Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/belgiske-vafler/ Afternoon tea Dessert, Eftermiddagssnack, Festmad, Kager og søde sager, Pandekager

Belgiske vafler

Sprøde og søde belgiske vafler er et treat og lækker forkælelse en eftermiddag i weekenden eller en anden særlig dag, hvor der skal kræses lidt ekstra om hinanden.

De belgiske vafler serverer jeg gerne med vaniljeis eller en anden lækker is, friske bær, mynte og chokolade. Om vinteren er de fremragende med æblekompot og kanel is., men de kan nu toppes med mange lækre sager. Flødeskum, frugt, chokolader, karamel osv. Det er sjovt og hyggeligt at eksperimentere lidt med at finde favorittopping frem til vaflerne.

Prøv også: opskrift på lækre pandekager >>

PT45MPT45M6

Belgiske vafler

Tid i alt45 min.
Arbejdstid45 min.
Antal6 stk.
Ingredienser
  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 2,50 dl mælk
  • 0,50 øko citron, fintrevet skal herfra
  • 1 knivspids salt
  • 150 g smør, smeltet
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Til servering
  • 200 g bær, fx blåbær og hindbær eller jordbær
  • 2 stængler citronmelisse
  • 50 g mørk chokolade, tempereret
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål.

Pisk æggehviderne, til de er luftige, stive og danner toppe. Stil dem til side et øjeblik.

Pisk æggeblommerne med sukker og vaniljesukker til en tyk og luftig æggesnaps. Pisk til sidst mælk, citronskal, salt og smeltet smør i.

Bland hvedemel og bagepulver sammen, sigt det i dejen og vend dejen godt sammen.

Fold nænsomt æggehviderne i dejen, uden at slå luften ud af dem.

Bag vaflerne gyldne i et vaffeljern, til de er sprøde.

Server vaflerne mens de er lune. Pynt med striber af tempereret chokolade, bær og citronmelisse.