Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hyldebaersaft/

Hyldebærsaft

Efterår og var hyldebærsaft hænger uløseligt sammen for mig. Det er så hyggeligt og rart med en varm kop af den smukke mørke røde drik, et varmt tæppe, tændte stearinlys og en god bog på en kold efterårsaften.

I weekenden plukkede vi en stor pose hyldebær i det nordjyske. Der var virkelig mange vilde hyldebærbuske, langs de små stier rundt i sommerhusområdet ved Blokhus. Jeg kom en stor håndfuld timian fra haven i saften og lidt æbler fra vores æbletræ. Æblerne er stadig småsure at spise rå, men kogt med hyldebær giver de både smag og sødme.

PT40M

Hyldebærsaft

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 uger
Kan frysesJa
Antal2 liter
Ingredienser
  • 1 kg hyldebær
  • 5 æble, uden kærnehus
  • 1 håndfuld frisk timian
  • 5 dl vand
  • 500 g sukker
  • 0,50 citron, saften herfra
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Skyl hyldebærskærmene og klip alle de store grove stængler af langs hyldeskærmene.

Kom hyldebær i en gryde. Skyl timian og æbler og fjern kernehuset fra æblerne. Kom timian og æbler i grove stykker i gryden med hyldebærrene.

Hæld vand i gryden, og lad det koge i 20 min.

Hæld i et dørslag med et tyndt rent klæde i bunden. Tilsæt sukker og citronsaft, og giv hyldebærsaften et opkog, så sukkeret opløses.

Hæld saften på rene skoldede flasker, og luk dem med det samme.