Citronmuffins med birkes
Disse lækre citronmuffins er så skønne og nemme at bage.
Jeg elsker kombinationen af citron og blå birkes og i det hele taget har jeg lidt svært ved at stå for de små blå frø, som giver de fineste prikker og smag i bagværk og på salater.
Dejligt sprødt knas og en saftig smovset citronmuffins med en syrligt sød citrussmag + en lækker frostning i en og samme kage.
Det bliver ikke meget bedre end det – og de kan virkelig varmt anbefales til et dejligt bageprojekt.
Prøv også: min bedste opskrift på squashmuffins >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citronmuffins med birkes
- 175 g smør, stuetempereret
- 175 g marcipan, revet
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 175 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 spsk blå birkes
- Frostning
- 150 g smør, stuetemperatur
- 150 g flormelis
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 150 g naturel flødeost
- 1 spsk blå birkes
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør, marcipan, citronsaft, citronskal, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt igennem, til blandingen er jævn.
Bland mel, bagepulver og salt sammen. Sigt blandingen i dejen og vend det godt rundt. Tilsæt de blå birkes og vend dem godt ind i dejen.
Fyld dejen i muffinforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle af på en rist.
Citronfrostning
Pisk smør, flormelis, 1 spsk citronsaft og fintrevet citronskal sammen, til det er luftigt.
Rør flødeost og birkes i og smag til. Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle og lav en fin top på hver cupcake. Drys med lidt birkes på toppen.
Fin opskrift, men en noget tør dej. Har hældt ekstra æg i, men muffinsne kom stadig tørre ud. Bager man i en industri ovn, kan jeg anbefale at skrue ovnen ned på 165 grader, og bage dem i 18-20 minutter. Vi bagte dem i 19 minutter, ved 175 grader og blæser på 100%. De blev desværre tørre og fik vulkan i midten. Man kan undgå vulkanen ved at skrue ned for varmen. Men fin smag i kagerne
Hej Cecilie
Mange tak for din hilsen og tilbagemelding.
Jeg oplever ikke selv dejen som tør, hvilken marcipan har I brugt, og hvilke størrelse æg?
Jeg bager mine opskrifter i almindelig ‘ovn til privat brug’ og jeg skal ikke kunne sige om der skal justeres væsentligt ift industriovne. Det er ikke noget jeg har hørt fra andre – men det kan sagtens være tilfældet, når også almindelige ovne kan variere en del i bagetid og temperatur.
Kh Ann-Christine
Vi brugte Odense marcipan, mener det var bage versionen. Og æggene var en medium størrelse. Vi havde pasteuriserede helæg i køleren, så dem hældte jeg i som ekstra. Men dejen var stadig utroligt tør :/
Bageversionen af marcipan har jeg ikke prøvet, så jeg kan ikke vurdere om den kan gøre forskellen. Jeg oplever ihvertfald ikke at dejen er spor tør, det bør den heller ikke være med de ingredienser og mål i opskriften.
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man fryse frostingen? Det skulle vel kunne lade sig gøre?
De smager himmelsk. Er vild med dem….
Det kunne være dejligt at fryse både muffins og frostingen til et venindebesøg – ellers bliver de spist de næste par dage.
mvh Karin Mogensen
Tusind tak og ja, det kan du sagtens gøre.
Kh Ann-Christine
Lækre muffins😜
Der står 1 citron i opskriften og kun 1 spk citron i fremgangsmåden. Kan det være årsagen til at nogen oplevede problemer med deres frosting? For meget citron?
Kan jeg undlade marcipan ? Erstatte evt. med 100 gr hvid chokolade?
Hej Judith,
Så vil jeg i stedet anbefale en sandkage dej og der kan du fint tilføje 100 g grofthakket hvid chokolade + tilføje både birkes og måske lidt ekstra citronskal og lidt citronsaft.
Kh Ann-Christine
Kan man lave dem i air fryer? Og hvis man kan hvad vil du så anbefale man stiller den på?
Hej Anna
Du kan få en smart omregner til airfryer her Så får du både temperatur og tid når du skal lave en ovnret i airfryer.
Airfryeren er jo en mini varmluftsovn, så det tænker jeg fint du kan.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg vil gerne lave disse som mini-muffins – mon der så bliver dobbelt op af dem, eller hvad tror du?
Og kan jeg ligesom i citronkagen erstatte marcipan med mandelmel+honning?
Det kan godt være der bliver et par stykker mere end dobbelt op, men sådan cirka – og jeg vil tro at mandelmel og honning kan være et lækkert alternativ til marcipanen i disse også
Det må du endelig prøve af – skriv gerne hvordan det gik :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg bagte dem i weekenden dagen før vi skulle have dem, men dagen efter er de lidt klæg og falder ud af formene, hvad kan årsagen være til dette?
Hej Maria
Lyder næsten til at de måske skulle have haft få minutter mere i ovnen?
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet opskriften -og har jeg samme problem som ovenstående kommentar, med at frostingen er for flydende og ikke vil sætte sig. Jeg har brugt rigtig smør og “rigtig flødeost” -ikke light, og den har været i køleskabet hele natten (skal bruges til børnefødselsdag her til morgen) –jeg har hverken flødeost eller smør tilbage, men kan jeg gøre den tykkere med mere flormelis?
Det forstår jeg ikke helt, for jeg får selv sådan en lækker tyk frostning når jeg laver denne opskrift.
Men ja, du kan godt gøre den tykkere med mere flormelis – og den kan også sætte sig lidt i køleskabet, når smørret bliver koldt igen.
Kh Ann-Christine
Har bagt dem i dag, og de er lækre. Dog er min frosting for flydende
typisk når de skulle bruges til gæster i morgen til 60 år fødselsdag. Og ja ved godt jeg kan lave en ny portion frosting……… men portionen er til 24 så det er lidt små pebret at lige købe ind igen. Og ja det er Lurpak smør der er brugt. Men smagen er skøn
Har du brugt almindelig flødeost (og ikke en light udgave, for det fungere ikke til frostning)?
Jeg oplever altid den bliver lækker med disse mængder i opskriften her, men ellers kan du stille den på køl og se om den ikke sætter sig.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for dine skønne opskrifter!
Jeg vil gerne bruge kagen som tal-kage til min søns fødselsdag – har du forsøgt dig med dejen i bradepande? Jeg er nemlig lidt i tvivl i forhold til bagetid…
Mange hilsener Janni
Hej Janni,
mange tak for din søde hilsen :)
Du kan evt tage udgangspunkt i denne kage + i denne omregner til formen: https://www.valdemarsro.dk/beregning-fra-en-bageform-til-en-anden-bageform/
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg er ikke så glad for kemi i det, jeg spiser, så jeg bagte dem i dag uden bagepulver. De blev rigtig gode, så det er ikke sidste gang jeg prøver dem
dejligt at høre!
Tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej. Bruger du røremaskine eller håndmixer
Jeg bruger håndmikser, men begge dele fungere fint
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg bagte dem i går, og jeg må sige, at det er absolut den bedste muffin-opskrift jeg nogensinde er faldet over.
Jeg tog en af mine gæster i at sidde og smile for sig selv efter at have taget de første par bidder – den er røget direkte i top 3! SKØN OPSKRIFT!
Årh, hvor dejligt! Det er jeg sørme glad for at høre! Tusind tak for din søde hilsen og skønneste tilbagemelding på opsrkiften
Kh Ann-Christine
Kan de bages aftenen før?
Ja, det kan du fint gøre.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man lave dem uden birkes? 😊
Hej.
Kan de fryses?
Ja, sagtens – blot uden frosting
Kh Ann-Christine
Ja, det kan du
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa Ann-Christine
Jeg elsker disse muffins, de smager fantastisk men jeg har lige spørgsmål. En i vores familie er allergisk over for mandler/marcipan så kan man lave dem uden eller med en anden ingrediens i stedet for?❤️
KH Helle
Hej Helle,
Det er dejligt at høre! Hvis det skal være uden marcipan vil jeg anbefale en sandkage version, som du sagtens kan supplere med citron og birkes.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine.
De ser bare gode ud. Tænker jeg vil lave dem til et morgenmads / brunch bord på job.
Kan man mon lave frostingen om morgenen, og så den tage den med i posen, og først pynte dem før de skal spises ?
Eller er det en bedre ide, at lave en glasur i stedet ?
Jeg skal have det med på cykel, og skal nok lave min 24 stk.
er cupcake og muffins der sammen ? Det er bare str som afgør det ?
Bedste hilsner mette
Hej Mette,
De er skønne både med glasur og frosting og hvis du vælger frostning, så synes jeg det er en skøn ide at komme det i en post og først pynte dem lige inden servering.
Rigtig god fornøjelse.
Kh AC
Gåsebarnet har bestilt disse små lækkerheder til uddeling i klassen i morgen, så i eftermiddag holder vi store bagedag.. :D
Kh. Sine
Hvor lyder det hyggeligt!
God fornøjelse til jer
Kh Ann-Christine
Har netop bagt dine citron/birkes cupcakes, da min søn fylder 2 i morgen. Har prøvesmagt en enkel, endnu uden frosting, men hold da op hvor smager den skønt! Super lækker konsistens og velafstemt smag. Glæder mig bare endnu mere til at pynte dem i morgen, med lækker frosting og måske et hindbær :)
Mange tak for endnu en lækker opskrift. Bruger ofte dit register.
Venligst Katrine
Stort tillykke med din søn :)
Jeg håber I får en skøn dag og jeg er glad for at høre at opskriften på citron/birkesmuffins hitter :)
Rigtig god dag
Kh Ann-Christine
Mums, de ser lækre ud… Og hvor er de festlige de forme :-)
Haps! Sådan en bette sag kunne sagtens gøre min eftermiddagskaffe selskab :) Meeen her er en frugttærte også allerede på plakaten – med sommerens første grønne stikkelsbær :)
Det lyder lækkert! Jeg tjekker vores stikkelsbærbusk hver dag – som om det hjælper på modningen af de eftertragtede bær ;)
Mums, hvor ser det lækre ud. En fin hapser
Ja, man kunne snildt spise to ;)