Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaersaft/

Jordbærsaft

Denne jordbærsaft blev lavet, da vi havde fået købt masser af jordbær forleden og den blev så skøn, sommerlækker og dejlig!

Mens Martin og jeg nød en iskaffe til vores jordbærtærte, så fik Johan og Julie et glas frisklavet hjemmelavet jordbærsaft til kagen.

Jeg har blot lavet en lille portion, men nok til et par gode glas saft til os alle sammen, og til både isterninger og et par jordbærsaftevandsis.

Jeg laver den med vanilje og smagen er helt fantastisk!

Koncentreret solskin og sommer på glas.

PT3

Jordbærsaft

800 ml    3
800 ml
Ingredienser
  • 600 g jordbær
  • 1/2 vaniljestang
  • 4 dl vand
  • 300 g sukker
Udskriv opskrift
3
Fremgangsmåde

Start med at skylle og nippe jordbærene. Skær jordbærene i kvarte og kom dem i en gryde med vand.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, skil dem fra hinanden i en smule sukker og kom vaniljesukker, den halve tomme vaniljestang og resten af sukkeret i gryden.

Kog det op og lad det koge omkring 20 minutter.

Sluk varmen og hæld saften gennem en sigte ned i en skål.

Man kan bruge et rent bomuldsklæde og dermed undgå bundfald. Det bruger jeg ikke – dels kan jeg godt lide en lidt ‘rå’ saft og dels er det smukt og dejligt med de sortprikkede vaniljekorn i saften. Saften hældes på skoldede glas til opbevaring.

Fortynd saften med lidt vand, danskvand eller bobler efter smag. Brug det også i isterninger, saftevandsis osv.

Jeg ved ikke hvor længe det kan holde sig, måske et par uger. Den slags opbevares bare aldrig særlig længe herhjemme ;)