Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hyldebaersuppe/

Hyldebærsuppe

Da Julie var hjemme fra børnehave et par dage i sidste uge, lavede vi varm hyldebærsuppe af en del af vores hyldebærsaft og vi var enige om, at det var så lækker en suppe.

Da vi var i sommerhus for nogle weekender siden, plukkede vi en kæmpe pose hyldebær som blev tryllet om til den dejligste mørkerøde hyldebærsaft.

Det blev så lækkert, og der er allerede drukket mange glas dejlig varm saft og nu også til smuk rød hyldebærsuppe. Sådan en hyldebærsuppe er jo nærmest smagen af solskin på en efterårsdag, samlet i en smuk, enkel og nem dessert.

PT10min

Hyldebærsuppe

2 pers.    10 min
2 pers.
Ingredienser
  • 2 dl hyldebærsaft
  • 2 ½ dl vand
  • 1 spsk majsstivelse
  • Toppings1: skyr eller creme fraiche
  • Toppings 2: Ymerdrys af ristet rugbrød, honningristede mandler eller tynde skiver ristet brød med honning
  • Topping 3:Æbler skåret i små tern eller både
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

Rør en majsstivelsen sammen med 4 spsk af hyldebærsaften.

Kom resten af hyldebærsaften og vand i en gryde og varm op under omrøring til det er lige under kogepunktet.

Tilsæt majsstivelsen og resten af hyldebærsaften. Rør godt. Smag til, hvis den føles for tyk eller smager for kraftigt, så tilsæt lidt mere vand.

Server i en skål med de toppings du ønsker. Jeg kombinerer altid med en af hver fra de 3 toppingsforslag. En blanding af noget cremet, noget knasende og lidt sød syrlig frugt, er dejligt i den varme suppe.