Gulerodsmuffins med hvid chokoladefrosting
Disse lækre gulerodsmuffins er så skønne, saftige og lækkert krydret med god smag.
Gulerødderne i de små kager er med til at gøre dem dejligt smovsede og gør at de holder sig godt saftige i krummen i et par dage efter de er bagt – og så er de tilmed ret nemme at bage.
De behøver ikke nødvendigvis glasur eller frosting, men jeg synes de er lækre med en frisk flødeost, rørt med smeltet hvid chokolade.
Prøv også: min opskrift på citronmuffins >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Gulerodsmuffins
- 70 g smør
- 180 g sukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk stødt kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 275 g gulerødder, groftrevede
- Frosting
- 200 g smør, stuetempereret
- 75 g flormelis
- 150 g hvid chokolade
- 200 g naturel flødeost
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg ad gangen i blandingen.
Bland hvedemel, kanel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Tilsæt derefter revet gulerod og rør dejen godt sammen.
Fordel dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle af på en rist.
Frosting
Pisk smør og flormelis, til det er hvidt og luftigt. Smelt hvid chokolade i et vandbad og pisk den i smørcremen. Vend derefter flødeost i og pisk det hurtigt sammen.
Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle og pynt kagerne, når de er kølet helt af.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Jeg skal lave en bryllupskage (din gulerodskage faktisk) og vil gerne bruge denne creme mellem lagene.
Jeg laver en 18 cm kage med fire bunde og tre lag frosting imellem lagene
En 23 cm kage – også med tre lag frosting
En 28 cm kage – også med tre lag frosting
Har du nogen ide om hvor meget frosting jeg skal bruge? Synes det er svært at vurdere fordi opskriften er til muffins.
På forhånd tak 🙏🏻
Mette
Hej Mette
Hvor lyder det lækkert!
Alt afhængig af hvor tykt et lag du ønsker ved hver lag, så vil jeg beregne mellem 300 og 350 g pr lag, så det bliver i alt mellem 2700 og 3200 g frostning, samlet set (rundet op).
Hvis du laver for meget, burde det kunne fryses ned og skal piskes igennem igen efter optøning, så jeg ville lave lidt ekstra, så du er sikker på der er den mængde du ønsker til kagerne.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Tusind tak Ann-Christine
I din portion frosting til 12 muffins er der i alt 625 g ingredienser. Betyder det så, at der også ender med at være 625 g frosting? Eller er det ikke lige sådan man regner det ud? 😊
Vh. Mette
Ja, det kan du fint blot lægge sammen således :)
Kh Ann-Christine
Mange tak 🙏🏻
Kan jeg bruge smørbar istedet for rigtig smør? I givet fald, i samme forhold? På forhånd tak! :-)
Jeg har ingen erfaring med smørbar selv, så det skal jeg ikke kunne sige – men prøv endelig bare :)
Kh Ann-Christine
Skal smørret til muffinsene smeltes?
nej, det skal det endelig ikke – men må gerne blødt og stuetempereret, så tag det ud af køleskabet, skær i tern og kom i en skål 15 minutter før du pisker det, så kan du gøre resten af ingredienserne klar imens :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine