Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citron-og-birkes-cupcakes/

Citron muffins med birkes

Disse lækre citronmuffins er så skønne og nemme at bage.

Jeg elsker kombinationen af citron og blå birkes og i det hele taget har jeg lidt svært ved at stå for de små blå frø, som giver de fineste prikker og smag i bagværk og på salater.

Dejligt sprødt knas og en saftig smovset citronmuffins med lækker frostning i en og samme kage. Dejligt match!

Prøv også: min bedste opskrift på squashmuffins >>

PT30M

Citronmuffins med birkes

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 175 g smør, stuetempereret
  • 175 g marcipan, revet
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 175 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 4 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 spsk blå birkes
  • Frostning
  • 150 g smør
  • 150 g flormelis
  • 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 150 g flødeost, naturel
  • 1 spsk blå birkes
Udskriv 
Fremgangsmåde

Pisk smør, marcipan, citronsaft, citronskal, sukker og vaniljekorn sammen til en luftigt masse.

Tilsæt et æg af gangen til blandingen er jævn.

Bland melet, blå birkes og bagepulver sammen. Rør melblanding i dejen.

Fyld muffinsformene op til 1 cm fra kanten og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 20 minutter eller til de er gennembagt i midten.

Lad kagerne køle af på en rist.

Frostning
Pisk smør, flormelis, birkes, 1 spsk citronsaft og fintrevet citronskal sammen.

Rør flødeost i og smag til. Kom frostning i en sprøjtepose med stjernetyl og lav en fin lille top på hver cupcakes. Drys med lidt birkes på toppen.