Brunsviger
Den perfekte brunsviger ♡
Jeg serverede min lækre brunsviger, som er en skøn snasket sag til vores gæster sidste søndag og den blev nydt med største fornøjelse.
Den er også helt vildt lækker! Med perfekt mængde snask. En kagedej der smager virkelig godt, blød og uimodståelig og med en remonce som bliver helt karamel lækker i kanterne og ovenpå. Jeg har finpudset og justeret til over mange år – og nu er den i hus; min bedste opskrift på brunsviger.
Prøv også: min bedste opskrift på banankage >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 6 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Brunsviger
- Kagedejen
- 20 g gær
- 1 dl mælk, stuetempereret
- 40 g smør
- 1 æg
- 40 g sukker
- 0,50 tsk salt
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 250 g hvedemel
- Fyld
- 150 g brun farin
- 150 g smør, stuetempereret
- 1 tsk stødt kanel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gæren ud i en skål med mælk. Smelt smørret ved lav varme og tilsæt det sammen med æg, sukker, salt, kardemomme og mel. Rør dejen sammen, til den er smidig, lækker og blød.
Læg bagepapir i bunden af en springform på 24 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Dæk den til med et rent klæde og lad den hæve i 1 time på køkkenbordet.
Fyld
Smelt langsomt smør, brun farin og kanel i en gryde ved lav varme under omrøring. Rør det godt sammen til en ensartet masse. Lad det køle af til stuetemperatur og rør det godt igennem igen.
Lav dybe huller i den hævede dej med fingrene og fordel fyldet i hullerne.
Bag brunsvigeren i en forvarmet ovn i 25-30 minutter ved 175 grader varmluft.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Tak for alle de gode opskrifter, bruger tit nogle af dine.
Skal bare lige høre, jeg skal bage brunsviger kagemand, der gerne skal fryses ned, da jeg skal bage den nogle dage før den skal bruges, kan jeg det?
Og hvor stor en portion skal jeg bruge til en bradepande?
På forhånd tak
Hej Tina
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for! :)
Jeg har ikke testet frysning på den, men hvis du gør, så frys den straks efter den er bagt og blot er kølet en smule af til stuetemperatur. Den må gerne komme i fryseren og være lidt lun, så tror jeg måske det kan lykkedes ok.
Du kan beregne størrelsen til din form i denne omregner her: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej :-)
Tak for alle dine gode og lækre opskrifter både mad og bagværk – jeg bruger dem ofte :-)
Dog er jeg stødt på udfordringer flere gange i forhold til størrelse form, når man skalerer opskriften op eller ned. F.eks. brunsvigeren…når jeg slår den op er den automatisk sat til 6 personer i en ø24cm form. Hvis jeg ændrer til 9 personer står der stadig samme størrelse form i opskriften. Hvor stor form vil du anbefale til 9 personer?
Jeg har set din form-beregner men den kræver, at jeg ved hvilket antal personer i en given opskrift jeg skal tage udgangspunkt i :-)
Vh. Heidi
Hej Heidi
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for!
Formen i opskrifterne og al tekst i fremgangsmåden er statisk og ændres ikke ved at ændre på antal. Jeg har ikke helt grejet hvordan det teknisk skulle løses uden at det er en kæmpe opgave at ændre på alle opskrifter
Det er faktisk lidt mit dilemma … for at formberegneren fungere optimalt til en opskrift som denne skal jeg skrive 1 kage i stedet for 6 pers, og så i stedet notere at 1 kage rækker til 6 pers under tip til opskriften.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Er også fan af dine opskrifter og tilgang til livet.
Tænkte om du kunne sætte formens størrelse under den variable del af opskriften (Ingredienser). Så vil den formentlig skalere det i forhold til hvor mange der skal laves kage til. Evt. kunne det være i cm2 og så med en tabel hvor cm2 omregnes til rund og firkantet form.
Et længere skriv, men håber det giver mening
Med venlig hilsen
Søren
Hej Søren
Mange tak, det er pænt af dig at skrive det!
Ja, jeg kan godt se hvad du mener, men teknikken er ikke sat op til at kunne håndtere det så enkelt.
Jeg vil lige tage min udvikler med på råd og overveje hvordan vi kan gøre det og om det kan løses :)
Kh Ann-Christine
Hej
INTET med opskriften at gøre
Med den nye print udgave så forsvinder der lige 3 linjer i opskriften, så da jeg udskrev denne manglede smør, sukker og æg samt de 3 linjer i fremgangsmåden.
måske ikke det fedeste tiltag.
er helt med på at der skal gøres noget for det ellers meget lækre arbejde og de fantastiske opskrifter du ligger op
Hej Michael
Fint du skriver og det lyder mærkeligt. Jeg kan ikke genskabe problemet her hos mig, så måske kan det være en browser eller printerindstilling der går galt.
Vil du evt prøve at sende en mail til mail@valdemarsro.dk med nærmere info om hvilken browser du bruger og om det er mobil eller desktop + et skærmbillede af printet, så hjælper Martin lige med at finde ud af om det er en indstilling hos dig der kan løses eller om vi skal have set på det herfra :)
Kh Ann-Christine