håber det lykkedes fint for dig.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen.
Kh Ann-Christine
Kan man til langtidshævningen i stedet for et klæde bruge film?
Ja, sagtens – eller et låg, som fx en tallerken lagt over skålen.
Kh Ann-Christine