Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/hyldeblomstsaft/

Hyldeblomstsaft

Så er det nu der skal laves hyldeblomstsaft.

Hylden blomstre og jeg har fundet hele tre gode steder i nærheden af vores hus, hvor jeg kan plukke masser af hyldeblomstskærme.

Min opskrift på hyldeblomstsaft er helt nem og ikke særlig avanceret, men det behøver det jo heller ikke være for at det bliver godt. Faktisk kan jeg ret godt lide enkelhed i madlavningen og at man kan få den gode smag frem blot ved lidt omsorg og en smule kendskab til hvad der smager dejligt sammen.

Jeg har lavet en portion hyldeblomstsaft, som er blevet frosset til isterninger – lige til at tage op og komme i en kande vand hvorefter isterningerne giver smag til vandet. Jeg bliver dog nødt til at lave en portion hyldeblomstsaft mere, for at vi har nok – også til at lave varm hyldeblomstsaft som jeg elsker på en kølig sommeraften – og jeg skal da også prøve at lave hyldeblomstsirup i år.

PT3dage

Hyldeblomstsaft

2 liter    3 dage
2 liter
Ingredienser
  • ca 30 hyldeblomstskærme
  • 3 økologiske citroner
  • 3 spsk. citronsyre
  • 700 g. sukker (evt. rørsukker)
  • 1 1/2 l vand
Udskriv opskrift
3 dage
Fremgangsmåde

Klip så vidt muligt alle stilke af hyldeblomstskærmene og kom dem i en stor gryde eller skål. Det er ikke nødvendigt at skylle hyldeblomstskærmene, ryst dem blot for smådyr.

Tilsæt citron i skiver – eller alternativt riv citronskal i, og pres derefter citronsaften og tilsæt saften også.

OBS:
Den hvide hinde i citronen – den der sidder mellem citronskal og frugtkød indeholder en hel del bitterstoffer, som godt kan give lidt bitter eftersmag i saften. Det er lidt smag og behag, og der kan samtidig være stor forskel på den bitre smag i citronen. Så hvis du er i tvivl, så vil jeg anbefale at komme revet citronskal fra den gule del af citron og derefter presse den rene citronsaft i, i stedet for at bruge hele citronskiver.

Kog vandet op og opløs sukker og citronsyre i vandet.

Hæld blandingen i gryden. Sæt låg på og stil det i køleskabet. Lad det stå og trække i 3-5 dage.

Si saften igennem et rent klæde og hæld den på rengjorte flasker eller direkte i isterningbakker og isterningposer. Så holder det sig længe og man kan bare lige tage et par hyldeblomst-isterninger i et glas vand eller danskvand på en varm sommerdag.