Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/varm-chokolade/

Varm Chokolade

Varm chokolade er et efterårshit!

Perfekt til at varme små kolde fingre efter en gåtur i skoven eller efter en fodboldkamp i den friske luft. Og især perfekt når det i december forhåbentlig bliver snevejr – snevejr og varm chokolade er en vinderkombination. Tror næsten det må være den hyggeligste drik, jeg ved.

Varm chokolade er ikke at sammenligne med varm kakao, som jo laves på kakaopulver, sukker osv – hvilket også smager dejligt.
Men chokoladen jeg taler om her slår alt … den er fyldigere, rundere og mere … chokoladelækker i smagen.

Man kan sagtens undlade vaniljepulver og kanel og blot bruge mælk og chokolade – men jeg synes det giver et godt lille strejf af hygge og sødme til chokoladen.

PT5M

Varm chokolade

1 kop    5 min.
1 kop
Ingredienser
  • 25-30 g hakket mørk chokolade 60%
  • 2 dl mælk
  • 1 knivspids kanel
  • 1 knivspids usødet vaniljepulver
  • luftig flødeskum af 1/2 dl piskefløde
  • Evt
  • Skumfiduser, kanelstang, lidt hakket chokolade til drys - og til jul: en pebermyntestok!
Udskriv opskrift
5 min.
Fremgangsmåde

Varm mælk, vanilje, kanel og chokolade op i en lille gryde – rør i det hele tiden, gerne med et piskeris. Når det simrer i kanten, men uden at koge er den varme chokolade klar til at blive hældt i en kop.

Kom en klat flødeskum på og gerne lidt finthakket chokolade oven på flødeskummet.

Variationer af varm chokolade

  • Server i gennemsigtige glas til varme drikke med en kanelstang – det ser fint og hyggeligt ud
  • Kom skumfiduser i – mine børn elsker det!
  • Til jul er det næsten obligatorisk med en pebermyntestok til
  • Ønsker du en mere sød varm chokolade, så kom en mildere chokolade i med færre % – prøv fx en god mælkechokolade 40%  til børnene, hvis de synes mørk chokolade er for kraftig.