Marcipan muffins
Her er min basis opskrift på cupcakes med marcipan.
Det er sådan en dejlig opskrift blot at bage og nyde i al sin enkelthed og så er den skøn som base for fx at fylde lidt bær, frugt i tern eller krydderier i dejen. Den kan varieres i det uendelige. Den kan tilsættes et ordentligt skud grofthakket chokolade, små stykker finsk lakrids eller den kan gøres julet med kanel og kardemomme.
Krummen er saftig og lækker og det er bare altid et sikkert hit!
Prøv også: alle mine opskrifter på muffins og cupcakes >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Marcipan Muffins
- 150 g marcipan, revet
- 125 g smør, stuetemperet
- 175 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Frostning og pynt
- 200 g smør, stuetempereret
- 200 g flormelis
- 200 g naturel flødeost
- 1 spsk krymmel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom marcipan, smør, sukker og vaniljesukker i en skål og pisk, til det er helt ensartet og luftigt. Pisk et æg i ad gangen, til dejen er ensartet.
Bland hvedemel, bagepulver og salt sammen, sigt det i dejen og rør den godt sammen.
Fyld dejen i muffinforme og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 17-19 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad dem køle helt af på en rist, inden de pyntes med frosting.
Frosting
Pisk smør og flormelis, til det er hvidt og luftigt. Pisk derefter hurtigt flødeost i og fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle.
Pynt kagerne med frosting og drys til sidst krymmel over.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lige en opskrift, der passer til barnedåb på søndag :) Tror du, de kan laves helt færdige lørdag aften, med frosting og krymmel – og så står koldt? Eller ville det mest ideelle være, først at putte frosting og krymmel på søndag morgen?
Hej Maria
Ja, det kan de fint. Tag dem blot ud af køleskabet 45-60 minutter før servering, så de ikke er køleskabskolde.
Rigtig god barnedåb til jer og tillykke med den lille ♡
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg drømmer lidt om at tilsætte blåbær- Hvornår tilsætter du blåbær? Og friske eller frostne?
Glæder mig til at prøve opskriften :)
mvh Katrine
Hej Katrine
Det kan du fint gøre. jeg tilsætter dem til sidst, hvor jeg blot drysser dem i den færdige dej og man kan både bruge friske og frosne.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej ann- Christine
Jeg nyder virkelig dine mange lækre opskrifter og har købt din kogebog med aftensmads retter.
Både min kæreste og vores venner nyder godt af de retter der bliver fremstillet, og dine muffins, pølsehorn og kanelsnegle forsvinder ligeså hurtigt som de bliver færdige i ovnen.
1000 tak
Mvh Louise
Hej Louise
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg virkelig glad for!
Rigtig god fornøjelse med kogebogen også :)
Kh Ann-Christine