Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/belgiske-vafler/

Belgiske vafler

Sprøde og søde belgiske vafler er virkelig et treat og ekstra lækker forkælelse en eftermiddag i weekenden – eller en særlig dag, hvor der skal kræses lidt ekstra om hinanden.

De belgiske vafler serverer jeg gerne med vaniljeis eller en anden lækker is, fx denne überlækre hjemmelavede rocky road is. Dertil friske jordbær eller andre bær, når det er sæson, mynte og hakket chokolade.
Om vinteren vil de belgiske vafler være fremragende med æblekompot, æblesmør og/eller bare helt enkelt med kanel is.

PT20M

Belgiske vafler

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 1/2 dl mælk, (evt. kærnemælk)
  • 150 g smør, smeltet
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 øko citron, skal herfra
  • 1 nip salt
  • Derudover
  • 2 spsk smør, til stegning
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skil æggehvider og æggeblommer fra hinanden. Stil æggehviderne tilside i en skål og pisk æggeblommerne med sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps, pisk til sidst mælk og det smeltede smør i.

Rør bagepulver, mel, salt og citronskal sammen i en ren skål og vend det i æggemassen.

Pisk æggehviderne helt stive med en håndmikser og vend/fold forsigtigt æggehviderne i dejen.

Bag vaflerne gyldne i et vaffeljern til belgiske vafler