Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaersirup/

Jordbærsirup

Jordbærsirup er en af mine yndlingsvarianter af hjemmelavet sirup og det smager virkelig så dejligt af solskin og sommerliv.

Et par dråber sirup på skyr for at give en smule sødme og masser af smag eller rørt yoghurt eller skyr, til den lækreste ‘frugtyoghurt’ til børnene, uden klumper.

Det smager fantastisk på vaniljeis, til bananpandekager og pandekager i det hele taget. Brug det også på frugtsalat af frisk frugt i din koldskål eller til at lave lækre sommercocktails.

Prøv også: opskrift på hjemmelavet jordbærsaft >>

PT45M

Jordbærsirup

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Antal1 glas
Ingredienser
  • 200 g jordbær, friske eller frosne
  • 1 knivspids vaniljepulver, eller en 1/2 vaniljestang
  • 1 dl vand
  • 200 g sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom jordbær, vanilje, sukker og vand i en gryde og kog op.

Lad det simre i 10 minutter.

Kom i en sigte og si jordbærmosen fra. Kom saften tilbage i gryden og kog den i 10 minutter, til den er kogt en anelse ind.