Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hindbaermoussekage/

Hindbærmoussekage med chokoladebund

Hindbærmoussekage er altså ren og ægte nydelse!

Den lækreste fyldige chokoladekagebund og den friske luftige mousse med en frugtrig bærsmag og syrlighed spiller simpelthen så godt sammen og er jo virkelig en fin kagedessert at servere. Jeg kan godt lide den ret enkle pynt, men har man lyst til at skeje ud, så er der jo endelig bare at slå sig løs her – det er meget hyggeligt at bruge lidt tid på legende køkkenkreativitet.

Prøv også: opskrift på den klassiske Gateau Marcel >>

PT4H

Hindbærmoussekage med chokoladebund

Tid i alt4 timer
Arbejdstid30 min.
Antal1 kage
Holdbarhed1 dag
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 200 g mørk chokolade, finthakket
  • 200 g smør
  • 250 g sukker
  • 6 æg
  • 50 g mandelmel
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 nip salt
  • Hindbærmousse
  • 4 husblas
  • 350 g hindbær, frosne
  • 1 citron, saft og fintrevet skal
  • 40 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl piskefløde
  • Pynt
  • 2 dl piskefløde
  • 60 g hindbær
  • anden kagepynt, se tips
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Chokoladekagebund
Smelt smør i en gryde ved middelvarme. Pisk imens æg, sukker og vaniljekorn til det er ensartet og pisk derefter mandelmel og et nip salt i.

Tag gryden med smeltet smør af varmen og rør chokoladen i. Rør til chokoladen er smeltet og rør det derefter i skålen med æg og sukker.

Smør en springform (24 cm diameter) og kom chokoladekage dejen deri.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter.

Lad kagen køle helt af i springformen, meget gerne til dagen efter.

Hindbærmousse
Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand og lad det stå i 5-10 minutter.

Kom hindbær, citronsaft og skal, vaniljekorn og sukker i en gryde og kog op, lad det simre i 2-3 minutter.

Mos hindbær gennem en finmasket sigte for at få alle hindbærkernerne fra. Kom saften og den fine puré uden hindbærkerner fra skålen tilbage i gryden og giv den et hurtigt opkog. (hindbærsten og den hindbær, der ikke kan moses igennem sigten kan gemmes og bruges som kompot)

Kram vandet fra husblassen og rør husblas i den varme hindbærpuré. Rør det godt igennem og lad det køle af til stuetemperatur. Pisk en tyk og luftig flødeskum og vend den forsigtigt i hindbærpureen med en dejskraber.

Skær kanterne af chokoladekagen, så den er ca 22 cm i diameter, dvs 1 cm skæres af hele vejen rundt. ( de kan spises eller trilles til romkugler)

Beklæd springformen med kageplast inden i, så det sidder pænt om chokoladekagen og sidder ca 1 cm fra kagen hele vejen rundt. Hæld hindbærmoussen i og stil på køl i minimum 3 timer.

Pynt kagen
Med flødeskumstoppe, friske hindbær, kakaonips eller efter fri fantasi …

Opskriften er til 10 personer