Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/smaa-glimt-53/

Små glimt

haveplaner

Vi er så småt gået i gang med forberedelserne til forårets haveprojekt.

Både hvad angår halveplanlægningsdrømme, men også påbegyndende etablering af et nyt bed. Her i september skal en del planter plantes i krukker, hvor de bliver opbevaret hen over vinteren, så de er klar til ny placeringer til foråret. Til foråret går vores ‘store’ haveprojekt i gang. Vores lille have er små 125 kvm, så rent kvadratermeter mæssigt er det begrænset hvor kæmpestort et projekt det bliver – men der er store planer om at få brugt hver en kvm bedst muligt.
Jeg glæder mig!

-Sådan helt vildt glæder mig :) Og i går var vi en tur på biblioteket og lånte blandt andet ny haveinspiration med hjem.

Sidste uge var sådan lidt for meget, hvis jeg skal være ærlig … Uden at der var nogle store dramaer, bare sådan på hverdagsplan. Sådan er livet jo også nogle gange, med lidt for mange små børnefamiliehverdagskaostilstande på denne lille matrikel. Men også med en del rigtig gode og rare glimt indimellem.

Skoleliv, arbejdsliv, og alt det der gerne skulle gå op i en god familiekabale, det gik bare ikke rigtigt op før fredag. Og natten til fredag gik vores kun tre år gamle køleskab så tilmed i stykker og Martin og jeg brugte fredag morgen og formiddag på at få leveret et nyt (og større køleskab, så var det jo godt for noget) – det var lidt prikken over i´et, men også tilpas dumt og skørt til, at presset lettede og stemningen vendte – og hele weekenden var simpelthen noget så dejlig, afslappende og hyggelig.

Lidt glimt fra den sidste uges tid; 

smagsgiveriet

Vi tog alle fire til reception hos Smagsgiveriet i fredags. Det er virkelig blevet så fint og hvis I bor i Aarhus eller Østjylland, så kan jeg varmt anbefale at kigge forbi. Det er et hyggeligt madmarked, med både dagligvarer og delikatesser – økogrønt, økofjerkræ fra Gothenborg, takeaway og alle muligt skønne lækkerier.

streetfood

Vi tog også forbi Kulbroen og spiste en skøn frokost til Aarhus Festuge. Mine ambitioner og drømme omkring hvad jeg gerne ville nå til årets festuge blev langfra indfriet – men hvad jeg ikke nåede i år, det vil jeg prioritere endnu højere næste år.

kornsorter

Gamle velsmagende kornsorter til Gothenborg høstmarked. Min favorit har i meget lang tid været ølandshveden, men så skal jeg altså også til at bage mere med Emmer og spelt igen.

gothenborg

Søndag var jeg på programmet til Gothenborgs høstmarked, og derudover hyggede jeg i en del timer derude sammen med min søster og fik desuden købt en masse gode sager med hjem fra gårdbutikken.

 

Kig gerne med på min instagram, hvor der løbende bliver lagt endnu flere små glimt op ♥

13 kommentarer
 • Mette skrev:
  7. september 2015 kl. 13:30

  Jeg er ligefrem fristet til at tro at der måske var der noget i luften i sidste uge? ;-) Min uge var altså også lidt op ad bakke, men det lysnede henne omkring fredag og denne uge ser tilmed helt fin ud.

  Det lyder spændnde med haven. Vi er på udkig efter hus og lille have, så håber du vil dele lidt løbende

  • Ann-Christine skrev:
   7. september 2015 kl. 16:53

   Ha ha, ja det kan da være at der var det – godt luften er mere fuldt af solskin og overskud igen nu ;)
   Hvor lyder det rart med huskiggeri, jeg håber I finder det helt rigtige skønne sted :) og jeg skal gerne dele lidt mere om haveprojekt løbende
   Kh AC

 • Henriette skrev:
  7. september 2015 kl. 16:44

  Jeg får på en og samme tid lækkersulten og helt enormt meget lyst til at dyrke endnu mere grønt. Endnu mere, er også ret taknemmeligt for mit vedkommende, for jeg dyrker faktisk ikke meget grønt på min lille plet af en have. Måske næste sommer.
  Tak for altid dejlige små glimt

  • Ann-Christine skrev:
   7. september 2015 kl. 16:56

   Hvor dejligt! Der har altså været gode madoplevelser denne uge, specielt så kunne jeg da godt lige spise sådan en hotdog igen ;)
   Tak for den søde hilsen
   Kh AC

 • Annie Fryd skrev:
  7. september 2015 kl. 19:27

  Tillykke med det nye køleskab ? Vi mærker selv pladsmangel i vores efter vi har lagt mad- og indkøbsvanerne om. Lige nu ligger der en flot skovkylling fra Gothenborg til optøning. Tak for fint oplæg og hyggelig snak i søndags, som sagt, så gjorde du det superb ??

  Sensommerhilsner fra Fru Fryd og Stationsforstanderen

  • Ann-Christine skrev:
   8. september 2015 kl. 10:57

   Ha ha, tak :) Det er faktisk ret dejligt med mere plads. Vi risikere ikke at kålhovederne triller ud hver gang vi åbner køleskabslågen nu ;)

   Og mange tak for sidst, det var meget, meget hyggeligt at hilse på og sludre med jer :)
   Kh Ann-Christine

 • Anne Marie skrev:
  7. september 2015 kl. 21:38

  Tak fordi du også af og til deler de trængsler, der også hører med til at være en børnefamilie. Nuancerne matcher bedre med det liv, jeg kender – og giver endnu mere lyst til at opdage og mærke den gode grundstemning og glimtende af hverdagslykke☺️

  • Ann-Christine skrev:
   8. september 2015 kl. 10:59

   Dejligt at høre :) Og livet er jo fyldt af nuancer, gode dage, mindre gode dage og selv om det er et valg at holde fokus på de dejlige ting i livet her på bloggen, så er det jo ingen skade til at åbne lidt op indimellem for at vi skam også har småkaotiske hverdage indimellem ;)
   -og så er det jo indimellem at der dukker små dejlige hverdagslykkeglimt op :) Dem skal vi nyde

 • Christina Mortensen skrev:
  7. september 2015 kl. 21:39

  Åhh det lyder dejligt med haveprojekt :) Jeg forsøger mig også, men er endnu ikk kommet så langt. Hvad er det for planter du putter i krukker nu her til efteråret? Og hvad kan man evt. begynde at plante indenfor, som senere skal plantes ud til forår?? Selvfølgelig tænker jeg spiselige planter/urter/grøntsager???

  • Ann-Christine skrev:
   8. september 2015 kl. 11:07

   Normalt ville jeg ikke plante i krukker på dette tidspunkt. Men vi skal have nedlagt de nuværende højbede, som er bygget oven på de fliser der skal fjernes. Derfor kommer krydderurterne derfra, og enkelte planter som jeg endnu ikke har et sted til, i krukker og opbevaret der i efteråret og vinteren i år. Normalt skal de bare stå i bedet året rundt. Har du en rosmarin, så kan det måske være en ide at sætte den i en krukke og tage den ind om efteråret og vinteren.
   Jeg overvejer også at lave et overvintringshjørne i haven. Der hvor der skal være græs og så lave en midlertidig plads til rabarber osv. Det bliver lidt et puslespil.

   Du kan fx sætte hvidløg i haven nu, det er et godt tidspunkt her i efteråret. Men det er for tidligt nu at plante/spire osv indendøre til at plante ud. Men fx citruskerner er længe om at spire, og dem kan man godt eksperimentere med nu, så vil der være en lille fin plante til en krukke i haven næste sommer. Det tager dog længe inden der kommer noget spiseligt på dem. Derudover er det snart et godt tidspunkt at tage stiklinger fra fx figentræer.

 • Hanna Luna skrev:
  8. september 2015 kl. 11:39

  Jeg elsker billeder af din kaffe. Jeg er selv en meget stor kaffedrikker, men døjer for tiden med en del graviditetskvalme og derfor må jeg nøjes med at drømme om den gode kaffe. Men jeg bliver lige nødt til at høre, hvad du har drysset med på toppen af kaffen? Det ser simpelthen lækkert ud! ;-)

  • Ann-Christine skrev:
   9. september 2015 kl. 09:48

   Uhh, den kvalme husker jeg godt … ;) Godt det kun er kortvarigt og pga lykkelige omstændigheder. Kan tippe om at både kold og varm pebermyntete hjalp mig ret meget i den forbindelse.
   Jeg har drysset kaffen med lidt god kanel blandet med en lille smule kokossukker og kardemomme – det smager så godt :)

 • Hanna Luna skrev:
  9. september 2015 kl. 17:43

  Uh, det lyder spændende! Det må helt sikkert prøves – og også den perbermyntete ;-)

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.