Chokoladeroulade med Baileys
Chokoladeroulade med Baileys er så lækkert at servere året rundt og så er det så dejligt med disse kager og desserter som skal laves i god tid inden gæsterne kommer. Denne kage skal gerne startes op på allerede dagen før og så kan man bare nyde at hygge om gæsterne uden at være så meget i køkkenet.
Den smager drøngodt til en kop kaffe og vil man doble op på Baileys kan man jo servere et lille glas til.
Prøv også: min opskrift på Baileys fromage >>
Arbejdstid 1 time 30 min.
Antal 8 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Chokoladeroulade med Baileys
- Chokoladecreme med Baileys
- 1 ark husblas
- 3 dl piskefløde
- 1 dl baileys
- 300 g mælkechokolade, finthakket
- Rouladebund
- 5 æg
- 125 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g hvedemel
- 30 g usødet kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 30 g sukker, til drys
- Til servering
- 25 g flormelis
- 1 spsk kakaonibs
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Chokoladecreme med Baileys
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
Varm fløde og Baileys op i en gryde til lige under kogepunktet og tag det af varmen. Vrid husblas for vand og kom det i gryden. Rør godt rundt og hæld blandingen over chokoladen. Rør, til cremen er helt ensartet.
Dæk skålen til og sæt cremen i køleskabet i min. 6 timer.
Rouladebund
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt.
Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt godt sammen. Sigt det i skålen med æg og sukker og rør godt sammen.
Smør dejen ud i et rektangel på ca. 1 cm i tykkelsen på en bageplade med bagepapir. Bag rouladebunden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 9-10 minutter, til den er gennembagt. Drys et tyndt lag sukker ud over bunden og læg et stykke bagepapir ovenpå. Vend derefter bunden på hovedet og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden.
Lad bunden køle af i et par minutter.
Saml rouladen
Pisk chokoladecremen, til den er luftig og glat. Smør cremen jævnt ud på rouladebunden med en paletkniv. Rul forsigtigt kagen stramt til en roulade. Lad bagepapiret blive omkring den og sæt den på køl i min. 1 time.
Servering
Anret rouladen på et serveringsfad og drys med flormelis og kakaonibs.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine.
Jeg er lidt i tvivl mth cremen, hvor lang tid skal den ha’ hvis kun man putter den i fryseren?
Og du skriver i opskriften at den blot ska røres, men hvis jeg læser nogle af kommentarene, så står der noget skulle piskes?
MVh Tasha
– total ny i alt med bagning
Hej Tasha
jeg vil ikke anbefale blot at fryse cremen, for så når husblassen ikke at få cremen til at sætte sig. Du kan evt bruge et halvt blad ekstra husblas, når cremen skal sættes sig. Om den skal røres eller piskes kommer lidt an på hvor meget den sætter sig. Jeg rører cremen sammen inden den skal på køl og pisker den efter den har sat sig.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Jeg oplever desværre at cremen ikke sætter sig efter 6 timer. Den er mindre flydende, men stadig så flydende at det ville “falde” ud af kagen. Jeg har nu puttet cremen i fryseren for at se om det hjælper på konsistense.
Hej Tascha
Hvilken chokolade har du brugt?
– jeg spekulere på om valg af chokoladetype/mærke kan være årsagen
Kh Ann-Christine
Har du prøvet at lave den med mørk chokolade?
Hej Karen
Det kan man sagtens gøre! Det smager også dejligt, og meget chokoladeintenst lækkert :)
Cremen bliver lidt mere fast af den mørke chokolade, så enten kan du bruge 20 g mindre eller tag den ud af køleskabet 30-45 minutter før du skal piske cremen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine