Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaermoussekage/

Hindbærmoussekage med chokoladebund

Hindbærmoussekage er altså ren og ægte nydelse!

Den lækreste fyldige chokoladekagebund og den friske luftige mousse med en frugtrig bærsmag og syrlighed spiller simpelthen så godt sammen og er jo virkelig en fin kagedessert at servere.

Jeg kan godt lide den ret enkle pynt, men har man lyst til at skeje ud, så er der jo endelig bare at slå sig løs her – det er meget hyggeligt at bruge lidt tid på legende køkkenkreativitet.

Prøv også: opskrift på den klassiske Gateau Marcel >>

PT2dage

Hindbærmoussekage med chokoladebund

Tid i alt2 dage
Arbejdstid1 time 30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal10 pers.
Ingredienser
  • Chokoladebund
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 125 g sukker
  • 0,50 vaniljestang
  • 70 g mandelmel
  • 1 knivspids salt
  • 100 g mørk chokolade, finthakket
  • Hindbærmousse
  • 4 ark husblas
  • 450 g hindbær, frosne
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl piskefløde
  • Pynt
  • 2 dl piskefløde
  • 60 g hindbær
  • 2 stængler citronmelisse
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Chokoladebund
Smelt smør i en gryde. Pisk æg, sukker og vaniljekorn, til det er ensartet og pisk mandelmel og salt i. Tag gryden af varmen, smelt chokoladen i smørret og rør det i skålen med æg og sukker. Kom dejen i en smurt springform på 18 cm diameter.

Bag bunden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 27-30 minutter. Den skal føles ubagt og skælvende. Sæt den i køleskabet til dagen efter.

Hindbærmousse
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Kog hindbær, citronsaft og -skal, vaniljekorn og sukker op i en gryde og lad det simre i ca. 2-3 minutter. Mos hindbærrene i en sigte og si kernerne fra. Giv saften og den fine puré et hurtigt opkog.

Kram vandet fra husblassen, rør den i hindbærpuréen og rør godt. Køl af til stuetemperatur.

Pisk en luftig flødeskum og vend den forsigtigt i puréen. Kom moussen i en silikonekageform på 20 cm i diameter og placer chokoladebunden i hindbærmoussen. Pres, til chokoladebund og mousse er på niveau og stil den i fryseren natten over.

Pynt kagen
Tag kagen ud af fryseren min. 7 timer inden servering. Tryk kagen ud af formen, sæt den på et fad og lad den tø op i køleskabet. Pynt med flødeskumstoppe, citronmelisse og friske hindbær