Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/key-lime-pie/ Afternoon tea Dessert, Efterår, Festmad, Forår, Kager, Kager og søde sager, Sommer, Vegetar, Vinter

Key Lime Pie

Key Lime Pie er en klassisk limetærte med sprød kiksebund, blød limecreme og et tykt lag luftig flødeskum.

Det er en sød kage, og lidt tung i det. Men den friske lime og den sprøde kiksebund gør at den samtidig også er frisk og bliver helt utrolig lækker.

Det er en super nem kage at lave og så er det altid rart og praktisk med kager der helst skal laves dagen før de skal serveres, for det giver lidt ekstra tid på dagen, hvis man fx har søde gæster på besøg.

Prøv også: min opskrift på citrontærte >>

Key lime Pie
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT4HPT60M1
Ingredienser
  • Tærtebund
  • 250 g digestive kiks
  • 125 g smør
  • 1 knivspids salt
  • Limecreme
  • 600 g sød kondenseret mælk
  • 6 æggeblommer
  • 5 øko lime, saft + en smule fintrevet limeskal
  • Til servering
  • 2,50 dl piskefløde, pisket til flødeskum
  • 1 øko lime, i tynde skiver
  • 1 tsk chokoladekugler
  • 1 knivspids spiseligt guldstøv
  • 2 stængler citronmelisse
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kiksebunden
Findel kiksene i en foodprocessor. Kom smør og salt i og kør det hurtigt, til kiksemassen er ensartet. Fordel kiksebunden i en smurt tærteform på 24 cm med løs bund. Tryk bunden godt sammen med fingrene i bunden og siderne af formen, så den er jævnt fordelt i tærteformen.

Bag bunden i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 10 minutter. Lad bunden køle af på køkkenbordet.

Limecreme
Pisk sød kondenseret mælk og æggeblommer sammen. Kom limesaft i blandingen sammen med friskrevet limeskal fra en af limefrugterne og rør det godt sammen. Smag til og tilføj evt. mere limesaft og -skal.

Fordel limecremen på den forbagte kiksebund og bag tærten i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 20-25 minutter. Cremen skal føles fast og blød uden at være flydende på midten. Lad kagen køle af på køkkenbordet og sæt den derefter i køleskabet i min. 3 timer eller til næste dag.

Pynt kagen med flødeskum, limeskiver og små chokoladekugler vendt i spiseligt guldstøv og lidt citronmelisse.