Hyldebærsuppe
Varm hyldebærsuppe smager vidunderligt her i de kolde måneder.
Den dejlige mørkerøde saftsuppe er nem at lave af både hjemmelavet eller færdiglavet hyldebærsaft og den smager dejligt af solskin og nostalgi på en efterårsdag. En skøn dansk klassiker, som er virkelig hyggelig at tilberede og servere, for det føles altid så velgørende og rart at nyde sådan en portion.
Jeg holder af at servere den som en dejlig lille dessert til min familie eller til en eftermiddagshyggestund.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavet hyldebærsaft >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hyldebærsuppe
- 4 dl hyldebærsaft, koncentereret og sød
- 3 dl vand
- 20 g majsstivelse
- 1 dl vand til at røre majsstivelse op i
- 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal + saft
- Til servering
- 2 skiver rugbrød
- 30 g brun farin
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 æble, i små tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hæld hyldebærsaft og vand i en gryde og varm det langsomt op til kogepunktet. Rør majsstivelse med vand i en lille skål og rør det i gryden.
Kog op og lad det simrekoge i 3 minutter. Juster suppens konsistens med lidt vand eller saft, hvis den er for tyk, eller med mere majsstivelse, hvis den er for tynd. Smag til med citronsaft og fintrevet citronskal samt evt. lidt sukker.
Server den varme suppe i skåle med topping.
Til servering
Smuldr rugbrødsskiverne helt fint, gerne i en food-processor, og bland med brun farin. Bag det i ovnen ved 150 grader, til det er sprødt. Server hyldebærsuppen med græsk yoghurt, sprød ymerdrys og æbletern.
Hvor ser det bare hyggeligt & lækkert ud – man burde næsten bare komme igang og lave sin egen portion med æbler i :)
Lyder som en dejlig ide :)
den vækker så mange barndomsminder frem i mig denne suppe. Jeg elskede den som barn – dengang kaldte jeg den saftsuppe og fik den serveret med smørstegte fraskbrødstern. Skyr topping – den vil jeg helt sikkert prøve istedet – uhm! lækkert på en kølig efterårsdag :-)
Saftsuppe lyder også som et hyggeligt ord og smørristede brødhapsere lyder dejligt – er sikker på at det vil være et hit hos min guldklumper herhjemme
Jeg er vokset op med varm hyldebærsuppe. Hos min farmor fik jeg altid serveret suppen med tvebakker, men min kæreste har lært mig at spise det med en rest kold risengrød, æbleskiver og mariekiks (jeg er ikke så glad for mariekiks, men den kolde risengrød er suveræn hertil)
:-)
Kold risengrød lyder faktisk helt vildt fantastisk i denne suppe. Det havde jeg aldrig tænkt på som en mulighed, men det skal da absolut prøves :)
Det er min mor også vokset op med. Jeg elskede det og har givet det videre til mine børn. Hyldebærsuppe med kold risengrød har været min søns fødselsdags-middag et par år. Efter hans ønske.
Havde også for et par weekender siden set frem til at plukke hyldebær. Men vi måtte desværre konstatere at der ikke var ret mange bær på træet. Så vi må nyde de rester der er tilbage fra sidste år.
Men ellers også en ting som give flash back til barndommen :-)
Jeg synes også man skal være heldig for at finde de gode buske – der er jo også rift om dem under blomstringen ;)
Hyggeligt som sådan en ret sætter gang i barndomsminderne
Sjovt som det også minder mig om min barndom ;-)
Dejligt at I havde en skøn dag dig og mor!!
:) Kram til dig, vi ses i aften!
Endnu en lækker opskrift. du gør et godt stykke arbejde. kæmpe ros herfra!
Tak, det er jeg glad for at du synes
det gi´r minder fra en fattig barndom i 60 érne
Uhh, hvor ser det lækkert ud :-) Da jeg googlede forleden faldt jeg over din blog, og har siden brugt den næsten dagligt – fantastiske opskrifter!
Er saften i denne opskrift ganske alm hyldebærsaft med sukker?
Go weekend til di og dine :-)
Hej Linda,
HVor er det dejligt at høre! Det gør mig meget glad kan du tro :)
Jeg bruger min opskrift på hyldebærsaft, der er sukker i og den er rigtig god.
Rigtig dejlig mandag til dig, håber du havde en skøn weekend
Kh AC
hej – Det er vigtigt at hyldebærrene koges med lidt vand i mindst 20 minutter, da rå hyldebær indeholder blåsyre. Derefter jævnes saften til suppe.
Har lige lavet din dejlige hyldebærsaft og kom til at tænke på, at som barn fik jeg hyldebær suppe med melboller…..har dog endnu ikke mødt nogen der synes det er sagen, men jeg synes det er fantastisk?
Tak for god inspiration i dine opskrifter?
Jeg er een af de få, som ikke kan få nok af melboller i hyldebærsuppe! Det fik jeg altid som barn, og hvis min mor – en enkelt gang ikke havde tid til at lave melboller, blev det til en klat, kold fløjlsgrød!
PS Jeg er så heldig, at jeg har min mors gamle bollesprøjte, så når ånden er over mig…….
Hej Pernille,
Tak for din søde hilsen!
Jeg får lyst til at prøve det, måske melboller med lidt vanilje, som en variant til det salte køkken … det må prøves
SKøn dag til dig
Kh AC
Har I en rest kold risengrød, så prøv at komme den i hyldebærsuppen…..det smager SÅ godt! Synes jeg. hilsen Brita
Uhm, jeg har prøvet det, siden jeg fik tippet for nogle år siden og jeg er helt enig – det er SÅ lækkert ♡
Kh Ann-Christine
Min mor kom altid rå æblebåde i, det er også rigtigt godt. Mvh. Mette
Er også rigtig god lun på en sommerdag med en god klat vaniljeis
Virkelig lækker suppe, som bringer barndomsminder frem.
Kog en gang rismelsgrød og afkøl den i en skål, det er fantastisk som topping til suppen!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine