Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gulerodsmuffins/

Gulerodsmuffins med hvid chokoladefrosting

Disse lækre gulerodsmuffins er så skønne, saftige og lækkert krydret med god smag.

Gulerødderne i de små kager er med til at gøre dem dejligt smovsede og gør at de holder sig godt saftige i krummen i et par dage efter de er bagt – og så er de tilmed ret nemme at bage.

De behøver ikke nødvendigvis glasur eller frosting, men jeg synes de er lækre med en frisk flødeost, rørt med smeltet hvid chokolade.

Prøv også: min opskrift på citronmuffins >>

PT30M

Gulerodsmuffins

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 180 g sukker
  • 70 g smør
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 275 g gulerod, groftrevede
  • Frosting
  • 200 g smør, stuetempereret
  • 75 g flormelis
  • 200 g flødeost, naturel
  • 150 g hvid chokolade
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør og sukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Pisk derefter ét æg ad gangen i blandingen.

Rør hvedemel, salt, bagepulver og kanel sammen i en skål og sigt melblandingen i dejen. Rør også gulerødderne i og rør dejen godt sammen.

Fordel dejen i muffinsforme og bag kagerne i cirka 17-18 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Lad kagerne køle af på en rist.

Frosting
Pisk smør og flormelis til det er helt hvidt og luftigt. Smelt chokoladen i et vandbad og pisk den i smørcremen. Vend derefter flødeost i og pisk det hurtigt sammen.

Kom på en sprøjtepose med en stjernetyl og pynt kagerne, når de er kølet helt af.