Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ribssaft/

Ribssaft

Ribssaft er virkelig noget af det allerbedste saft!

Den på en gang søde og syrlige smag er simpelthen så lækker og i sidste uge lavede vi en god portion, mig og mine to søde køkkenhjælpere.
Da vi flyttede ind i vores hus for et års tid siden, blev jeg så glad for at se de mange bærbuske. Vi fik ikke lavet saft dengang, men spiste i stedet de fleste ribs over en periode på morgenmad, direkte fra buskene eller som rysteribs.

PT40min

Ribssaft

2 liter    40 min
2 liter
Ingredienser
  • 1 1/2 kg ribs med stilke
  • 2 liter vand (skal saften bruges til ribsgele, bruges blot 1/2 dl vand)
  • 1/2 tom vaniljestang
  • ca 300 g sukker
Udskriv opskrift
40 min
Fremgangsmåde

Vask ribsene og kom dem i en gryde med vand og kog det op. Lad vand og bær småkoge under låg i omkring 20 minutter.

Sigt din ribssaft gennem et bomuldsklæde i en sigte.

Kom den sigtede saft i en ren gryde og tilsæt sukker og vaniljestang – prøv evt at tilsætte 200 g sukker, lad det koge op, smag til om du synes der skal mere sukker i. Kog op og lad saften koge i et kvarters tid uden låg. Hvis der dannes skum på toppen, så fjernes det blot med en ske.

Jeg bruger ikke konserveringsmiddel, men fryser i stedet saften i isterninger eller også drikker vi den inden for en uges tid.

Hvis ribs saften skal bruges til ribsgele, så kan man bruge mindre vand i arbejdsgangen, og så evt dele saften til gele og saft til sidst, hvorpå man sparer en arbejdsgang. Så tilføjes der blot mere vand i saften til allersidst.