Hyldeblomstsaft


Det er sæson for hyldeblomstsaft.
Hylden blomstrer og det er så dejligt at lave den aromatiske lækre saft selv.
Min opskrift på hyldeblomstsaft er nem og tager ikke lang tid at lave, den giver den skønneste saft og jeg deler alle mine bedste tips lige under opskriften. Jeg kan godt lide enkelhed i madlavningen og fremstilling af en hyldeblomstsaft som denne – at man kan få den gode smag frem blot ved lidt omsorg og en smule kendskab til hvad der smager dejligt sammen.
Prøv også: hyldeblomst, ingefær og gin cocktail >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 2 liter
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hyldeblomstsaft
- 1,50 liter vand
- 700 g sukker
- 3 øko citron
- 3 tsk citronsyre, godkendt til levnedsmiddelbrug
- 30 hyldeblomst, skærme
Klip så vidt muligt alle stilke af hyldeblomstskærmene. Det er ikke nødvendigt at skylle hyldeblomstskærmene, ryst dem blot for smådyr.
Kom vand og sukker i en gryde. Kog det op til sukkeret opløses og tilsæt citronsyre, fintrevet citronskal og evt citron i skiver (se under tip) Pres derefter citronenerne og tilsæt saften også.
Kom hyldeblomstskærmene i og rør godt rundt til hyldeblomstskærmene bliver dækket af vand.
Sæt låg på og stil det i køleskabet. Lad det stå og trække i 3-4 dage, rør gerne i det hver dag med en ren skoldet ske.
Si saften igennem et rent klæde og hæld den på rengjorte flasker eller direkte i isterningbakker og isterningposer. Så holder det sig længe og man kan bare lige tage et par hyldeblomst-isterninger i et glas vand eller bland med vand, danskvand eller en mousserende vin på en varm sommerdag. Jeg blander det cirka i forholde 1 del saft til 4 del vand – men endelig smag til.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej.
Hyldeblomst det er sommer i min verden.
Duften af hyldeblomst, hyldeblomstsaft og hyldeblomstsnaps det er nogle af de ting jeg forbinder med sommer her på Færøerne.
Jeg bruger jeres opskrift på hyldeblomstsaft, den er efter min mening i top, ligesom mange andre af jeres andre opskrifter.
Tak for at give os muligheden at gøre brug af jeres opskrifter
Hej Hans Pauli
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er pænt af dig at skrive det!
Jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter og af Valdemarsro.
Rigtig god sommer til dig
Kh Ann-Christine
Hej.
Tak for dine skønne opskrifter, og også denne. Jeg har så lavet hyldeblomstvodkaen også fir at udnytte alt :)
Og delt med min voksne søn – hvortil han så spurgte: hvad vil du anbefale man blander den op med / serverer den med…?
Ser frem til dine forslag.
Mvh Ida
Hej Ida
Mange tak for din søde hilsen! jeg håber du bliver glad for hyldeblomstvodkaen til sommerens cocktails.
jeg blander den med fx prosecco og danskvand. Eller danskvand og mynte, eller med limesodavand og mynte. Det smager dejligt!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Du skriver ikke noget om, om sukkerlagen skal være varm eller afkølet, når hyldeblomsterne skal i, men hvad anbefaler du?
Hej Troels
Væsken er lidt over stuetemperatur, når jeg kommer hyldeblomsterne i. Nok omkring 40-50 grader, men det kommer sig ikke så nøje.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine