Citronmuffins med birkes


Disse lækre citronmuffins er så skønne og nemme at bage.
Jeg elsker kombinationen af citron og blå birkes og i det hele taget har jeg lidt svært ved at stå for de små blå frø, som giver de fineste prikker og smag i bagværk og på salater.
Dejligt sprødt knas og en saftig smovset citronmuffins med en syrligt sød citrussmag + en lækker frostning i en og samme kage.
Det bliver ikke meget bedre end det – og de kan virkelig varmt anbefales til et dejligt bageprojekt.
Prøv også: min bedste opskrift på squashmuffins >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Citronmuffins med birkes
- 175 g smør, stuetempereret
- 175 g marcipan, revet
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 175 g sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 spsk blå birkes
- Frostning
- 150 g smør, stuetemperatur
- 150 g flormelis
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal
- 150 g naturel flødeost
- 1 spsk blå birkes
Pisk smør, marcipan, citronsaft, citronskal, sukker og vaniljesukker sammen, til det er luftigt.
Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt igennem, til blandingen er jævn.
Bland mel, bagepulver og salt sammen. Sigt blandingen i dejen og vend det godt rundt. Tilsæt de blå birkes og vend dem godt ind i dejen.
Fyld dejen i muffinforme og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle af på en rist.
Citronfrostning
Pisk smør, flormelis, 1 spsk citronsaft og fintrevet citronskal sammen, til det er luftigt.
Rør flødeost og birkes i og smag til. Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle og lav en fin top på hver cupcake. Drys med lidt birkes på toppen.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine,
Jeg overvejer at lave disse muffins, men er det muligt at skifte hvedemel ud med mandelmel? Jeg har cøliaki, og fandt en citronmåne bagt med nogenlunde samme ingredienser bare med mandelmel.
Kan dette lade sige gøre i denne opskrift? Og skal jeg ændre på bagetiden også eller er det den samme.
Mvh. Emma :-)
Hej Emma
jeg har ikke testet det, så skal ikke helt kunne sige hvordan konsistensen vil blive. Men prøv det endelig af, det er bestemt et forsøg værd.
Jeg ville gå med samme bagetid.
Skriv endelig igen, om det lykkedes – det vil helt sikkert være nyttig info til andre med cøliaki og glutenintolerance
Rigtig god fornøjelse med bagningen
Kh Ann-Christine
Tilbagemelding til folket med glutenallergi eller cøliaki!!
Jeg har netop fået afkølet mine muffins, og de er bare blevet perfekte!
Opskriften gav mig til 23 muffins, hvor heldigt!
Eneste justering jeg lavede var at bage dem i 22 minutter, da første omgang var lidt til den fugtige side, men ikke langt fra ‘perfekt’. Derfor tilføjede jeg 1 minut ekstra til runde 2.
Hvor smager de fantastisk, tak for opskrift :D
Mvh. Emma
Fantastisk! Jeg er glad for at det gik godt og stort tak for at dele din erfaring med en glutenfri version
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine. Hvad ville du gange opskriften med, hvis kagen skal bages i en springform ø24/ ø26 i stedet for i muffinsforme?
Hej Ida
Denne opskrift på 12 muffins passer med en springform på 24 cm.
Kh Ann-Christine
De smager sygt godt, jeg lavede dem til min 13 års fødselsdag og alle var glade for dem, fik komplimenter på hvor gode de var. Super god opskrift, nem at følge og at læse. Jeg kan anbefale denne opskrift. Rigtig god combi med blå birkes og citron, jeg elsker selv citron i alt, så der kan aldrig være for ‘meget’ citron, ifølge mig XD. Rigtig god frosting.
S.M.G
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften!
– og hjerteligt tillykke med din 13 års fødselsdag :)
Kh Ann-Christine