Ribsgelé


Hjemmelavet ribsgele er rigtig lækkert og det er nemt at lave selv.
Har man plads til en ribsbusk eller to i haven, så er det virkelig vidunderligt hvor mange lækre bær man kan høste år efter år.
Ribsgele kan gemmes til brug i vintermånederne og er også virkelig lækkert at spise som sommeren på nybagte boller, rørt i vaniljeis eller til en grillet kyllingesteg og nye danske kartofler. Det smager bare så lækkert!
Prøv også: min opskrift på ribssaft >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 2 glas

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ribsgele
- 1,50 kg ribs, med stilk, skyllede
- 3 dl vand
- 700 g sukker
- 1 spsk cognac, til at skylle glasset
Lad vand og ribs koge i en gryde med låg i 20 minutter. Sigt saften gennem et bomuldsklæde i en sigte og pres gerne saften lidt ud af de kogte ribs. Kom den rene sigtede saft i en ren gryde og tilsæt sukker.
Kog op og lad det derefter simre svagt ved lav varme under låg i 45 minutter.
Skold rengjorte glas med kogende vand og ryst derefter glassene med cognac eller anden stærk spiritus, som derefter hældes ud.
Kom den varme ribsgelé på glas. Sæt låg på og opbevar køligt. Det vil stivne natten over.

mens jeg laver mad
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hejsa
Hvor længde kan den holde sig i købeskab?
Tænker at bruge det til jul, men kan den holde sig uden atamon så længe?
Mvh. Sidsel
Hej Sidsel
Det tør jeg ikke love at den kan, men chancen er ihvertfald højere opbevaret på køl end ved stuetemperatur.
Skal man være mere sikker på holdbarheden skal man henkoge glasset med geleen i, det har jeg dog ikke lavet en opskrift og færdigtestet fremgangsmåde på endnu.
Kh Ann-Christine
Hej, skal der samme mængde sukker i til røde og hvide ribs?
Kommer meget an på sødmen i ribsen, ribs til gele skal gerne være lidt umodne og vil dermed også være lidt ekstra syrlige. Men smag endelig til og vurder efter hvor søde/syrlige dine ribs er.
Sukkeret hjælper både til sødme/syrebalancen, men er også afgørende for holdbarheden af geleen
Kh Ann-Christine
Nu har den stået i køleskabet i tre dage, og den er stadig ikke stivnet – slet ikke. Stadig flydende. Har fulgt opskriften til punkt og prikke. Hvad har jeg gjort forkert, og kan jeg gøre noget for at få den reddet? :-) vh Mathilde
Det lyder til at indholdet af naturlig pektin ikke har været så højt i de ribs du har brugt. Måske har de været for modne.
Se gerne tip under opskriften om det + hvordan du kan redde den :)
Kh Ann-Christine