Hyldeblomstsaft
Det er sæson for hyldeblomstsaft.
Hylden blomstrer og det er så dejligt at lave den aromatiske lækre saft selv.
Min opskrift på hyldeblomstsaft er nem og tager ikke lang tid at lave, den giver den skønneste saft og jeg deler alle mine bedste tips lige under opskriften. Jeg kan godt lide enkelhed i madlavningen og fremstilling af en hyldeblomstsaft som denne – at man kan få den gode smag frem blot ved lidt omsorg og en smule kendskab til hvad der smager dejligt sammen.
Prøv også: hyldeblomst, ingefær og gin cocktail >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 2 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hyldeblomstsaft
- 1,50 liter vand
- 700 g sukker
- 3 øko citron
- 3 spsk citronsyre, godkendt til levnedsmiddelbrug
- 30 hyldeblomst, skærme
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Klip så vidt muligt alle stilke af hyldeblomstskærmene. Det er ikke nødvendigt at skylle hyldeblomstskærmene, ryst dem blot for smådyr.
Kom vand og sukker i en gryde. Kog det op til sukkeret opløses og tilsæt citronsyre, fintrevet citronskal og evt citron i skiver (se under tip) Pres derefter citronenerne og tilsæt saften også.
Kom hyldeblomstskærmene i og rør godt rundt til hyldeblomstskærmene bliver dækket af vand.
Sæt låg på og stil det i køleskabet. Lad det stå og trække i 3-4 dage, rør gerne i det hver dag med en ren skoldet ske.
Si saften igennem et rent klæde og hæld den på rengjorte flasker eller direkte i isterningbakker og isterningposer. Så holder det sig længe og man kan bare lige tage et par hyldeblomst-isterninger i et glas vand eller bland med vand, danskvand eller en mousserende vin på en varm sommerdag. Jeg blander det cirka i forholde 1 del saft til 4 del vand – men endelig smag til.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej
Hvis man nu kun har ca. halvdelen af det foreslåede antal hyldeblomstskærme, er det så stadig den mængde sukker m.m. som nævnes i opskriften eller bør jeg halvere det?
Hej Helen
jeg ville halvere det
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Ved du mon hvad hyldeblomstkvaset er?
Har fundet en opskrift på en kage med kvas. Er det det, der bliver siet fra efter 3-4 dage i køleskabet eller er det grene/stilke/blade, der er tilovers, når man har taget skærmene fra?
Hej Iben
Det er det der bliver sigtet fra efter at have lavet saft, fx bruger jeg det til denne opskrift: https://www.valdemarsro.dk/hyldeblomstvodka/
Kh Ann-Christine
Hej!
Min saft er dsv blevet bitter du skriver at man skal tilsætte noget sukker hvis man er ude for det. Skal jeg sætte det over og koge igen eller hvordan?
Du kan evt gøre det på den måde at du koger blot 1-2 dl af saften med rigeligt sukker og bruger det til at smage til med, så du får den smag du ønsker
Kh Ann-Christine