Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ribsgele/

Ribsgelé

Hjemmelavet ribsgele er fantastisk – og det er faktisk ret nemt at lave selv.

Det kan fint gemmes til brug i vintermånederne og til jul – men det er altså også virkelig lækkert at spise som sommeren på nybagte boller, rørt i vaniljeis eller skyr, som topping på fx en jordbærtærte osv. Det smager bare så lækkert!

Prøv det – det er et hit!

PT45min

Ribsgele

3 dl    45 min
3 dl
Ingredienser
  • 4 dl hjemmelavet usødet ribssaft kogt med stilkene
  • 4 dl sukker
  • 1 spsk atamon eller cognac
Udskriv opskrift
45 min
Fremgangsmåde

Se opskrift på ribssaft her

Kom ribssaft og sukker i en gryde.

Kog op og lad det koge i 30-40 minutter.

Skold rene glas med kogende vand og ryst derefter glassene med cognac eller atamon, som derefter hældes ud. Jeg bruger cognac.

Kom den varme gele på glas. Sæt låg på og sæt på køl. Det er ikke stivnet endnu, men det gør det natten over i køleskabet.

OBS: Der kan være stor forskel på pektinindholdet i ribs og det er derfor vigtigt at der bruges hjemmelavet ribssaft, lavet med meget lidt vand, som jeg forslår i min opskrift på ribssaft.
Men hvis din ribsgele ikke vil stivne, så prøv evt at koge den op med lidt pektin købt i supermarkedet.