Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ribsgele/

Ribsgelé

Hjemmelavet ribsgele er fantastisk – og det er faktisk ret nemt at lave selv.

Det kan fint gemmes til brug i vintermånederne og til jul – men det er altså også virkelig lækkert at spise som sommeren på nybagte boller, rørt i vaniljeis eller skyr, som topping på fx en jordbærtærte osv. Det smager bare så lækkert!

Prøv det – det er et hit!

PT45min

Ribsgele

3 dl    45 min
3 dl
Ingredienser
  • 4 dl hjemmelavet usødet ribssaft kogt med stilkene
  • 4 dl sukker
  • 1 spsk atamon eller cognac
Udskriv opskrift
45 min
Fremgangsmåde

Lad vand og ribs koge i en gryde med låg i 20 minutter. Sigt saften gennem et bomuldsklæde i en sigte og pres gerne saften lidt ud af de kogte ribs.

Kom den rene sigtede saft i en ren gryde og tilsæt sukker.

Kog op og lad det koge i 30-40 minutter.

Skold de rene glas med kogende vand og ryst derefter glassene med cognac (eller atamon), som derefter hældes ud.

Kom den varme gele på glas. Sæt låg på og sæt på køl. Det er ikke stivnet endnu, men det gør det natten over i køleskabet.

Tip
Der kan være stor forskel på pektinindholdet i ribs og pektinindholdet er højest i knap modne ribs. Hvis din ribsgele ikke vil stivne, så prøv evt at koge den op med lidt pektin købt i supermarkedet.