Ribsgelé


Hjemmelavet ribsgele er rigtig lækkert og det er nemt at lave selv.
Har man plads til en ribsbusk eller to i haven, så er det virkelig vidunderligt hvor mange lækre bær man kan høste år efter år.
Ribsgele kan gemmes til brug i vintermånederne og er også virkelig lækkert at spise som sommeren på nybagte boller, rørt i vaniljeis eller til en grillet kyllingesteg og nye danske kartofler. Det smager bare så lækkert!
Prøv også: min opskrift på ribssaft >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 2 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ribsgele
- 1,50 kg ribs, med stilk, skyllede
- 3 dl vand
- 700 g sukker
- 1 spsk cognac, til at skylle glasset
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Lad vand og ribs koge i en gryde med låg i 20 minutter. Sigt saften gennem et bomuldsklæde i en sigte og pres gerne saften lidt ud af de kogte ribs.
Kom den rene sigtede saft i en ren gryde og tilsæt sukker.
Kog op og lad det derefter simre svagt ved lav varme under låg i 45 minutter.
Skold rengjorte glas med kogende vand og ryst derefter glassene med cognac eller anden stærk spiritus, som derefter hældes ud.
Kom den varme ribsgelé på glas. Sæt låg på og opbevar køligt. Det vil stivne natten over.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, skal der samme mængde sukker i til røde og hvide ribs?
Kommer meget an på sødmen i ribsen, ribs til gele skal gerne være lidt umodne og vil dermed også være lidt ekstra syrlige. Men smag endelig til og vurder efter hvor søde/syrlige dine ribs er.
Sukkeret hjælper både til sødme/syrebalancen, men er også afgørende for holdbarheden af geleen
Kh Ann-Christine
Nu har den stået i køleskabet i tre dage, og den er stadig ikke stivnet – slet ikke. Stadig flydende. Har fulgt opskriften til punkt og prikke. Hvad har jeg gjort forkert, og kan jeg gøre noget for at få den reddet? :-) vh Mathilde
Det lyder til at indholdet af naturlig pektin ikke har været så højt i de ribs du har brugt. Måske har de været for modne.
Se gerne tip under opskriften om det + hvordan du kan redde den :)
Kh Ann-Christine
Hej, skulle lede efter ribsgelé og tog som sædvanligt din opskrift.
Så læste jeg kommentarerne og undrer mig over at der er ingen der laver syltetøj af ribs. Det har jeg gjort i flere år. Det tager tid at ordne ribs, men jeg får det flotteste rubinrøde syltetøj med små diamanter i..😄😄
Tak for en dejlig side og fine opskrifter..
Hej Pia
Mange tusind tak for din søde hilsen.
Jeg er helt enig med dig, ribssyltetøj er super lækkert!
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine