Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brunsviger/

Brunsviger

Den perfekte brunsviger ♡

Det var beskrivelsen, da denne lækre snaskede sag kom på bordet herhjemme sidste søndag og den er virkelig også helt vildt lækker! Med perfekt mængde snask, en kagedej der smager virkelig godt, blød og uimodståelig – og så bliver remoncen sådan helt karamel lækker i kanterne og ovenpå. Jeg har finpudset og justeret til over mange år – og nu er den i hus … min bedste opskrift på brunsviger.

Prøv også: min bedste opskrift på banankage >>

PT3H

Brunsviger

Tid i alt3 timer
Arbejdstid45 min.
Antal6 pers.
Ingredienser
  • Kagedejen
  • 1 dl mælk, stuetempereret
  • 20 g gær
  • 40 g smør
  • 1 æg
  • 40 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 250 g hvedemel
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • Fyld
  • 150 g brun farin
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 1 tsk kanel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Fyld
Kom brun farin, kanel og smør i en gryde og smelt det langsomt ved lav varme under omrøring. Rør det godt sammen til en ensartet masse.

Lad det køle af til stuetemperatur, og rør det godt sammen inden det kommes på kagen.

Dejen
Kom mælk i en skål og rør gæren i.

Tilsæt smeltet smør, æg, salt, sukker, kardemomme og mel, og rør dejen sammen, til den er smidig, lækker og blød.

Kom dejen i en stor smurt springform (diameter cirka 24 cm) med bagepapir i bunden – og lad den hæve i 45 minutter, på køkkenbordet overdækket med et rent klæde.

Lav dybe huller i dejen og fordel fyldet i hullerne.

Bag brunsvigeren i en forvarmet ovn i 25 minutter ved 180 grader varmluft.