Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cupcakes-med-marcipan/

Cupcakes med marcipan

I dag får I min basis marcipan cupcakes opskrift. Kender I det, når man finder noget som bare virker, smager fantastisk som den er, men også kan varieres i det uendelige. Denne cupcake eller muffin, kan vi også bare kalde den er den som har dannet basis for både citron og birkes muffins og for rabarbermuffins. Den kan også spises helt enkelt med den rene lækre smag af vanilje og marcipan. Den kan tilsættes et ordentligt skud chokolade, små stykker finsk lakrids eller den kan gøres julet med kanel og kardemomme.

PT45M

Cupcakes med marcipan

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 125 g smør, stuetemperet
  • 180 g sukker
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • 150 g marcipan, revet
  • 3 æg
  • 190 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Pynt
  • 75 g smør, stuetempereret
  • 150 g flormelis
  • 150 g flødeost, naturel
Udskriv 
Fremgangsmåde

Pisk stuetempereret blødt smør, sukker, vaniljekorn og marcipan sammen med en håndmikser til det er ensartet og luftigt.

Pisk et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.

Bland hvedemel og bagepulver i en skål og rør det i dejen. Fyld i 12 muffinsforme, gerne papirsforme sat i en fast muffinsform.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-19 minutter.

Lad dem køle helt af inden de pyntes med frosting.

Frosting
Pisk smør og flormelis med en håndmikser til det er helt luftigt. Pisk hurtigt flødeost i og kom i en sprøjtepose med stjernetyl.