Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marmorkage/

Marmorkage

Den klassiske skønne marmorkage er altid et hit på kagebordet og den lækre sandkage med det fine mønster er tilmed ret nem og hyggelig at bage.

Det er altid lidt spændende at se hvilket mønster der dukker op, når der skæres af kagen. Det marmorerede mønster mellem den lyse og den mørke kagedej frembringes ved at røre de to deje sammen med blot et hurtigt og enkelt tag. Man må endelig ikke røre for meget i dejen, men blot lige lade dem finde sammen i skålen, før dejen fordeles i formen.

Marmorkage smager herligt nybagt, men er også lækker 1-2 dage efter den er bagt.

Prøv også: min bedste opskrift på en lækker brunsviger >>

PT1H

Marmorkage med chokolade og hasselnødder

8 pers.    1 time
8 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Sukker, vanilje og smør piskes godt sammen, og derefter piskes et æg i ad gangen.

I en anden skål vendes mel, bagepulver, revet appelsin skal og salt godt sammen og det røres i dejen.

Smelt chokoladen over et vandbad eller i en chokoladesmelter. Rør en tredjedel af den lyse dej i en skål med chokolade og vend de grofthakkede hasselnødder i chokoladedejen.

Smør en sandkage eller lille rugbrødsform grundigt med smør eller beklæd den med bagepapir.

Hæld nu chokoladedejen i den lyse dej og rør blot ét enkelt ottetal i skålen med en dejskraber, hvorefter dejen hældes i formen.

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter. Hold øje med kagen og stik et træspyd i kagen, inden den tages ud af ovnen, for at sikre den er gennembagt efter den er hævet flot op.