Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hyldeblomstvodka/

Hyldeblomst vodka

Hyldeblomst vodka til lækre sommercocktails eller til at gemme og bruge som en rigtig skøn ‘snaps’ til julefrokosten.

Man kan alternativt også bruge en klar snaps i stedet for vodka – for en rigtig kryddersnaps, som jeg er sikker på vil falde i god smag til julefrokosten sammen med en sildemad – eller til en dansk udgave af det svenske krebsegilde.

Bare med pil selv fjordrejer og en hyldeblomst snaps til. Slet ikke en tosset ny tradition at starte op, tænker jeg.

PT14dage

Hyldeblomst vodka

0.5 liter    14 dage
0.5 liter
Ingredienser
  • Version 1 - med pulp fra hjemmelavet hyldeblomstsaft
  • pulp - så meget du har
  • 1/2 l vodka
  • Version 2 - fra bunden
  • 12 , hyldeblomstskærme
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
  • 90 g rørsukker
  • 1 dl , vand
  • 1/2 l vodka
Udskriv opskrift
14 dage
Fremgangsmåde

Hyldeblomstvodka – version 1
Når du har lavet hjemmelavet hyldeblomstsaft og sigtet al den gode saft fra til at komme i glas – så er pulpen det, der er tilbage i sigten.

Kom hyldeblomstpulpen i et henkogningsglas, fyld på med vodka og lad det trække i 2-3 uger, hvor efter det sigtes og hyldeblomstvodkaen bruges til drinks eller som shots.

Vodka kan fint erstattes af snaps til en skøn hyldeblomstsnaps til julefrokosten – en rigtig damesnaps, har jeg ladet mig fortælle ;)

Hyldeblomstvodka – version 2
Ryst de friske hyldeblomstskærme fri for småkravl og klip alle stilkene af – stilkene skal ikke bruges.

Kog sukker og vand sammen, tilsæt citronsaft og skal og hæld det over hyldeblomsterne sammen med vodka i et henkogningsglas.

Lad det trække i 1 uges tid, sigt vodkaen og opbevar hyldeblomstvodkaen på rene skoldede glas med låg.