Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hyldeblomstsaft/ Drikkevarer Juice og saft, Sommer, Studenterfester og studenterkørsel

Hyldeblomstsaft

Det er sæson for hyldeblomstsaft.

Hylden blomstrer og det er så dejligt at lave den aromatiske lækre saft selv.

Min opskrift på hyldeblomstsaft er nem og tager ikke lang tid at lave, den giver den skønneste saft og jeg deler alle mine bedste tips lige under opskriften. Jeg kan godt lide enkelhed i madlavningen og fremstilling af en hyldeblomstsaft som denne – at man kan få den gode smag frem blot ved lidt omsorg og en smule kendskab til hvad der smager dejligt sammen.

Prøv også: hyldeblomst, ingefær og gin cocktail >>

Hyldeblomstsaft
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT3dagePT30M2
Ingredienser
  • 1,50 liter vand
  • 700 g sukker
  • 3 øko citron
  • 3 spsk citronsyre, godkendt til levnedsmiddelbrug
  • 30 hyldeblomst, skærme
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Klip så vidt muligt alle stilke af hyldeblomstskærmene. Det er ikke nødvendigt at skylle hyldeblomstskærmene, ryst dem blot for smådyr.

Kom vand og sukker i en gryde. Kog det op til sukkeret opløses og tilsæt citronsyre, fintrevet citronskal og evt citron i skiver (se under tip) Pres derefter citronenerne og tilsæt saften også.

Kom hyldeblomstskærmene i og rør godt rundt til hyldeblomstskærmene bliver dækket af vand.

Sæt låg på og stil det i køleskabet. Lad det stå og trække i 3-4 dage, rør gerne i det hver dag med en ren skoldet ske.

Si saften igennem et rent klæde og hæld den på rengjorte flasker eller direkte i isterningbakker og isterningposer. Så holder det sig længe og man kan bare lige tage et par hyldeblomst-isterninger i et glas vand eller bland med vand, danskvand eller en mousserende vin på en varm sommerdag. Jeg blander det cirka i forholde 1 del saft til 4 del vand – men endelig smag til.