Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/cupcakes-med-marcipan/

Cupcakes med marcipan

Her er min basis opskrift på cupcakes med marcipan.

Det er sådan en dejlig opskrift blot at bage og nyde i al sin enkelthed og så er den skøn som base for fx at fylde lidt bær, frugt i tern eller krydderier i dejen. Den kan varieres i det uendelige. Den kan tilsættes et ordentligt skud grofthakket chokolade, små stykker finsk lakrids eller den kan gøres julet med kanel og kardemomme.

Krummen er saftig og lækker og det er bare altid et sikkert hit!

Prøv også: alle mine opskrifter på muffins og cupcakes >>

PT45M

Cupcakes med marcipan

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 175 g sukker
  • 125 g smør, blødt og stuetemperet
  • 150 g marcipan, revet
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • Pynt
  • 150 g smør, stuetempereret
  • 150 g flormelis
  • 150 g flødeost, naturel
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og fordel dem i sukkeret. Kom sukker, vanilje, smør og marcipan i en skål og pisk med en håndmikser til det er helt ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.

Bland hvedemel og bagepulver i en skål og sigt det i dejen.

Fyld dejen i muffinsforme og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-19 minutter.

Lad dem køle helt af inden de pyntes med frosting.

Frosting
Pisk smør og flormelis med en håndmikser til det er helt luftigt. Pisk hurtigt flødeost i og kom i en sprøjtepose med stjernetyl.