Varm Chokolade


Varm chokolade er evigt lækkert. Perfekt til at varme kolde fingre efter en gåtur i skoven og især perfekt, når det i december forhåbentlig bliver snevejr, for snevejr og varm chokolade er en vinderkombination. Tror næsten det må være den hyggeligste drik, jeg ved.
Varm chokolade er ikke at sammenligne med varm kakao, som laves på kakaopulver, sukker mv., hvilket også smager dejligt. Men chokoladen jeg taler om her slår alt … den er fyldigere, rundere og bare sådan rigtig chokoladelækker i smagen. Man kan undlade vaniljepulver og kanel og blot bruge mælk og chokolade, det giver et godt lille strejf af hygge og sødme til chokoladen.
Varm chokolade
- 8 dl mælk
- 100 g mørk chokolade, 60 %, finthakket
- 2 spsk kakao, usødet
- 4 spsk sukker
- 1 knivspids kanel
- 1 knivspids stødt nellike
- 1 knivspids stødt kardemomme
- 1 knivspids vaniljepulver
- Derudover
- 1 dl piskefløde
- 3 skumfiduser
- 10 g mørk chokolade, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Varm mælk, chokolade, kakao, sukker og krydderier op i en gryde under konstant omrøring, til drikken er varm og ensartet i konsistensen.
Pisk fløden til en luftig flødeskum.
Fordel i kopper og top med flødeskum, lidt finthakket chokolade og skumfiduser
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Det er bare ren efterårs hygge, og så dufter hele køkkenet bare af det <3
– A
Det gør det nemlig! Vildt dejlig hyggeduft :)
Ej hvor hyggeligt :-) Lige om lidt vil jeg cykle ned og hente sønne fra skole, og mon ikke vi skal handle på hjemvejen så vi kan lave varm chokolade? Det tror jeg nu nok vi skal! Tak for inspiration :-)
Billedet af din søn er i øvrigt skønt! Han ligner en lille Emil fra Lønneberg :-)
Fantastisk ide! Håber I hyggede jer ♡
– og ja, han ligner virkelig en lille Emil fra Lønneberg, især da han var mindre
Man behøver ikke at have små børn i huset, for at nyde en dejlig kop varm chokolade! Er mormor og farmor men nu MOR for en dejlig labrador. Så jeg vil lige pointere, at efter en dejlig tur i skoven/ stranden, er varm chokolade mums ?
Nej, det behøver man jo bestemt ikke :)
Og det lyder bare så hyggeligt med en god lang gåtur i skoven med en skøn labrador og så hjem og drikke varm chokolade bagefter
Rigtig dejlig søndag til dig
Kh AC
Skønne foto,også af din “Emil” :-)
♡
Det her er en af de gode ting ved, at det begynder at blive koldere i vejret. Varm kakao og indendørs hygge! <3
Vildt hyggeligt jo ♡ Elsker at vi har 4 årstider med plads til så meget god variation.
Dejligt med en opskrift uden for meget sukker, den vil jeg prøve :)
Rigtig god fornøjelse med den :)
Rigtigt lækker opskrift den vil jeg lave til mig og min mor når hun kommer hjem fra abejte❤️
Hvor hyggeligt ♡ Det er jeg sikker på vil blive værdsat.
Rigtig god fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hvad er vaniljepulver
Det er usødet ren vaniljestang og korn der tørres og knuses til det er pulveriseret.
Kh AC
Tak for altid (som i ALTID) lækre opskrifter. Jeg vil lige høre dig til, om du vil mene, om man kan lave den dagen før, man skal drikke det. Så skal det nemlig på vores søns fødselsdagsbord.
Tusind tak for din søde hilsen!
jeg har aldrig prøvet at lade chokoladen stå til dagen efter og varme den igen … men mon ikke den fint kan det. Du kan måske prøve med en lille portion og se hvad du synes :)
Tillykke med fødselsdagen til din søn
Kh AC
Kan man mon lave en stor portion af denne opskrift klar dagen før og så bare lige lune ved servering eller skal det helst serveres lige når det er lavet for at undgå at det deler sig med bundfald osv…?
Jeg tror ikke mælken har det så godt med at blive varmet op igen, men du kan evt hakke chokoladen helt fint og blande med krydderier på forhånd og så er det nemt at varme op lige inden servering
Kh AC