Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldhaevet-brunsviger/

Koldhævet brunsviger

Koldhævet brunsviger er lækkert og samtidig også ret praktisk, da det meste laves aftenen før og så skal den blot bages i ovnen om morgenen.

I en rigtig brunsviger skal der være perfekt mængde snask og smovs fra remonce og så skal kagedejen også smage skønt og være både blød, saftig og uimodståelig. Dette er en nem og lækker opskrift, som er en koldhævet udgave af min klassiske brunsviger.

Prøv også: min opskrift på en lækker kringle >>

PT12H

Koldhævet Brunsviger

Tid i alt12 timer
Arbejdstid45 min.
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Kagedejen
  • 40 g smør
  • 2 dl mælk
  • 10 g gær
  • 1 æg
  • 30 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 300 g hvedemel
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • Fyld
  • 175 g brun farin
  • 150 g smør, stuetempereret
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Remonce
Kom brun farin og smør i en gryde og smelt ved lav varme under omrøring. Rør det godt sammen til en ensartet masse og lad det køle til stuetemperatur.

Dejen
Kom mælk i en skål og rør gæren i.

Tilsæt smeltet smør, æg, salt, sukker, kardemomme og mel, og rør dejen sammen, til den er smidig, lækker og blød.

Kom dejen i et ovnfast fad (30×20 cm) med bagepapir. Dejen vil være meget blød og klistret.  Rør den afkølede remonce godt sammen og stik fingrene ned i reemoncen og prik derefter en masse huller i dejen. Fordel remonce i hullerne og fordel derefter al remonce over dejen og prik igen en masse huller,  som  remoncen kan løbe ned i. Læg et rent klæde over  og  stil på  køl til næste dag eller i 10 timer.

Om morgenen
Tag brunsvigeren ud af køleskabet og  lad den efterhæve på køkkenbordet i 30 minutter. Bag brunsvigeren i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 25 minutter.