Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaersirup/

Jordbærsirup

Jeg er kæmpe fan af lækker hjemmelavet sirup og bruger det jævnligt et par dråber sirup på min skyr for at give en smule sødme og masser af smag. I disse dage er dette ofte min morgenmad; skyr med friske bær, nødder og kerner og et par dråber jordbærsirup med sød vaniljesmag.

En enkelt spsk sirup rørt i skyr giver den lækreste ‘frugtyoghurt’ til børnene uden klumper og det smager også helt og aldeles fantastisk på vaniljeis, til bananpandekager og pandekager i det hele taget. Brug det også på frugtsalat af frisk frugt eller prøv et par dråber på en nybagt bolle.

Jeg har lavet min sirup på den hjemmelavede jordbærsaft med vanilje, men hvis man ikke lige har fået lavet saft, så er her også et forslag til variant med hele friske eller frosne bær. Jeg laver aldrig så meget sirup på en gang, da jeg godt kan lide at lave det jævnligt i forskellige varianter – så jeg har ingen erfaring med holdbarhed. Det plejer at være væk på en lille måneds tid herhjemme.

Jordbærsirup - ca 2 dl

Ingredienser
Udskriv opskrift
Fremgangsmåde

Jordbærsaft, sukker og den flækkede halve vaniljestang kommes i en gryde og bringes i kog. Hold øje med det. Det skal ikke tykne for meget, så bliver det til bolcher. Tag løbende en prøve op og lad den køle af på en tallerken, det tykner når det køler af – tjek om konsistensen er korrekt sirupsagtig. Er det blevet for tykt røres en smule vand i.