Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hyldebaersuppe/

Hyldebærsuppe

Varm hyldebærsuppe smager vidunderligt her i de kolde måneder.

Den dejlige mørkerøde saftsuppe er nem at lave af både hjemmelavet eller færdiglavet hyldebærsaft og den smager dejligt af solskin og nostalgi på en efterårsdag. En skøn dansk klassiker, som er virkelig hyggelig at tilberede og servere, for det føles altid så velgørende og rart at nyde sådan en portion.

Jeg holder af at servere den som en dejlig lille dessert til min familie eller til en eftermiddagshyggestund.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavet hyldebærsaft >>

PT20M

Hyldebærsuppe

Tid i alt20 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 4 dl hyldebærsaft, koncentereret og sød
  • 3 dl vand
  • 20 g majsstivelse
  • 1 dl vand til at røre maizena op med
  • 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal + saft
  • Til servering
  • 2 skiver rugbrød
  • 30 g brun farin
  • 1 dl græsk yoghurt 10 %
  • 1 æble, i små tern
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kom hyldebærsaft og vand i en gryde og varm det langsomt op til kogepunktet.

Rør majsstivelse sammen med vand i en lille skål og rør det i gryden. Kog op og lad det simrekoge i 3 minutter.

Juster suppens konsistens med lidt vand/saft hvis den er for tyk eller med mere majsstivelse hvis den er for tynd.

Smag til med citronsaft og fintrevet citronskal, samt eventuelt lidt sukker og server den varme suppe i skåle med topping.

Til servering
Smuldr rugbrød helt fint – gerne i en foodprocessor, og bland med brun farin. Bag i ovnen ved 150 grader til det er sprødt.

Server hyldebærsuppen med græsk yoghurt, sprød ymerdrys og æbler i tern.