Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brunsviger/ Brunch Fødselsdag, Kager, Kager og søde sager, Morgenmad

Brunsviger

Den perfekte brunsviger ♡

Jeg serverede min lækre brunsviger, som er en skøn snasket sag til vores gæster sidste søndag og den blev nydt med største fornøjelse.

Den er også helt vildt lækker! Med perfekt mængde snask. En kagedej der smager virkelig godt, blød og uimodståelig og med en remonce som bliver helt karamel lækker i kanterne og ovenpå. Jeg har finpudset og justeret til over mange år – og nu er den i hus; min bedste opskrift på brunsviger.

Prøv også: min bedste opskrift på banankage >>

Brunsviger
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT45M6
Ingredienser
  • Kagedejen
  • 20 g gær
  • 1 dl mælk, stuetempereret
  • 40 g smør
  • 1 æg
  • 40 g sukker
  • 0,50 tsk salt
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 250 g hvedemel
  • Fyld
  • 150 g brun farin
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 1 tsk stødt kanel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en skål med mælk. Smelt smørret ved lav varme og tilsæt det sammen med æg, sukker, salt, kardemomme og mel. Rør dejen sammen, til den er smidig, lækker og blød.

Læg bagepapir i bunden af en springform på 24 cm i diameter, smør siderne med smør og kom dejen i. Dæk den til med et rent klæde og lad den hæve i 1 time på køkkenbordet.

Fyld
Smelt langsomt smør, brun farin og kanel i en gryde ved lav varme under omrøring. Rør det godt sammen til en ensartet masse. Lad det køle af til stuetemperatur og rør det godt igennem igen.

Lav dybe huller i den hævede dej med fingrene og fordel fyldet i hullerne.

Bag brunsvigeren i en forvarmet ovn i 25-30 minutter ved 175 grader varmluft.