Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ribsgele/

Ribsgelé

Hjemmelavet ribsgele er rigtig lækkert og det er nemt at lave selv.

Har man plads til en ribsbusk eller to i haven, så er det virkelig vidunderligt hvor mange lækre bær man kan høste år efter år.

Ribsgele kan gemmes til brug i vintermånederne og er også virkelig lækkert at spise som sommeren på nybagte boller, rørt i vaniljeis eller til en grillet kyllingesteg og nye danske kartofler. Det smager bare så lækkert!

Prøv også: min opskrift på ribssaft >>

PT45M

Ribsgele

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed5 måneder
Kan frysesJa
Antal2 glas
Ingredienser
  • 1,50 kg ribs, med stilk, skyllede
  • 3 dl vand
  • 700 g sukker
  • 1 spsk cognac, til at skylle glasset
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Lad vand og ribs koge i en gryde med låg i 20 minutter. Sigt saften gennem et bomuldsklæde i en sigte og pres gerne saften lidt ud af de kogte ribs.

Kom den rene sigtede saft i en ren gryde og tilsæt sukker.

Kog op og lad det derefter simre svagt ved lav varme under låg i 45 minutter.

Skold rengjorte glas med kogende vand og ryst derefter glassene med cognac eller anden stærk spiritus, som derefter hældes ud.

Kom den varme ribsgelé på glas. Sæt låg på og opbevar køligt. Det vil stivne natten over.