Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rugbroedslagkage/

Rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage er en sønderjysk klassiker, som i Sønderjylland også kaldes for brødtort – en skøn lagkage, som smager virkelig dejligt.

Det er en skøn måde, at få brugt en rest rugbrød (uden kerner) og kombinationen af rugbrødskagen, flødeskummet, chokoladen og lækre hasselnødder er uimodståeligt lækkert.

Hvis du normalt foretrækker rugbrød med kerner og derfor køber eller bager et rugbrød, kun til rugbrødslagkage, så kan du bruge resterne til at lave den lækreste hjemmelavede ymerdrys

PT2H

Rugbrødslagkage

Tid i alt2 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 5 æg
  • 125 g sukker
  • 150 g rugbrød, uden kerner
  • 100 g hasselnødder, finthakket
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,50 spsk kakao, usødet
  • 2 spsk kartoffelmel
  • Fyld
  • 0,50 liter piskefløde, pisket til flødeskum
  • 1 dl solbærsyltetøj
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 50 g hasselnødder, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Slå æggene ud og del æggeblommer og æggehvider i hver sin skål. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser og stil dem til side et øjeblik.

Kom sukker i en ren skål med æggeblommer og pisk til en luftig og lys æggesnaps.

Riv rugbrødet på et rivejern, eller kør i en foodprocessor.

Rør rugbrødskrummer, hasselnødder, bagepulver, kakaopulver og kartoffelmel godt sammen i en ren skål. Rør de tørre ingredienser i skålen med æggesnaps og vend derefter forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i, uden at slå luften ud af dem.

Kom dejen i en smurt springform på cirka 22 cm i diameter, med bagepapir i bunden.

Bag i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft i cirka 45-50 minutter. Mærk om kagen er færdig, ved at stille et trægrillspyd i, hvis der ikke hænger dej ved, er den færdigbagt.

Lad kagen afkøle helt på en rist og del den i to kagebunde.

Saml rugbrødslagkage
Læg den nederste bund på et kagefad og smør med halvdelen af solbærsyltetøjet og halvdelen af flødeskum samt et lille drys chokolade. Smør bunden på den anden kagebund med det sidste solbærsyltetøj og læg over. Smør resten af flødeskummet på og drys med chokolade og hasselnødder.