Ribssaft
Ribssaft er en af de dejligste hjemmelavede saft man kan lave om sommeren. Det smager simpelthen så godt!
Den på en gang søde og syrlige smag er rigtig lækker og det er en dejlig tradition hvert år at lave flasker med den dejlige hjemmelavede ribssaft.
Ribssaften skal blandes med vand eller danskvand alt efter smag, og den er også ualmindelig lækker at bruge i en dejlig sommercocktail eller at servere med cava.
Prøv også: min opskrift på rabarbersaft >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 2 liter
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ribssaft
- 1,50 kg ribs, med stilke, skyllede
- 2 liter vand
- 0,50 vaniljestang
- 300 g sukker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom ribs i en gryde med vand og kog op.
Lad vand og bær småkoge under låg i 20 minutter.
Sigt ribssaften gennem et bomuldsklæde i en sigte. Kom den sigtede saft i en ren gryde og tilsæt sukker og vanilje.
Kog op og lad saften simrekoge i 10 minutter under låg, fjerne eventuelt skum med en ske.
Hæld saften på rengjorte skoldede flasker og opbevar i køleskab.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej Ann-Christine
Hvad ville du fryse den færdige saft ned i ?
Venlig hilsen
Lene
Hej Lene
Jeg fryser den i rengjorte juiceflasker (plast) eller i patent-henkogningsflasker. Jeg sætter gerne flaskerne på højkant i fryseren og med låget lagt løst på, indtil saften er frosset. Derefter kan låget sættes fast og flaskerne kan stables eller lægges ned.
Kh Ann-Christine
Tip
Jeg ribber ribs, så kan pulp efterfølgende bruges i smoothies, kager eller rødgrød. Jeg fryser det ned i mindre portioner.
Skønt tip! Tak for at dele ♡
Kh Ann-Christine
Kan man mon bruge vaniliesukker i stedet for en stang?
Ja, det kan du sagtens. Du kan se mål her: https://www.valdemarsro.dk/tag/vanilje/
Kh Ann-Christine