Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaerlagkage/

Jordbærlagkage

Lækker jordbærlagkage med vaniljecreme og friske jordbær.

Når det er sæson for friske danske jordbær, så er det endelig med at slå sig løs og nyde de dejlige solmodne bær.

Jeg har lavet denne jordbærlagkage med luftige kagebunde, en fyldig vaniljecreme og masser af skønne jordbær. Enkelt og lækkert! Mine børn har fødselsdag i slutningen af maj, så det passer så dejligt med jordbærsæson og der er derfor ofte en kage ala denne på fødselsdagsbordet.

Prøv også: min opskrift på en klassisk jordbærtærte >>

PT4H

Jordbærlagkage

Tid i alt4 timer
Arbejdstid60 min.
Holdbarhed1 dag
Antal8 pers.
Ingredienser
  • Lagkagebunde
  • 5 æg
  • 70 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g hvedemel
  • 70 g mandelmel
  • 1 tsk bagepulver
  • Vaniljecreme med jordbær
  • 5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 110 g sukker
  • 30 g majsstivelse
  • 5 æggeblomme
  • Pynt
  • 2,50 dl piskefløde, pisket til luftig skum
  • 500 g jordbær
  • 30 g mørk chokolade, grofthakket
  • 30 g hvid chokolade, grofthakket
  • 1 håndfuld frisk mynte
Udskriv 
Fremgangsmåde

Lagkagebunde
Del æggene i blommer og hvider. Pisk æggehviderne stive til de danner toppe.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til luftig æggesnaps i en ren skål.

Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver i en skål og rør det i skålen med æggesnaps.

Rør først to skefulde luftige æggehvider i dejen og rør det godt sammen. Fold derefter nænsomt resten af æggehviden i skålen, uden at slå luften ud. Fordel dejen i en grundig smurt springform på 22 cm i diameter med bagepapir i bunden og stryg den jævnt ud med en palet.

Bag i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i cirka 35-40 minutter.
Afkøl helt i springformen, inden kanten skæres løs, og tryk den afkølede lagkagebund ud af formen.

Vaniljecremen
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Skil vaniljekornene fra hinanden, ved at blande dem med sukker. Rør vaniljesukker, æggeblommer  og majsstivelse godt sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm langsomt op til kogepunktet under konstant omrøring til det tykner og bliver en lækker tyk vaniljecreme.

Hæld vaniljecremen i en skål og stil i køleskabet til cremen er helt kold.

Samle lagkagen
Skær lagkagebunden i 3 lige store cirkler. Læg den øverste med bunden ned på et fad eller tallerken.

Pisk flødeskum luftigt og rør vaniljecremen godt igennem med flødeskum.

Smør den første kagebund med vaniljecreme, læg jordbærstykker på og drys med lidt chokolade.

Kom den næste lagkagebund på og gentag. Læg den sidste kagebund på og  pynt lagkagen med resten af vaniljecreme, jordbær og grofthakket chokolade, samt lidt mynteblade.