Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/gulerodsmuffins/

Gulerodsmuffins med hvid chokoladefrosting

Disse lækre gulerodsmuffins er så skønne, saftige og lækkert krydret med god smag.

Gulerødderne i de små kager er med til at gøre dem dejligt smovsede og gør at de holder sig godt saftige i krummen i et par dage efter de er bagt – og så er de tilmed ret nemme at bage.

De behøver ikke nødvendigvis glasur eller frosting, men jeg synes de er lækre med en frisk flødeost, rørt med smeltet hvid chokolade.

Prøv også: min opskrift på citronmuffins >>

PT30M

Gulerodsmuffins

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 3 æg
  • 180 g sukker
  • 50 g smør
  • 225 g gulerod, skrællede og groftrevede
  • 230 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • Frosting
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 50 g flormelis
  • 150 g flødeost, naturel
  • 100 g hvid chokolade
Udskriv 
Fremgangsmåde

Pisk æg og sukker sammen. Smelt smør ved lav varme og pisk det i skålen med æg og sukker. Tilsæt gulerødder.

Rør mel, salt, bagepulver og kanel sammen i en ren skål og vend det i dejen. Rør den godt sammen.

Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem i 17-18 minutter i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft.

Test om de er færdige efter 18 minutter ved at stikke fx en tynd strikkepind i en muffin, hvis der er dej på strikkepinden, skal de have lidt længere tid.

Lad dem køle af på en rist, inden frosting kommes på.

Frosting
Pisk smør og flormelis til det er helt hvidt og luftigt. Smelt chokoladen i et vandbad og pisk den i smørcremen. Vend derefter flødeost i og pisk det hurtigt sammen.

Kom på en sprøjtepose med en stjernetyl og pynt kagerne.