Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaerlagkage/

Jordbærlagkage

Denne jordbærlagkage lavede jeg til Johan og Julies fire års fødselsdag.

De havde ønsket sig en flot lagkage med jordbær og flødeskum.

Og det er jo lige starten på sæsonen for friske danske jordbær, så det ønske var alle tiders at opfylde – var ellers lidt fristet til at lave en klassisk jordbærtærte

PT3H

Jordbærlagkage

1 kage    3 timer
1 kage
Ingredienser
Udskriv opskrift
3 timer
Fremgangsmåde

Lagkagebunde
(kan laves dagen før.)

Del æggene i blommer og hvider.

Pisk æggeblommer og sukker til luftig æggesnaps.

Bland mel og bagepulver i en skål og sigt det i skålen med æggesnaps, sammen med mandelmel.

I en ren skål piskes æggehviderne stive til de danner toppe.

Rør først 2 spsk luftige æggehvider i blandingen med æggeblommer og mandler. Vend derefter forsigtigt resten af æggehviden i i skålen.

Rør endelig ikke for meget, dejen skal blog være ensartet.

Fordel dejen i en grundig smurt springform og stryg den jævnt ud med en palet.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 25 – 30 minutter.
Afkøles helt i springformen, inden kanten skæres løs, og den afkølede lagkagebund kan trykkes ud af formen.

Vaniljecremen
(kan laves dagen før eller samme dag)

Lun 2 dl. mælk op i en gryde.

Bland i mens vaniljekorn med sukker, tilsæt maizena og ½ dl. mælk og pisk det godt sammen, tilsæt æggeblommerne og pisk det hele igen.

Kog mælken i gryden op og hæld vaniljeblandingen i, mens der piskes grundigt.

Pisk til cremen tykner og bliver til lækker kagecreme.

Hæld vaniljecremen i en skål eller et fad, hvor det køles af ved stuetemperatur, inden det sættes på køl.

Lad kagecremen køle af i køleskabet i nogle timer. Den kan sagtens laves dagen før eller tidligere på dagen samme dag den skal bruges.

Jordbærsirup
(laves gerne dagen eller et par dage før)
Kom jordbær, vand, sukker og vanilje i en gryde og kog op.

Når grøden er helt kogt ud, sies jordbær fra. saften hældes tilbage i gryden og koges op til den tykner en anelse.

Hældes på glas og sættes på køl

Samle lagkagen
Skær lagkagebunden i 3 lige store cirkler.

Læg den øverste med bunden ned på et fad eller tallerken.

Rør halvdelen af kagecremen med jordbærsirup til smagen er god.

Hvis kagecremen er for tyk, så rør en smule letpisket flødeskum i.

Smør denne halvdel af kagecreme på den første kagebund, læg jordbærstykker på og drys med lidt chokolade.

Kom den næste lagkagebund på.

Rør resten af kagecremen med en smule flødeskum og fordel det på lagkagebunden, læg jordbærstykker på og drys med chokolade.

Læg den sidste lagkagebund på, pynt lagkagen med flødeskum, jordbær og grofthakket chokolade.

Lagkagen er til ca 8 personer