Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ribssaft/

Ribssaft

Ribssaft er virkelig noget af det allerbedste saft!

Den på en gang søde og syrlige smag er simpelthen så lækker og i sidste uge lavede vi en god portion, mig og mine to søde køkkenhjælpere.

Da vi flyttede ind i vores hus for et års tid siden, blev jeg så glad for at se de mange bærbuske. Vi fik ikke lavet saft dengang, men spiste i stedet de fleste ribs over en periode på morgenmad, direkte fra buskene eller som rysteribs.

PT40Mter

Ribssaft

2 liter    40 minutter
2 liter
Ingredienser
  • 1 1/2 kg ribs, med stilke, skyllede
  • 2 l vand (skal saften bruges til ribsgele, bruges blot 1/2 dl vand)
  • 1/2 vaniljestang, tom
  • 300 g sukker
Udskriv opskrift
40 minutter
Fremgangsmåde

Kom ribs i en gryde med vand og kog op.

Lad vand og bær småkoge under låg i omkring 20 minutter.

Sigt ribssaften gennem et bomuldsklæde i en sigte.

Kom den sigtederibs saft i en ren gryde og tilsæt sukker og vaniljestang.

Kog op og lad saften koge i et kvarters tid uden låg. Hvis der dannes skum på toppen, så fjernes det med en ske.

Når det er klar, hældes det på skoldede flasker og opbevares i køleskab.