Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/marmorkage/

Marmorkage

Den klassiske marmorkage er et evigt hit på kagebordet og den lækre sandkage med det fine mønster er tilmed både nem og hyggelig at bage.

Det er altid spændende at se hvilket mønster der dukker op, når der skæres af kagen. Det marmorerede mønster mellem den lyse og den mørke kagedej frembringes ved at røre de to deje sammen med blot et hurtigt og enkelt tag. Man må endelig ikke røre for meget i dejen, men blot lige lade dem finde sammen i skålen, før dejen fordeles i formen.

Prøv også: min bedste opskrift på en lækker brunsviger >>

PT1H30M

Marmorkage med chokolade og hasselnødder

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal8 pers.
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 200 g sukker
  • 1 øko appelsin, revet skal herfra
  • 200 g smør, blødt
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 75 g mørk chokolade
  • 50 g hasselnødder, grofthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Pisk sukker, vanilje, fintrevet appelsinskal og smør piskes godt sammen med en håndmikser til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.

Sigt hvedemel og bagepulver i en ren skål og vend salt i blandingen. Rør melblandingen i dejen.

Smelt chokoladen over et vandbad ved lav varme, tag af varmen og vend en tredjedel af den lyse dej i skålen med chokolade til det er ensartet og vend tilsidst de grofthakkede hasselnødder i chokoladedejen.

Hæld forsigtigt chokoladedejen i skålen med den lyse dej og rør blot ét enkelt ottetal i skålen med en dejskraber. Hæld dejen i en smurt form i størrelse ca. 25 x 11 cm, gerne beklædt med bagepapir

Bag kagen i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 45 minutter. Hold øje med kagen og stik et træspyd i kagen, inden den tages ud af ovnen, for at sikre den er gennembagt, efter den er hævet flot op.