Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/citron-og-birkes-cupcakes/

Citron cupcakes med birkes

Fine små citron cupcakes med lækker smag og nuttede prikker.

Jeg elsker kombinationen af citron og blå birkes – i det hele taget har jeg lidt svært ved at stå for de små blå frø, som giver de fineste prikker og smag i bagværk og på salater – og det blev ikke bedre, da jeg for nogle år tilbage fandt ud af, at birkes hedder Poppy seeds på engelsk.

Hvor sødt er det ikke lige?!

PT20min

Citron og Birkes Cupcakes

10 alm eller 20 små    20 min
10 alm eller 20 små
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min
Fremgangsmåde

Pisk smør, citronsaft, sukker og vaniljekorn sammen til en luftigt masse.

Tilsæt æggene, et af gangen til blandingen er jævn.
Bland melet, blå birkes, revet marcipan og bagepulver blandes sammen. Rør både mel/marcipanblanding i dejen.

Sæt papirsformene i en fast cupcakesform, så holder de formen under bagning.

Fyld dejen i formene så de er ¾ fulde. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft. Bag i 8-9 minutter for minicupcakes og 16-18 minutter for store/alm størrelse cupcakes.

Når kagerne er bagt, afkøles de på en rist. Rør frostingen sammen, tilsæt evt mere flormelis hvis den bliver for blød. Kom den i en sprøjtepose og lav en fin lille top på hver cupcakes.