Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/varm-chokolade/

Varm Chokolade

Varm chokolade er evigt lækkert. Perfekt til at varme kolde fingre efter en gåtur i skoven og især perfekt, når det i december forhåbentlig bliver snevejr, for snevejr og varm chokolade er en vinderkombination. Tror næsten det må være den hyggeligste drik, jeg ved.

Varm chokolade er ikke at sammenligne med varm kakao, som laves på kakaopulver, sukker mv., hvilket også smager dejligt. Men chokoladen jeg taler om her slår alt … den er fyldigere, rundere og bare sådan rigtig chokoladelækker i smagen. Man kan undlade vaniljepulver og kanel og blot bruge mælk og chokolade, det giver et godt lille strejf af hygge og sødme til chokoladen.

PT30M

Varm chokolade

Tid i alt30 min.
Arbejdstid10 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 8 dl mælk
  • 100 g mørk chokolade, 60 %, finthakket
  • 2 spsk kakao, usødet
  • 4 spsk sukker
  • 1 knivspids kanel
  • 1 knivspids stødt nellike
  • 1 knivspids stødt kardemomme
  • 1 knivspids vaniljepulver
  • Derudover
  • 1 dl piskefløde
  • 3 skumfiduser
  • 10 g mørk chokolade, til drys
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Varm mælk, chokolade, kakao, sukker og krydderier op i en gryde under konstant omrøring, til drikken er varm og ensartet i konsistensen.

Pisk fløden til en luftig flødeskum.

Fordel i kopper og top med flødeskum, lidt finthakket chokolade og skumfiduser