Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/belgiske-vafler/

Belgiske vafler

Sprøde og søde belgiske vafler er et treat og lækker forkælelse en eftermiddag i weekenden eller en anden særlig dag, hvor der skal kræses lidt ekstra om hinanden.

De belgiske vafler serverer jeg gerne med vaniljeis eller en anden lækker is, friske bær, mynte og hakket chokolade. Om vinteren er de fremragende med æblekompot og kanel is., men de kan nu toppes med mange lækre sager. Flødeskum, frugt, chokolader, karamel osv. Det er sjovt og hyggeligt at eksperimentere lidt med at finde favorittopping frem til vaflerne.

Prøv også: opskrift på lækre pandekager >>

PT45M

Belgiske vafler

Tid i alt45 min.
Arbejdstid45 min.
Antal4 stk.
Ingredienser
  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 2,50 dl mælk, (evt. kærnemælk)
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 1 nip salt
  • 150 g smør, smeltet
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • Derudover
  • 2 spsk smør, til stegning
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Slå æggene ud med æggehvider og æggeblommer i hver deres skål.

Pisk æggehviderne helt stive med en håndmikser og stil dem til side et øjeblik.

Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps, pisk til sidst mælk, citronskal, salt og smeltet smør i.

Rør hvedemel og bagepulver sammen i en ren skål og sigt det i dejen. Vend dejen godt sammen.

Fold tilsidst nænsomt æggehviderne i dejen, uden at slå luften ud af dem.

Bag vaflerne gyldne i et vaffeljern til belgiske vafler.