Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rugbroedslagkage/

Rugbrødslagkage

Rugbrødslagkage er en sønderjysk klassiker, som i Sønderjylland også kaldes for brødtort – en skøn lagkage, som smager virkelig dejligt.

Det er en skøn måde, at få brugt en rest rugbrød (uden kerner) og kombinationen af rugbrødskagen, flødeskummet, chokoladen og lækre hasselnødder er uimodståeligt lækkert.

Hvis du normalt foretrækker rugbrød med kerner og derfor køber eller bager et rugbrød, kun til rugbrødslagkage, så kan du bruge resterne til at lave den lækreste hjemmelavede ymerdrys

PT2H

Rugbrødslagkage

Tid i alt2 timer
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 5 æg
  • 125 g sukker
  • 150 g rugbrød, uden kerner
  • 100 g hasselnødder, finthakket
  • 2 tsk bagepulver
  • 1,50 spsk kakao, usødet
  • 2 spsk kartoffelmel
  • Fyld
  • 1 dl solbærsyltetøj
  • 0,50 liter piskefløde, pisket til flødeskum
  • 50 g mørk chokolade, grofthakket
  • 50 g hasselnødder, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rugbrødsbunde
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne, til de er luftige og danner toppe og stil dem til side.

Pisk sukker og æggeblommer til en luftig og lys æggesnaps.

Riv rugbrødet på et rivejern, eller kør det fint i en foodprocessor. Bland rugbrødskrummer, hasselnødder, bagepulver, kakaopulver og kartoffelmel sammen og rør det derefter sammen med æggesnapsen. Vend først 1-2 spsk af de stiftpiskede æggehvider i og fold derefter forsigtigt resten i.

Læg bagepapir i bunden af en springform på ca. 22 cm i diameter. Smør siderne med smør og vend dejen i.

Bag i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft i 45-50 minutter, til den er færdigbagt.

Lad kagen afkøle helt på en rist og del den derefter i to lagkagebunde.

Fyld og samling af rugbrødslagkage
Læg den nederste bund på et kagefad og smør med halvdelen af solbærsyltetøjet og halvdelen af flødeskummen samt et lille drys chokolade.

Smør bunden på den anden kagebund med det sidste solbærsyltetøj og læg over. Smør resten af flødeskummen på og drys til sidst med chokolade og hasselnødder.