Hyldebærsuppe


Da Julie var hjemme fra børnehave et par dage i sidste uge, lavede vi varm hyldebærsuppe af en del af vores hyldebærsaft og vi var enige om, at det var så lækker en suppe.
Da vi var i sommerhus for nogle weekender siden, plukkede vi en kæmpe pose hyldebær som blev tryllet om til den dejligste mørkerøde hyldebærsaft.
Det blev så lækkert, og der er allerede drukket mange glas dejlig varm saft og nu også til smuk rød hyldebærsuppe. Sådan en hyldebærsuppe er jo nærmest smagen af solskin på en efterårsdag, samlet i en smuk, enkel og nem dessert.
Hyldebærsuppe
Rør majsstivelse sammen med 4 spsk af hyldebærsaften.
Kom resten af hyldebærsaften og vand i en gryde og varm op under omrøring til det er lige under kogepunktet.
Tilsæt hyldebærsaften med majsstivelse.
Rør godt og smag til, hvis den føles for tyk eller smager for kraftigt, så tilsæt lidt mere vand.
Server i en skål med de toppings du ønsker.
Topping
Skyr eller creme fraiche, Ymerdrys af ristet rugbrød, honningristede mandler, tynde skiver ristet brød med honning, eller æbler skåret i små tern eller både
Næringsindhold

Hvor ser det bare hyggeligt & lækkert ud – man burde næsten bare komme igang og lave sin egen portion med æbler i :)
Lyder som en dejlig ide :)
den vækker så mange barndomsminder frem i mig denne suppe. Jeg elskede den som barn – dengang kaldte jeg den saftsuppe og fik den serveret med smørstegte fraskbrødstern. Skyr topping – den vil jeg helt sikkert prøve istedet – uhm! lækkert på en kølig efterårsdag :-)
Saftsuppe lyder også som et hyggeligt ord og smørristede brødhapsere lyder dejligt – er sikker på at det vil være et hit hos min guldklumper herhjemme
Jeg er vokset op med varm hyldebærsuppe. Hos min farmor fik jeg altid serveret suppen med tvebakker, men min kæreste har lært mig at spise det med en rest kold risengrød, æbleskiver og mariekiks (jeg er ikke så glad for mariekiks, men den kolde risengrød er suveræn hertil)
:-)
Kold risengrød lyder faktisk helt vildt fantastisk i denne suppe. Det havde jeg aldrig tænkt på som en mulighed, men det skal da absolut prøves :)
Det er min mor også vokset op med. Jeg elskede det og har givet det videre til mine børn. Hyldebærsuppe med kold risengrød har været min søns fødselsdags-middag et par år. Efter hans ønske.
Havde også for et par weekender siden set frem til at plukke hyldebær. Men vi måtte desværre konstatere at der ikke var ret mange bær på træet. Så vi må nyde de rester der er tilbage fra sidste år.
Men ellers også en ting som give flash back til barndommen :-)
Jeg synes også man skal være heldig for at finde de gode buske – der er jo også rift om dem under blomstringen ;)
Hyggeligt som sådan en ret sætter gang i barndomsminderne
Sjovt som det også minder mig om min barndom ;-)
Dejligt at I havde en skøn dag dig og mor!!
:) Kram til dig, vi ses i aften!
Endnu en lækker opskrift. du gør et godt stykke arbejde. kæmpe rod herfra!
Tak, det er jeg glad for at du synes
det gi´r minder fra en fattig barndom i 60 érne
Uhh, hvor ser det lækkert ud :-) Da jeg googlede forleden faldt jeg over din blog, og har siden brugt den næsten dagligt – fantastiske opskrifter!
Er saften i denne opskrift ganske alm hyldebærsaft med sukker?
Go weekend til di og dine :-)
Hej Linda,
HVor er det dejligt at høre! Det gør mig meget glad kan du tro :)
Jeg har brugt denne opskrift på hyldebærsaft, den er rigtig god.
Rigtig dejlig mandag til dig, håber du havde en skøn weekend
Kh AC
hej – Det er vigtigt at hyldebærrene koges med lidt vand i mindst 20 minutter, da rå hyldebær indeholder blåsyre. Derefter jævnes saften til suppe.
Hejsa, er det mig der læser opskriften forkert eller er det blot 2dl hyldebærsaft og 2 1/2 dl væske til en suppe til 4 pers.?
Jeg står og laver suppen nu, og tænker om der skulle have stået 2 1/2 LITER vand?
Tak for gode opskrifter,
Med venlig hilsen Zaza
Tak for din søde hilsen, Zaza – du har helt ret i at der har sneget sig en lille fejl, nemlig at opskriften ikke er til 4, men til to personer.
Kh AC
Hvad vil du foreslå at man drikker til hyldebærsuppe?
Har lige lavet din dejlige hyldebærsaft og kom til at tænke på, at som barn fik jeg hyldebær suppe med melboller…..har dog endnu ikke mødt nogen der synes det er sagen, men jeg synes det er fantastisk?
Tak for god inspiration i dine opskrifter?
Hej Pernille,
Tak for din søde hilsen!
Jeg får lyst til at prøve det, måske melboller med lidt vanilje, som en variant til det salte køkken … det må prøves
SKøn dag til dig
Kh AC
Har I en rest kold risengrød, så prøv at komme den i hyldebærsuppen…..det smager SÅ godt! Synes jeg. hilsen Brita
Uhmmm, det lyder jo så lækkert!
Kh AC