Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/brunsviger-kagemand/

Kagemand af brunsviger

En kagemand af brunsviger hitter altid herhjemme – og sådan en kagemand er da så skøn! Så vores kagemandsfavorit er brunsviger kagemand – og den skal være nybagt, med masser karameliseret sød fyld og farvestrålende slik af bland selv favoritterne.

Opskriften kan snildt kommes i en rund springform og bages som en helt almindelig brunsviger, hvis man nu ikke lige er i kagemandhumør.

PT2H

Brunsviger Kagemand

8 - 10 pers.    2 timer
8 - 10 pers.
Ingredienser
  • Kagedejen
  • 40 g smør
  • 1 1/2 dl mælk
  • 15 g gær
  • 2 æg
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 350 g hvedemel
  • 1 knivspids kardemomme
  • Fyld
  • 175 g muscovadosukker eller brun farin
  • 100 g blødt smør
  • 2 spsk glukosesirup (kan undlades)
  • 1 spsk kanel
  • Glasur
  • 1 dl flormelis
  • lidt kold vand
  • Pynt: blandet slik eller bare spis den som den er
Udskriv opskrift
2 timer
Fremgangsmåde

Dejen
Smelt smørret i en gryde og tag gryden af varmen. Tilsæt mælk og gær og rør godt rundt, til gæren er opløst. Tilsæt æg, salt, sukker og mel, og rør dejen sammen, til den er smidig og lækker. Dæk skålen til med et rent viskestykke og lad dejen hæve på køkkenbordet i 30 minutter.

Slå dejen sammen og form den til en kagemand. 4 lige store boller til arme og ben, en stor til maven og en mellem til hovedet. Kom dem på en bageplade med lidt mellemrum mellem og tryk dem lidt flade og i form til kagemanden.  Brug fingrene til at lave mange fordybninger i dejen.

Fyld
Bland brun farin, kanel, smør og sirup sammen og fordel blandingen oven på dejen. Lad kagemanden hæve med et rent klæde over på køkkenbordet i en times tid og lav derefter flere fordybninger i dejen med fingeren.

Bag kagemanden i 18-20 minutter ved 175 grader varmluft.

Lad den køle lidt af og pynt den derefter med glasur og slik.

Denne kagemand skal helst spises inden for 5-6 timer, efter den er bagt – så er den bedst! Hvis man gerne vil spare lidt tid, så kan dejen koldhæves og fyldet kan røres sammen dagen inden – og ellers fuldstændig samme fremgangsmåde, som fortalt.