Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citron-og-birkes-cupcakes/

Citron muffins med birkes

Fine små citron muffins med lækker smag og nuttede prikker.

Jeg elsker kombinationen af citron og blå birkes – i det hele taget har jeg lidt svært ved at stå for de små blå frø, som giver de fineste prikker og smag i bagværk og på salater – og det blev ikke bedre, da jeg for nogle år tilbage fandt ud af, at birkes hedder Poppy seeds på engelsk.

Hvor sødt er det ikke lige?!

PT30M

Citron og Birkes Cupcakes

Tid i alt30 min.
Arbejdstid15 min.
Antal10 stk.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 2 æg
  • 120 g sukker
  • 1/4 tsk vaniljepulver, eller kornene fra 1/2 vaniljestang
  • 100 g marcipan, revet
  • 125 g hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 75 g smør, stuetempereret
  • 1/2 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 3 spsk blå birkes
  • Pynt
  • 150 g flødeost, naturel
  • 150 g flormelis
  • 1/2 øko citron, lidt saft og skal
  • 1 spsk blå birkes
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk smør, citronsaft, citronskal, sukker og vaniljekorn sammen til en luftigt masse.

Tilsæt et æg af gangen til blandingen er jævn.

Bland melet, blå birkes, revet marcipan og bagepulver blandes sammen. Rør både mel/marcipanblanding i dejen.

Fyld muffinsformene op til 1 cm fra kanten og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 16-18 minutter.

Når kagerne er bagt, afkøles de på en rist.

Rør frostingen sammen, tilsæt ekstra flormelis, hvis den bliver for blød. Kom den i en sprøjtepose og lav en fin lille top på hver cupcakes.