Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/hyldebaersaft/

Hyldebærsaft

Hjemmelavet hyldebærsaft er en skøn efterårsklassiker.

Når hylden er fyldt med bær i september, er det så lækkert at lave et par flasker med den gode vitaminrige mørkerøde, næsten sorte, saft af hyldebær og æbler. Jeg kommer også et par kviste timian i, for det giver en rigtig lækker saft! Vi nyder saften varm eller kold, og den er også vidunderlig til hyldebærsuppe.

Det er enormt hyggeligt at lave sig en varm kop hyldebærsaft og putte sig under et varmt tæppe, med tændte stearinlys og en god bog på en kold efterårsaften.

Prøv også: min opskrift på varm chokolade >>

PT45M

Hyldebærsaft

Tid i alt45 min.
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed2 uger
Kan frysesJa
Antal2 liter
Ingredienser
  • 1,50 kg hyldebær, inkl stilke
  • 300 g æble, uden kærnehus
  • 2 stængler frisk timian
  • 1 liter vand
  • 500 g sukker
  • 0,50 citron, saften herfra
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skyl hyldebærskærmene og klip de store grove stængler af langs hyldeskærmene.

Kom hyldebær i en gryde sammen med æbler, timian og vand. Kog langsomt op og lad det koge i 20 minutter.

Hæld i et dørslag sat over en stor skål. Kasser fyldet og filtrer saften en gang til i en ren sigte med et rent klæde i bunden, sat over en ren gryde.

Tilsæt sukker og citronsaft til den rene saft, og giv hyldebærsaften et opkog, så sukkeret opløses. Hvis du ønsker en saft der ikke er alt for sød så start med 2/3 del sukker og smag til med resten.

Hæld saften på rene skoldede flasker, og luk dem med det samme.