♥ Banankage af modne bananer og med lækker chokolade glasur ♥
“Vil den være god at bage dagen før og medbringe på arbejdet som kollega kage?” er et spørgsmål, som ofte går igen i kommentarfeltet her på bloggen og hver gang tænker jeg – årh, hvor er det hyggeligt! Sådan at forkæle kollegaerne med hjemmebagt kage. På mange arbejdspladser går det jo lidt på skift at sørge for kollega kager – og så er der jo ellers fødselsdagskager og fine ‘bare fordi jeg havde lyst til at bage’ anledninger …
Jeg forstår godt spørgsmålet med holdbarheden på kagerne. For de skal jo gerne kunne bages dagen før, så man ikke skal stå op kl 4 om natten for at bage. Og hvor nogle kager bare er noget så skønne og skal nydes nybagte og helst inden for få timer efter de er kommet ud af ovnen – som fx en brunsviger – så er andre kager jo stadig vidunderlige dagen efter, saftige og lækre og enkelte vinder måske oven i købet på at stå en dag eller to – som fx denne chokoladekage.
Jeg har derfor tænkt at det kunne jeg da lige gøre lidt nemt og har derfor her samlet 10 søde opskrifter på de dejligste kollega kager, som alle sagtens kan bages dagen før de skal serveres for kollegaerne.
♥ Chokoladekage – skal gerne bages 1-2 dage før servering. ♥
♥ Squashkage som er dejlig saftig længe ♥
♥ Ølkage – rist gerne skiverne på en brødrister og kom smør på ♥
♥ Kokostoppe – kan bages lidt store og snildt gå for at være en kage ♥
♥ Gulerodskage med en virkelig skøn citronvanilje glasur ♥
♥ Rødbedekage – lidt utraditionel, men smager som den skønneste saftige chokoladekage ♥
♥ brownie med chokolade – et evigt hit ♥
♥ Bananbrød lidt mindre sød, men med masser smag og en saftig krumme ♥
♥ Den du ved nok kage – i en ny og super lækker udgave ♥
♥ Rabarberkage med rabarbercrumble crunch ♥
♥ Og som en ekstra bonus , så laver vi naturligvis de lækreste Romkugler eller træstammer af alle kageresterne og deler dem med kollegaerne også ;) ♥
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej. Super lækre opskrifter du laver. Kan en sandkage/marmorkage mon laves dagen før? Eller bliver den tør af at stå?
Kh Caro
Hej Caroline
Jeg synes fint en sandkage kan holde sig til næste dag, blot dæk tildæk den lufttæt, fx i en beholder.
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne prøve din opskrift på rødbedekage til mit arbejde, men vi er ret mange. Hvis jeg istedet bager den i en dyb bradepande (der fylder hele ovnen), hvor mange portioner tænker du, at det svarer til?
Kh Marianne
Hej Marianne,
jeg tror fint du kan bage 3 x portionen til en godt fyldt bradepande og så tror jeg der vil være nok til 24-26 stykker, måske mere.
Kh AC
Tak for en super blog og skønne opskrifter.
Har du en opskrift på en lækker version af den klassiske skolekage i form af en luftig chokoladekage med hvid glasur, der kan laves i bradepande og holder til at blive transporteret rundt og skåret ud af et lille skolebarn? Sådan en er jeg kommet til at love at bage.
Hej Michala,
Tusind tak! – og tak for din forespørgsel :)
Det har jeg desværre ikke. Endnu, men jeg skriver den gerne på min liste over kommende opskrifter jeg skal lave – tør dog ikke love at jeg når det til du skal bruge den i denne omgang :)
Kh AC
Jeg vil glæde mig alligevel :)
dejligt! Jeg glæder mig også til at lave den :)