Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/chokoladeroulade-med-baileys/ Dessert Festmad, Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager, Lagkage

Chokoladeroulade med Baileys

Chokoladeroulade med Baileys er så lækkert at servere året rundt og så er det så dejligt med disse kager og desserter som skal laves i god tid inden gæsterne kommer. Denne kage skal gerne startes op på allerede dagen før og så kan man bare nyde at hygge om gæsterne uden at være så meget i køkkenet.

Den smager drøngodt til en kop kaffe og vil man doble op på Baileys kan man jo servere et lille glas til.

Prøv også: min opskrift på Baileys fromage >>

Chokoladeroulade med Baileys
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10HPT1H30M8
Ingredienser
  • Chokoladecreme med Baileys
  • 1 ark husblas
  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl baileys
  • 300 g mælkechokolade, finthakket
  • Rouladebund
  • 5 æg
  • 125 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g hvedemel
  • 30 g kakao, usødet
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 30 g sukker, til drys
  • Til servering
  • 25 g flormelis
  • 1 spsk kakaonibs
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Chokoladecreme med Baileys
Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.

Varm fløde og Baileys op i en gryde til lige under kogepunktet og tag det af varmen. Vrid husblas for vand og kom det i gryden. Rør godt rundt og hæld blandingen over chokoladen. Rør, til cremen er helt ensartet.

Dæk skålen til og sæt cremen i køleskabet i min. 6 timer.

Rouladebund
Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt.

Bland hvedemel, kakao, bagepulver og salt godt sammen. Sigt det i skålen med æg og sukker og rør godt sammen.

Smør dejen ud i et rektangel på ca. 1 cm i tykkelsen på en bageplade med bagepapir. Bag rouladebunden i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 9-10 minutter, til den er gennembagt. Drys et tyndt lag sukker ud over bunden og læg et stykke bagepapir ovenpå. Vend derefter bunden på hovedet og træk forsigtigt bagepapiret af undersiden.

Lad bunden køle af i et par minutter.

Saml rouladen
Pisk chokoladecremen, til den er luftig og glat. Smør cremen jævnt ud på rouladebunden med en paletkniv. Rul forsigtigt kagen stramt til en roulade. Lad bagepapiret blive omkring den og sæt den på køl i min. 1 time.

Servering
Anret rouladen på et serveringsfad og drys med flormelis og kakaonibs.