Jordbærlagkage


Lækker jordbærlagkage med vaniljecreme og friske jordbær.
Når det er sæson for friske danske jordbær, så er det endelig med at slå sig løs og nyde de dejlige solmodne bær.
Jeg har lavet denne jordbærlagkage med luftige kagebunde, en fyldig vaniljecreme og masser af skønne jordbær. Enkelt og lækkert! Mine børn har fødselsdag i slutningen af maj, så det passer så dejligt med jordbærsæson og der er derfor ofte en kage som denne på fødselsdagsbordet.
Prøv også: min opskrift på en klassisk jordbærtærte >>
Jordbærlagkage
- Lagkagebunde
- 5 æg
- 70 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g hvedemel
- 70 g mandelmel
- 1 tsk bagepulver
- Konditorcreme
- 1 vaniljestang
- 120 g sukker
- 6 æggeblomme
- 30 g majsstivelse
- 5 dl sødmælk
- 2 dl piskefløde, pisket til luftig skum
- Pynt
- 500 g jordbær
- 30 g mørk chokolade, grofthakket
- 30 g hvid chokolade, grofthakket
- 1 håndfuld frisk mynte
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Lagkagebunde
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehvider, til de er luftige, stive og danner toppe.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en tyk og luftig æggesnaps. Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver, vend det i dejen og vend den godt sammen.
Rør først 2 skefulde luftige æggehvider i dejen. Fold derefter nænsomt resten af de stiftpiskede hvider i skålen uden at slå luften ud. Fordel dejen i en smurt springform på 22 cm i diameter med bagepapir i bunden og stryg den jævnt ud med en palet.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 35-40 minutter.
Afkøl kagen helt i springformen, inden kanten skæres løs og tryk den ud af formen.
Konditorcreme
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.
Hæld vaniljecremen i en skål og stil i køleskabet til cremen er helt kold.
Pisk fløden til en luftig flødeskum og vend den i vaniljecremen til en luftig og lækker konditorcreme
Saml lagkagen
Del kagen i tre bunde og læg den øverste med bunden nedad på et fad eller tallerken.
Smør den første kagebund med konditorcreme, læg jordbærstykker på og drys med lidt mørk og hvid chokolade. Læg den næste lagkagebund på og gentag.
Læg den sidste kagebund på og pynt lagkagen med resten af konditorcremen, jordbær og grofthakket chokolade samt lidt mynteblade.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Som 4-årig skal man aldrig gå ned på Cars og Hello Kitty ;-) Og jordbærkage i alle afskygninger er også vældigt populære hjemme hos os. Men min 4-årig er mere til jordbær end til kage. Mærkelig nok …
Nej, det skal man nemlig ikke :) Mine børn spiser også primært alle jordbærrene og lader det meste af resten af kagen stå – men de elsker synet af kagen og det at der er lavet en kage helt til dem.
Hvor fantastisk! 1000 tak…
Jeg glæder mig SÅ meget til at lave denne fantastiske kage!
Rigtig god fornøjelse :) Jeg tror godt vi kan få en jordbærlagkagetradition til fødselsdagen herhjemme – det er jo lige årstiden til det
Hvor ser den lækker ud. Hvor er du god!! Og jeg kunne da let forestille mig selv i den alder eller lille kusine blive lykkelig over sådan en kage. Mums. Den skal prøves
Tak :) Rigtig god fornøjelse med den
Mmm, hvor ser de bare lækre ud! Jeg tror, at der skal jordbærkager på bordet, når der skal fejres i den kommende weekend :D
Hejsa.
Nu har jeg prøvet at lave den, men det øverste lag faldt sammen, kan det være fordi de jordbær ikke var helt tørre. ? For cremen var nu fast nok, så kan ikke lige se andet end de ikke var tørre de jordbær.
Hej Tommas
Ja, det kan det muligvis godt være, hvis der har været vand ved jordbærrene.
Kh Ann-Christine
Det lyder som en skøn ide ;)
Har kun en kommentar. Mmmmmmmm
:)
Så er der “dømt” 4 års fødselsdagsfest i morgen a la “Valdemarsro”… Der er bagt lagkagebunde (som faldt lidt sammen, så det bliver til to og ikke tre lag :) ), lavet jordbærsirup, vaniliecreme, bunde til hindbærsnitter som skal samles i morgen og endeligt skal speltsalaten forberedes til pølser og bøffer på grillen..
Tak for kæmpe inspiration, både til fest og hverdag. jeg elsker at surfe på div. mad og kage blogs, men din skal altid checkes ud først, og er
ubetinget førsteprioritet for inspiration og opskrifter…
Hej Charlotte,
Sikke da en virkelig dejlig kommentar at få!
Tusind tak, den blev jeg rigtig glad for og hvor er det altså skønt at tænke på at mine opskrifter bliver brugt til jeres fødseldagsfest.
Stort tillykke, jeg håber I havde en skøn børnefødselsdag :)
Kh Ann-Christine
Kære Ann-Christine,
Jeg vil forsøge at være lidt i forvejen og bage lagkagebunde til næste weekends fødselsdag, her i løbet af ugen :) monstro om dine lækre mandelbunde kan fryses og så tages op lørdag morgen? tænker at bygge kagen på de frosne bunde og på den måde holde kagen frisk indtil gæsterne kommer kl 15 ..
Jeg tænker at du må være den absolut bedste til at bedømme den slags, og hvis jeg ikke havde haft en så presset uge, havde jeg nok fulgt din opskrift til punkt og prikke, men nu må der altså snydes lidt. Hvad tænker du?
Mvh Freja
Hej Freja,
Hvis du bager lagkagebundene et par dage før, så tror jeg måske godt at du kan fryse kagebundene ned, inden du skærer den og lade den tø langsomt op i køleskabet.
Alternativt, så vil jeg tro at den kan op til bages to dage før og så blot opbevares i springformen, som du pakker godt ind med film eller i en stor frostpose.
Jeg tror ikke det går at samle kagen på frosne lagkagebunde – tror den kommer til at danne kondens, som gør kagen smattet.
God fornøjelse :) Jeg håber det bliver godt!
Kh AC
Hej Ann-Christine
Tror du man kan bage dine mandelbunde med rismel i stedet for alm. mel? Får en lille børnehavegæst, som ikke kan tåle gluten. Jeg ved der er mange opskrifter på glutenfri mad på nettet, holder bare meget af disse bunde ;)
Mange hilsner
Christina
He Christina,
Jeg har ikke selv forsøgt det. Det må næsten komme an på en prøve, men mon ikke der er en glutenfri mel du kan bruge i stedet? Jeg tror det kunne fungere med rismel, men det er ikke testet …
Rigtig god fornøjelse med dem – jeg håber de bliver rigtig gode :)
Kh AC
Mange tak! ELSKER dine opskrifter, har ikke fejlet med en eneste endnu :-)
♡ Tusind tak!
Det er jeg glad for at høre :)
Hvor længe før den skal spises, samler du den?
Gerne inden for en time eller to inden servering, hvis det kan lade sig gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det lyder som en super lækker lagkage jeg vil prøve at lave til min søns fødselsdag imorgen. Hvis nu jeg skal lave 2 stk. Kan jeg så bare doble opskriften op, eller skal jeg lave det over to omgange ? :)
Jeg ville lave kagebundene over to omgange.
Rigtig god fornøjelse med dem og tillykke med din søn
Kh AC
Det er den skønneste lagkage jeg har lavet/smagt. Har du erfaring med brug af andre bær. Jeg har fødselsdag sidst i oktober og vil gerne lave en lignende lagkage der.
Tak for alle de gode opskrifter.
Helle
Hej Helle,
Hvor er det skønt at høre :) Tak for din søde hilsen
Jeg synes denne opskrift er dejlig, også med fx blåbær og efterårets hindbær, som vi selv har så rigeligt af i øjeblikket. Brombær vil også være skønt og en kombination af det hele vil være super lækkert.
Rigtig god fornøjelse og god fødselsdag til dig.
Kh AC
Jeg blev inspireret af denne luftige og lækre opskrift til tre eller fem forskellige jordbærdesserter og to forskellige kager. Jeg synes det er en rigtig lækker opskrift, og jeg glæder mig til at se mere godt fra Valdemarsro her på webbet. Kærlig hilsen David fra Albertslund.
Er det muligt at bage i alm. ovn? Og i så fald ved hvilken temperatur? Min ovn i USA har dsv. ikke varmluft… TAK :)
Ja, det kan du fint. Helt generelt kan du blot justere temperaturen op med 15-20 grader fra varmluft til alm ovn i mine opskrifter.
Kh AC
Et lille fif til alle Jer der synes det er svært at dele en kage i bunde. Marker snittet med en savtakket kniv – bare lige en rille. Læg en sytråd ind i rillen, slå en knude på tråden og stram. Tråden skærer bunden med et super skarp snit. Ingen krummer eller skæve bunde. Prøv det ?
Hej Ann-Christine!
Super dejlig kage, men har du ikke ændret opskriften? Var sikker på at du oprindeligt blandede jordbærsiruppen i flødeskummet og cremen? Vil lave kagen igen men hvordan var det nu det var?:)
Hej Charlotte
Ja, det er en ældre opskrift, der er blevet forbedret med nye billeder. Ingredienser og fremgangsmåde er helt som før, blot med jordbærsirup som tip i stedet for med i selve opskriften. Du kan røre et par dryp jordbærsirup i, men pas endelig på ikke at komme for meget i, så cremen falder sammen.
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg skal forsøge at lave denne lagkage til i morgen. Jeg havde tænkt mig at lave cremen i dag, så jeg bare skal samle den i morgen. Ville du vente med at vende cremen i flødeskummen til i morgen eller ville du lave den helt færdig i dag?
Tak for en masse lækre opskrifter😍
Hej Natalie,
Jeg ville vente med at røre flødeskummet i, men begge dele vil gå fint.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen ♡
Kh Ann-Christine
Jeg er har lige taget min(e) bund(e) ud af oven. Mit livs første forsøg på at lave lagkage. 😬 Gæsterne kommer kl. 13. Jeg er meget spændt. Dog synes jeg ikke den har hævet ret meget, måske vil det kun lykkedes mig at dele den i to. Er der forskel på bagepulver?
Jeg håber det bliver godt – der kan godt være forskel på bagepulver, og bagepulvers bageevne falder løbende efter beholderen er åbnet.
Kh AC
Den ser lækker ud – den vil jeg prøve at lave til fødselsdag i morgen :-) Hvad er det grønne du har pyntet med på billedet? Citronmelisse? Mynte?
Det er mynte og er fluks opdateret i opskriften.
Rigtig god fornøjelse ♡
Kh Ann-Christine
Hejsa.
Jeg har en veninde som er multiallergiker, blandt andet over for madvarer/fødevarer.
Det har været en enorm jungle at finde rundt i, men denne her opskrift har 3 (4) forskellige ingredienser, som hun ikke kan tåle:
1. Majsstivelse (alt med Majs er udelukket)
2. Mandelmel (alt med nødder, kerner, frø i den genre er udelukket)
3. Jordbær (det er alt ved jordbærret, stængel, rødder, blade, bær – alt)
(4). Æg. Dog IKKE så længe alt der kommer æg i/på også bliver bagt, dog min. på 175 grader alm. ovn.
Det er virkelig petitesser (små sko), men ikke at huske det, er fatalt for hende, så der er ikke råd til slinger i valsen.
Jeg kan rigtig godt lide at bage og dine opskrifter er super gode som altid. Men jeg bliver gladere af at bage, hvis det jeg bager også kan spises af andre.
Jeg bager altid til vores fællesspisninger i min boligafdeling, som er en blanding af kræsne godtfolk, diabetikere, allergikere ect..
Hva kan jeg erstatte mandelmel og majsstivelse med?
Hun kan ikke tåle nogen af delene.. Har du evt. et godt råd?
Jeg har førsøgt at google det og bliver ikke super klogere på indholdet (den 4′ ting jeg ikke har kunnet finde/få difinitivt svar på i 22 år)
Jeg tænker at jeg sagtens kan erstatte jordbær med en anden type bær?
På forhånd tak.
Mia.
Hej Mia,
Det må blive et eksperiment værd.
Jeg har udviklet opskriften med de ingredienser jeg bruger i opskriften og uden dem vil opskriften kræve en hel del justeringer – som jeg ikke har testet af og derfor kan anbefale og det vil uanset give et andet resultat.
Måske din veninde har nogle gode tips, nu hvor hun er vant til at tage de forbehold og at i måske kan have det hyggeligt med at bage sammen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan jeg erstatte de seks æggeblommer med tre æg? Jeg har fundet en anden opskrift på vaniljecreme, hvor der stod, at man fx kan erstatte to æggeblommer med et æg. Jeg vil helst bruge din opskrift, men skulle undgå at købe æggeblommer separat ELLER stå med seks æggehvider efterfølgende.
Dbh. Signe
Hej Signe
Jeg laver altid vaniljecreme og konditorcreme med æggeblomme, for det synes jeg bliver vildt lækkert (og så gemmer jeg hviderne til omelet, flødeboller eller marengs) så har ikke testet om min opskrift med hele æg.
Kh Ann-Christine
Okay :-)
Jeg tror, jeg forsøger.
Hej, jeg har fulgt denne blog i flere år og har været super glad for opskrifterne. Men denne opskrift fungerer bare ikke. Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Kagen blev tør siden det var umuligt for lagene at absorbere den ellers lækre creme på 1-2 timer anbefalet i de nedenstående kommentarer. Kagen var tør og faldt sammen så snart den blev skåret. Jeg synes også at den manglede SMAG. Kæmpe skuffelse blev leveret til en der blev 80 år. Mvh Natalia
PS. Jeg håber at denne kommentar bliver postet.
Hej Natalia
Mange tak for din hilsen. Jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Denne opskrift på jordbærlagkage står jeg også 100 % inde for, og synes den er rigtig god. Den gode smag finder jeg her i de enkle råvarer – en god vaniljestang, solmodne lækre jordbær (dem man kan købe nu her uden for sæsonen, smager jo desværre ikke af særligt meget) og så en lækker chokolade.
Det er ærgeligt, at den ikke blev så god hos dig! Når du oplever at bunden bliver tør, så tænker jeg om den mon ikke har fået for lang tid i ovnen? – bagetider kan variere en del fra ovn til ovn. Jeg oplever ikke selv at bunden bliver tør, men den ér mere en sandkage end en mazarinkage, for i denne lagkage kommer smovset i vaniljecremen og de saftige jordbær. Og når du skriver at den smuldrer så lyder det næsten til at den skulle have lidt kortere tid i din ovn.
Kh Ann-Christine
P.S alle konstruktive kommentarer udgives altid :) – medmindre de ved en fejl havner i spam, for så kan jeg desværre ikke altid nå at fange dem der.
Hej!
Kan man lave dejen uden at skille æggene..?
Vh Thea
Hej Thea
jeg synes lagkagebundene i såfald mister luftighed og bliver for kompakte
Kh Ann-Christine
Skal lige høre om man kan udelade mandelmel og fx bruge lidt mere hvedemel?
Det kan du fint gøre
Rigtig god fornøjelse og god weekend
Kh Ann-Christine