Hyldebærsuppe


Varm hyldebærsuppe smager vidunderligt her i de kolde måneder.
Den dejlige mørkerøde saftsuppe er nem at lave af både hjemmelavet eller færdiglavet hyldebærsaft og den smager dejligt af solskin og nostalgi på en efterårsdag. En skøn dansk klassiker, som er virkelig hyggelig at tilberede og servere, for det føles altid så velgørende og rart at nyde sådan en portion.
Jeg holder af at servere den som en dejlig lille dessert til min familie eller til en eftermiddagshyggestund.
Prøv også: min opskrift på hjemmelavet hyldebærsaft >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Hyldebærsuppe
- 4 dl hyldebærsaft, koncentereret og sød
- 3 dl vand
- 20 g majsstivelse
- 1 dl vand til at røre majsstivelse op i
- 0,50 øko citron, lidt fintrevet skal + saft
- Til servering
- 2 skiver rugbrød
- 30 g brun farin
- 1 dl græsk yoghurt 10 %
- 1 æble, i små tern
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Hæld hyldebærsaft og vand i en gryde og varm det langsomt op til kogepunktet. Rør majsstivelse med vand i en lille skål og rør det i gryden.
Kog op og lad det simrekoge i 3 minutter. Juster suppens konsistens med lidt vand eller saft, hvis den er for tyk, eller med mere majsstivelse, hvis den er for tynd. Smag til med citronsaft og fintrevet citronskal samt evt. lidt sukker.
Server den varme suppe i skåle med topping.
Til servering
Smuldr rugbrødsskiverne helt fint, gerne i en food-processor, og bland med brun farin. Bag det i ovnen ved 150 grader, til det er sprødt. Server hyldebærsuppen med græsk yoghurt, sprød ymerdrys og æbletern.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Virkelig lækker suppe, som bringer barndomsminder frem.
Kog en gang rismelsgrød og afkøl den i en skål, det er fantastisk som topping til suppen!
Hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Er også rigtig god lun på en sommerdag med en god klat vaniljeis
Min mor kom altid rå æblebåde i, det er også rigtigt godt. Mvh. Mette