Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaersirup/

Jordbærsirup

Jeg er kæmpe fan af lækker hjemmelavet sirup og bruger det jævnligt et par dråber sirup på min skyr for at give en smule sødme og masser af smag. I disse dage er dette ofte min morgenmad; skyr med friske bær, nødder og kerner og et par dråber jordbærsirup med sød vaniljesmag.

En enkelt spsk sirup rørt i skyr giver den lækreste ‘frugtyoghurt’ til børnene uden klumper og det smager også helt og aldeles fantastisk på vaniljeis, til bananpandekager og pandekager i det hele taget. Brug det også på frugtsalat af frisk frugt eller prøv et par dråber på en nybagt bolle.

Jeg laver aldrig så meget sirup på en gang, da jeg godt kan lide at lave det jævnligt i forskellige varianter – så jeg har ingen erfaring med holdbarhed. Det plejer at være væk på en lille måneds tid herhjemme.

Prøv også: opskrift på hjemmelavet jordbærsaft >>

PT30M

Jordbærsirup

Tid i alt30 min.
Arbejdstid5 min.
Antal1 glas
Holdbarhed1 måned
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 200 g jordbær, friske eller frosne
  • 1 knivspids vaniljepulver, eller en 1/2 vaniljestang
  • 4 dl vand
  • 200 g sukker
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom jordbær, vanilje, sukker og vand i en gryde, varm op til det koger og lad det simre i 10 minutter.

Kom i en sigte og si jordbærmosen fra – som kan bruges til kompot, pandekager og andet godt.

Kom saften tilbage i gryden og kog den i 10 minutter til den er kogt en anelse ind.