Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brunsviger/

Brunsviger

Den perfekte brunsviger ♡

Det var beskrivelsen, da denne lækre snaskede sag kom på bordet herhjemme sidste søndag. Og den er virkelig også helt vildt lækker! Med perfekt mængde snask, en kagedej der smager virkelig godt, blød og uimodståelig – og så bliver remoncen sådan helt karamel lækker i kanterne og ovenpå. Jeg har finpudset og justeret til over mange år – og nu er den i hus … min bedste opskrift på brunsviger.

Brunsviger skal spises, når den er nybagt eller inden for 1-3 timer derefter. Så er den allerbedst og helt perfekt. Hvis nu der, mod alle forventninger, skulle være en rest tilbage til dagen efter, så rist den lidt på brødristeren.

PT1H30M

Brunsviger

4-6 pers.    1 time 30 min.
4-6 pers.
Ingredienser
  • Kagedejen
  • 40 g smør
  • 1 dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 nip salt
  • 250 g hvedemel
  • 1 knivspids kardemomme
  • Fyld
  • 150 g brun farin
  • 150 g blødt smør
  • 1 spsk kanel
Udskriv opskrift
1 time 30 min.
Fremgangsmåde

Fyld
Kom brun farin, kanel og smør i en gryde og smelt det langsomt ved lav varme under omrøring. Rør det godt sammen til en ensartet masse.
Lad det køle af til stuetemperatur, og rør det godt sammen inden det kommes på kagen.

Dejen
Smelt smørret i en gryde og tag gryden af varmen. Tilsæt mælk og gær og rør godt rundt, til gæren er opløst. Tilsæt æg, salt, sukker og mel, og rør dejen sammen, til den er smidig og lækker.

Kom dejen i en stor springform (diameter ca. 24 cm) med bagepapir – og lad den hæve i 45 minutter, på køkkenbordet overdækket med et rent klæde.

Lav dybe huller i dejen og fordel fyldet i hullerne.

Bag brunsvigeren i en forvarmet ovn i 25 minutter ved 180 grader varmluft.