Cookies


Her får I min yndlingsopskrift på cookies ♡
Det er de lækreste cookies med chokolade og nødder. De er super nemme at bage og så er de på en og samme tid, både sprøde og chewy. Helt og aldeles uimodståelige.
Min opskrift på cookies med chokolade og nødder er nemme og hurtige at bage. Det tager 5 minutter at røre dejen sammen og 10-13 minutter at bage kagerne, så efter små 20 minutter dufter hjemmet af de skønneste cookies.
Se under opskriften tips til variation og gode tips til at fryse cookiesdej.
Cookies med chokolade og nødder
- 150 g smør, stuetemperatur
- 100 g rørsukker
- 100 g brun farin
- 200 g hvedemel
- 130 g hasselnødder, hakkede
- 130 g mørk chokolade, hakket
- 1 æg
- 1 knivspids vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
Se med i videoen her, hvor jeg viser opskriften>>
Smør piskes sammen med æg, farin og sukker.
De øvrige ingredienser kommes i, og det blandes godt sammen.
Form til små eller store kugler cookies, som placeres på en bageplade med bagepapir. Vælg selv om de skal have den lille småkage-størrelse eller en større cookie-størrelse. Brug enten en teske eller en spiseske.
Giv dem et lille tryk, så de flader en smule ud og lav god afstand i mellem, da de flyder ud under bagning
Bag dem i 10-14 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.
Hold øje med dem, de må kun lige blive svagt lysebrune i kanten. Det er svært at sige præcis hvor meget de skal have, da det kommer an på størrelsen og ovnen.
UHM ! Dem kender jeg godt. De er LÆKRE-LÆKRE, og gør mig helt salig.
Hvor er du dog en flittig ung pige. God ferie til dig
Hvor ser de lækre ud, tror da jeg vil prøve den opskrift! :)
UHM ! DEM KENDER JEG GODT. GIVER DIG RET I AT DE SMAGER HIMMELSK. HVOR ER DU DOG EN FLITTIG PIGE. GOD FERIE TIL DIG.
May,
Tak! -Du ved også hvad der er godt ;-)
Belinda,
Jeg glæder mig til at høre hvad du synes!
Mmmmm, det lyder fantastisk lækkert. Hvordan får du dog tid til at lave alle disse lækre ting …
De ser lækre ud – men her må jeg nok “springe over” – er voldsomt allergisk overfor hasselnødder – så jeg må nøjes med det lækre syn :-)
Jeg er selv nøddeallergiker og har lavet dem med tranebær og hvid chokolade. Det var en SUCCES! Prøv det ;)
Madame,
Ja, ik´ -Der er nu også så mange ting jeg ikke når… -men det tager jeg som regel ikke så tungt. ;-)
Et cetera,
Nyd du bare, men mon ikke de er lige så gode med valnødder eller måske mandler? -hvis du slet ikke kan tåle nødder, ville jeg erstatte ndderne med 50 g. hvid chokolade :-) Dét tror jeg også ville være et hit
Uhmmm de ser lækre ud. Åhhh jeg tror der er en fantastisk julestemning hjemme hos jer.
Hav en god weekend
Sarah,
der bliver ihvertfald hygget, :-)
Om lidt er der ferie, -og jeg kan ikke tage mig sammen til at lave mere på arbejdet ;-) Rigtig god weekend til dig også!
Valdemarsro, tak for anvisningerne – valnødder kan jeg tåle – og elsker – så det vil jeg helt sikkert prøve :-)
Et cetera,
Valnødder er også en stor favorit hos mig. -hvilket minder mig om at jeg tror jeg vil lave syltede valnødder inden jul…
For pokker, de var go’e!
Jeg har lavet dem her til aften, og jeg bryder mig ellers ikke specielt meget om småkager. Men det her er godt!
Jeg lavede dem i spiseske-størrelse og det tog godt nok 20 min. ved 175 grader på midterste rille i ovenen, før de lignede kager og faldt helt sammen. Så der er vist meget forskel på ovne.
Kan klart anbefales.
mange hilsner Peter
Peter,
Hvor godt! -Jeg er glad for at de faldt i god jord :-)
Ja der er meget forskel på ovne, også om det er varm luft eller ej. -og så er der forskel på størrelserne på kagerne.
hey Hvor ser de lækre ud, tror da jeg vil prøve den opskrift ………
Brilliant :-)
– mine veninder var vilde med dem! Tak for opskriften :)
lorte opskrift :-)min far spiste dem alle med det samme men vi var dog forberete fordi vi havde bagt 3 dobbelt potion :-)og de smagte fantastisk!…
Ha ha ha, Mie. Det er vist godt lige at mere end fordoble denne opskrift når nu man går i gang. De er nemlig ret svære at holde snitterne fra ;)
Efter 9 minutter er de stadig helt bløde?
Men der bliver måske hårdere når de kommer ud? :D
Julie, det e så svært for ovne er jo forskellige… Men de skal ikke være rå! Lysebrune i kanten og kun lige færdigbagt. Chokoladen er smeltet når man tager dem ud og derfor kan man godt blive lidt i tvivl om de er helt klar. Men den chokoladen stivner igen – så hold øje med dejen og ikke chokoladen. Håber det lykkedes :)
Hvor mange bliver der? :D
Det kommer an på hvor store du laver dem… ;) Jeg mener at der plejer at være en god pladefuld. Så mange små småkager eller få store (lækre) cookies.
Super nem og lækker opskrift. :)
Jeg tilføjede fintrevet appelsin skræl – helt perfekt!
Opskriften er god nok,men lad vær med at smelte smørret,så holder det mere på chokoladen og bliver mere cookies-agtige,jeg putter dejen 1 time i køleskabet når jeg har rørt det hele sammen. Jeg har bagt cookies mange gange på en cafe hvor jeg arbejdede.God bagelyst :-)
Er helt imponeret hvor runde dine bliver – det gør mine slet ikke! Men hold op hvor smager de godt :-) Jeg anvender dog mandler i stedet for, da jeg bedre kan lide dem.
uhm, ja – det kunne jeg også forestille mig er lækkert!
Jeg bagte dem i går – Super nemme og meget lækre.
Dejligt at høre :) Jeg har faktisk lyst til at bage dem som julecookies igen snart …
De er fantastisk lækre. Jeg har i dag bagt dem med 2 spsk nutella, da jeg ingen chokolade har og vi pludselig blev meget lækresultne midt i regnvejret ;)
Nøj, det lyder som et godt twist :)
Fandt din side helt tilfældigt, da jeg søgte efter en opskrift på hjemmelavede kyllinge nuggets og har så i laaaang tid fulgt med og noteret mig alle de dejlige opskrifter jeg skulle afprøve – og nu blev det så denne her til en start (er slet ikke færdig) :)
De er blevet ganske fine – huset dufter i hvert fald fantastisk : ) Men hvor mange er det meningen der ca bliver af denne opskrift? (Hvis man bruger en spiseske som mål) Og hvordan i alVERden får du dine kager til at blive så fint runde? Mine blev flade som pandekager og flød helt sammen (næste gang må jeg vist enten bage halv portion eller bruge to plader)
Mvh.
Christina
Hej Christina,
Hvor er det dejligt at høre at du har lyst til at prøve mine opskrifter :)
Jeg kan simpelthen ikke huske hvor mange cookies jeg plejer at få at denne portion, men omkring to plader. Jeg oplever at der er stor forskel på hvor flade de bliver alt efter hvilken ovn jeg bruger. Har flyttet to gange siden denne opskrift kom til i 2007 ;)
Mht at gøre dem runde, så oplever jeg at det går nemt hvis jeg triller dem kugle runde og sætter dem på bagepladen. Så flyder de fint ud i en rund cirkel.
Kh AC
Når du skriver god mørk chokolade, hvad mener du så. Jeg synes nogle gange at en mørk chokolade 70% bliver for bitter, eller også skal jeg købe et andet mærke. Kan du anbefale en cacao procent og evt et chokolademærke der smager godt i bagværk.
Venlig hilsen Lizzi
Jeg mener nok egentlig bare en god kvalitetschokolade, som man gerne vil nyde et stykke af rent også. Der er mange gode mærker og stor forskel på smagen af 70 % chokolade – selv bruger jeg oftest en på 66% fra Valhrona, der hedder Caraibe. Den er blevet min favorit.
Ellers laver Callebaut også en god mørk chokolade, som kan købes til en noget billigere pris end Valhrona.
Kh AC
Hej Ann-Christine
Håber du når at se min besked inden fredag – mine forældre og min kærestes forældre skal møde hinanden for første gang, og tænker at prøve at bage dine cookies. Og det er jo et fantastisk tip med at fryse dem ned, så vil bage dem idag, så de bare skal bages fredag. MEN lader du dem tø helt op inden du bager dem når de har været på frost? Og er de nemme nok at “skille ad” hvis de fletter sig sammen inde i fryseren? :)
Tænker, at jeg giver det et forsøg om du når at svare eller ej, og glæder mig i hvert fald til at smage dem :-)
Hej Maja,
Jeg når det lige på falderebet :)
Allerbedst bliver det når man tager den ud og lader dem tø op i køleskabet. Men det går også helt fint at lade dem tø op på køkkenbordet i en times tid. Og hvis de ikke er helt tøet op, så klarer ovnen resten (det er testet af)
Jeg synes ikke de er svære at skille af, når de er frosset. Giv evt frostposen et ordentligt donk mod køkkenpladen, så skiller de nemt fra hinanden. Ellers brug en kniv.
Rigtig god fornøjelse både med kagerne og med din spændende fredag i det hele taget :)
Kh AC
Tak for svaret :-) De blev så gode, fik ros hele vejen rundt, så det er helt sikkert ikke sidste gang de bliver bagt herhjemme. Og det var intet problem at skille dem ad :)
Jubii, det er jeg glad for at høre :)
Skal smørret smeltes?
Nej, det plejer jeg ikke :)
Hvorfor står der 120 g. sukker to gange?
Skrivefejl i systemet ;) Jeg har lige fået det rettet nu
Hej!
Det ser mægtig lækkert ud, men jeg kan ikke se hvor meget smør der skal i?
Bedste hilsner Jonna
Hej Jonna,
Det var en fejl fra min side og er rettet nu.
Beklager besværet, og håber de blev gode eller du fandt en anden skøn opskrift her :)
Kh AC
Jeg står og skal til at bage dem nu, men kan ikke se hvor meget smør der skal i. Er det ligesom den anden dej, så det er 150g?
Ja, det er det nemlig – fejlen er rettet nu :)
Tak for at gøre opmærksom på det!
Kh AC
Perfekt. Så vil jeg nu imponere min svigermor med dem ?
Bliver lige nødt til at spørge igen. Er det bagepulver der skal i? Jeg havde noteret at jeg skulle købe natron men nu har jeg kommet bagepulver i som der står og de er simplethen ikke hævet. Det kan godt være at jeg bare gøre noget forkert, ville bare lige være sikker ?
Jeg tror faktisk, at jeg har redigeret det da jeg i forbindelse med det nye design her og det kan muligvis godt have været natron der var oprindeligt her. I dag vil jeg dog selv lave dem med bagepulver og det er ikke meningen at de skal hæve, men blot flyde ud.
Blev de gode, på trods af at de artede sig lidt anderledes end forventet?
Kh AC
Har så lige igen prøvet opskriften, og har gjort det mange gange før med held. Idag gik det hele op i hat og briller, fulgte opskriften, som altid, dog dobbelt, men men men alt flød ud og ville hverken det ene eller andet, ved si plet henne hvad der er galt, smager okay, men konsistens ??????????
Hmm, jeg tænker lidt at hvis den er lykkedes før (og den er testet mange gange herhjemme) så må der næsten være gået et eller andet galt undervejs …
Ja, kan bare ikke lige forstå, noget er gået galt. Men op på hesten og prøve igen ??.
Ellers rigtig gode opskrifter og inspirationer ?
Skal cookie bages på varmeluft eller ej?
Jeg bager dem på varmluft (mest af gammel vane, fra da vi havde et oldgammelt komfur der kun fungerede med varmluft) ;)
Jeg vil gerne bage dine cookies, jeg er sikker på de er lækre.
De skal bruges påskelørdag til en stor fest, Kan jeg bage dem inden for de næste dage , eller vil du anbefale, at jeg fryser dem ned og bager den et par dage før de skal bruges.
Du kan evt lave dejen, trille den til kugler og lade den være på køl i 2-3 dage inden de skal bages – eller alternativt fryse dem.
De er bedst samme dag eller dagen efter de er frisktbagt.
God fornøjelse
Kh AC
Har lige bagt dine gode cookien, der står 10 stk., så lavede dobbelt portion, der bliver mere end 10 pr. Portion
Jeg plejer at få 10 stk – men det kommer selvfølgelig an på hvor store man laver dem :)
Cookies done – tror dog desværre de bliver hurtigt spist, selvom jeg lavede dobbelt portion :-)
De smager af mere! :-)
Hvor er det skønt at høre ♡
Hvilken str æg brugte du?
M/L
Mmmmm og så lige lidt appelsinsaft/skal så er det julecookies
Uhm ja ♡
Kan man erstatte brun farin med noget andet?
Ja, med muscovadosukker :)
Hej
De er fantastisk lækre?
Har bagt dem flere gange, men kan man også fx lave dejen dagen før de skal bages?
Hvor er det skønt at høre ♡
De kan sagtens laves klar dagen før, tril dem stil kugler, som stilles på køl, og så er de klar til at komme på bagepladen næste dag.
Kh AC
Fantastisk?
Så kan jeg forberede mig til gæster 2. Advent.
Tusind tak for dit prompte svar!
Glæder mig allerede til at smage.
God aften og god 2. advent i morgen.
Kh Camilla
Rigtig god fornøjelse og glædelig 2. søndag i advent til dig
Kh AC
Må jeg spørge hvad en kugle kugle er?
Er rettet .i teksten nu ;)
Hej
Hvad er holdbarheden på cookies når de er bagt?
Mvh Sofia :)
De kan holde sig minimum 3-4 dage (måske også fint længere tid) i en småkagedåse
Åh de smager mega godt!! Jeg har lavet for mange – kan de fryses når de er lavet? ?
Det tror jeg ikke … Tænker at de bliver bløde, men det er aldrig testet af.
Skulle jeg gøre det, så ville jeg hakke dem groft og blande med vaniljeis først ;) – men så er vi jo ude i en helt anden version ♡
Kh AC
Jeg har de sidste mange år puttet alle småkager i fryseren, det fungerer fantastisk.
Hej.
Jeg har brugt din opskrift på cookies massevis af gange, men nu er den forsvundet fra mine “foretrukne” og jeg har ledt herinde men kan ikke finde den :( det er en opskrift på chocolate chip cookies og de bliver bedst hvis dejen får lov at stå 1-2 døgn i køleskabet.
Hvor finder jeg den opskrift?
På forhånd tak :)
Hmm, godt spørgsmål – jeg mener ikke at have fjernet nogle af mine opskrifter, men du finder alle opskrifter på cookies her: https://www.valdemarsro.dk/cookies-og-smaakager/
Kh AC
Hæj, og tak for mange gode opskrifter gennem tiden ?
Du skrivet en knivspids vanillepulver, men i videoen er det da vist nærmere en tsk?
Har du hakket særligt nødderne, men også chokoladen i hånden?
Mvh Mette
Hej Mette,
Tak for din søde hilsen.
Det kan godt snyde lidt at se mængden på videoerne, det virker nogle gange større på videoen, end det er målt op til.
Nødder og chokolade i videoen er hakket på en minihakker. (hakker det dog lige så ofte blot med en kniv)
Kh AC
Hej
Kan jeg bade cookies 3 dage før vi skal bruge dem ?
Jeg ser frem til at prøve endnu en af dine gode opskrifter
Hej Kirsten,
De bliver en anelse sejere og mere chewy på 2-3 dagen, det er jo en smagssag, men personligt så synes jeg de er helt lige så lækre, blot på en lidt anden måde, som som sprøde og nybagte.
Du kan evt bage dem et par minutter ekstra, så de bliver lidt ekstra bagt også i midten af kagen inden de tages ud af ovnen, hold dog endelig øje med at kanterne ikke får for meget.
Tak for din søde hilsen :)
Kh AC
Hej
Jeg har lige set videoen… her siger du 1/2 tsk. bagepulver og vanilje pulver… i opskriften står der 1 tsk. Bagepulver og en knivspids vanilje pulver ????
Samme spørgsmål fra mig: hvor meget bagepulver og vanilje skal der i? Videoen og opskriften stemmer ikke overens. Og et ekstra spørgsmål: er det et bevidst valg at du ikke tilsætter salt?
Hej Britt,
Du kan altid gå ud fra opskriften her på Valdemarsro, videoerne kan være mere vejledende og ikke altid med nøjagtige mål, derfor henviser jeg også til min opskrift i hver video :)
Du kan fint tilsætte et nip salt, det er også godt.
Kh AC
Hvis man springer nødderne over, ville du så tilføje ekstra chokolade, eller er de oprindelige 130g nok til det føles som en chokolade cookie?
Mathilde
Du kan fint komme lidt ekstra chokolade i, eller blot undlade nødder og lade dem være uden nødder.
Der kan også fint tilføjet et nip salt, det er altid godt til cookies
Også, kan det passe der ikke skal salt i?
Har lavet de her Cookies, så mange gange.
De er hver gang en stor succes. til eleverne på vores Køreskole, når der er Teori.
De sidste par gange, har jeg smidt 1 dl mini-marshmallows i, det er absolut også godt.
Tak for mange dejlige opskrifter <3
Hvor er det dejligt at høre – og så lækkert med marsh mallows i :)
Tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kl er 3 om natten. Cookie monster på vej i køkkenet, and you cant stop me! xD
Super Lækre, nemme og lave, og forsvinder som dug for Solen ☺
Bager dem til vores elever på Køreskolen, og det er meget populært
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
kh AC
mmmmmm….
Vi har lavet dem mange gange i min familie,
de er virkelig lækre. Vi synes dog, de er allerbedst med salt i.
Mange tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre :)
Kh AC
Kan man eventuelt bruge peanuts?
Ja, sagtens
Kh AC
De er bare ALT for gode, dobbelt portion er en absolut nødvendighed herhjemme, hvis jeg har ambitioner om, at der skal nå at komme nogle i kagedåsen :-)
Så skønt at høre :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Uhm de er gode! Har lige lavet en portion – fik 27 store cookies ud af opskriften. Havde dog hverken mørk chokolade eller nødder men en plade marabou m hasselnødder gik fint.
Hej kan man bruge almindelig sukker i stedet for rørsukker? ?
Ja sagtens
Mange tak for svar ?
Hej,
Fantastiske cookies, har lavet dem et par gange. Hvordan foreslår du at opbevare dem bedst, hvis man ikke har en kagedåse?
Hej Louise,
Tusind tak for din fine tilbagemelding på opskriften, det er dejligt at høre.
Du kan fint opbevarer dem i en alm lufttæt beholder
Kh AC
Hej
Jeg skal bage nogle cookies, som jeg vil lægge is imellem. Kan jeg bruge denne opskrift eller har du en anden, som du vil,foreslå?
Mvh
Anette
Hej Anette
Det kan du sagtens bruge til det.
God fornøjelse
Kh AC
Virkelig nemme og gode cookies! Jeg er elendig i et køkken og disse cookies blev perfekte. Jeg frøs 4 kugler ned, som jeg først lavede 3 uger efter. Det fungerede helt perfekt! :-) Tak for en god opskrift!
Dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
De lyder super lækre. Dem vil jeg prøve.
Hvor lang tid tager det ca. for dejkuglerne at tø op efter nedfrysning?
Hej Mona,
Det tager 15-20 minutters tid, men man kan godt smutte dem i direkte fra frys hvis det skal gå tjept, så skal de bare have lidt længere tid.
Kh AC
Hej – så lækre og nemme cookies! Hvordan opbevarer I dem efter de er bagt?
Hej Anita
Dejligt at høre! :)
Jeg opbevarer dem i en småkagedåse.
Kh AC
Tak for en lækker opskrift!
Jeg har netop bagt disse, og da jeg fordoblede portionen har vi nu rigeligt. Jeg vil derfor gerne gemme nogle, til næste weekend.
Kan det passe at holdbarheden Kun er 4 dage? Normalt holder småkager sig længe.
Vil du ikke nok ændre din opskrift, den til at printe, da du skriver 1 tsk bagepulver, men i videoen siger 1/2 tsk bagepulver. Jeg bagte efter din skrevne opskrift. Venlig hilsen, Mette
1 tsk er det jeg bruger. Henviser også altid til korrekte mål og mængder her i mine videoer, da jeg jo kan komme til at sige forkert mål i videoen ;)
Kan man forestille sig en glutenfri variant?
Hej! Jeg har lavet disse og frosset dejen ned (i forskellige str kugler). Hvor længe skal de tø op inden de kan komme i ovnen?
Det tager ikke meget mere end 15-30 minutter at tø dem op på bagepladen
Kh AC
Super god opskrift! lavede dem her til aften og de er perfekte og det sker ellers aldrig for mig :-D