Key Lime Pie


Key Lime Pie er en klassisk limetærte med sprød kiksebund, blød limecreme og et tykt lag luftig flødeskum.
Det er en sød kage, og lidt tung i det. Men den friske lime og den sprøde kiksebund gør at den samtidig også er frisk og bliver helt utrolig lækker.
Det er en super nem kage at lave og så er det altid rart og praktisk med kager der helst skal laves dagen før de skal serveres, for det giver lidt ekstra tid på dagen, hvis man fx har søde gæster på besøg.
Prøv også: min opskrift på citrontærte >>
Arbejdstid 60 min.
Antal 1 kage

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Key lime Pie
- Tærtebund
- 250 g digestive kiks
- 125 g smør
- 1 knivspids salt
- Limecreme
- 600 g sød kondenseret mælk
- 6 æggeblommer
- 5 øko lime, saft + en smule fintrevet limeskal
- Til servering
- 2,50 dl piskefløde, pisket til flødeskum
- 1 øko lime, i tynde skiver
- 1 tsk chokoladekugler
- 1 knivspids spiseligt guldstøv
- 2 stængler citronmelisse
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kiksebunden
Findel kiksene i en foodprocessor. Kom smør og salt i og kør det hurtigt, til kiksemassen er ensartet. Fordel kiksebunden i en smurt tærteform på 24 cm med løs bund. Tryk bunden godt sammen med fingrene i bunden og siderne af formen, så den er jævnt fordelt i tærteformen.
Bag bunden i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i ca. 10 minutter. Lad bunden køle af på køkkenbordet.
Limecreme
Pisk sød kondenseret mælk og æggeblommer sammen. Kom limesaft i blandingen sammen med friskrevet limeskal fra en af limefrugterne og rør det godt sammen. Smag til og tilføj evt. mere limesaft og -skal.
Fordel limecremen på den forbagte kiksebund og bag tærten i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 20-25 minutter. Cremen skal føles fast og blød uden at være flydende på midten. Lad kagen køle af på køkkenbordet og sæt den derefter i køleskabet i min. 3 timer eller til næste dag.
Pynt kagen med flødeskum, limeskiver og små chokoladekugler vendt i spiseligt guldstøv og lidt citronmelisse.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Nøj, den kage ser lækker ud 👌 Og får mig i godt forårshumør med de fine farver 🌱☀️🌱☀️
Ja, det er virkelig så hyggeligt og forårsfint ♡
Kh Ann-Christine
Tak for en fin opskrift. Tror du, at man vil kunne lave tærten i en silikoneform?
Hej Sofie
Ja, hvis den er egnet til at bage en tærte i, så kan du sagtens bruge den til denne opskrift.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tak for dine altid lækre opskrifter og inspiration!
Ved du ca. hvor meget limesaft, du putter i? Jeg oplever, der er stor forskel på saftmængden i limefrugterne, og må oftest justere ned. Måske fordi jeg ikke bor i Danmark og derfor køber en anden sort.
Hej Marianne
Mange tusind tak for din søde hilsen. Jeg mener der plejer at blive omkring 1-1 1/2 dl af de lime jeg bruger
God fornøjelse
Kh Ann-Christine