Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/gulerodskage_opskrift/

Gulerodskage

En krydret og lækker gulerodskage, hvor frostingen giver en herlig friskhed til den skønne kage.

Frostingen har jeg lavet med syrlig citronsmag og vaniljekorn, som giver lidt syrlighed til den søde, saftige og krydrede kage.

Vaniljen smager ikke umiddelbart super meget igennem, hvis man spiser den samme dag – den har godt af at trække lidt. Uanset om man har tid til dette, så pynter de sorte vaniljekorn fint på kagen og efter at frostningen har trukket natten over, er balancen mellem citron og den aromatiske vanilje blevet super fint afbalanceret og smager virkelig skønt sammen.

PT1H

Gulerodskage

6-8 pers.    1 time
6-8 pers.
Ingredienser
  • 4 gulerødder, groftrevet (ca 275-300g)
  • 150 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 100 g brun farin eller muscovadosukker
  • 150 g hvedemel
  • 4 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 50 g hakkede valnødder
  • Frosting
  • 1 bæger creamcheese neutral
  • 1/2 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 1/2 vaniljestang, kornene heraf
  • 2-3 spsk flormelis
Udskriv opskrift
1 time
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og brun farin sammen, rør æg, gulerødder og valnødder i dejen.

I en anden skål blandes mel, bagepulver, kanel og salt.

Rør melblandingen sammen med smør, sukker og æg-blandingen.

Kom i en smurt springform – min er omkring 20 cm i diameter og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 45 minutter. Lad kagen køle helt af inden den pyntes med frosting

Frosting: Rør cream cheese med citronsaft og vaniljekorn og halvdelen af citronskal. Smag til med flormelis. Frostingen må gerne være lidt syrlig og ikke for sød (men det er smag og behag) Smør frostingen på kagen, drys med citronskal.