Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sticky-rice-med-mango/

Sticky rice med mango

Sticky Rice med mango er en af min yndlingsdesserter fra det asiatiske køkken – skarpt efterfulgt af de sprøde thailandske pandekager med chokolade og banan.  Jeg havde fornøjelsen af at nyde den adskillige gange på vores 4 måneders lange rejse rundt i Asien, hvor både Vietnam og Thailand er eminente til den dejlige dessert.

Sticky rice er nemt at tilberede i eget køkken og jeg har med respekt for den asiatiske version tilpasset min opskrift til det danske køkken og de danske råvarer. og jeg synes denne version smagte lige så dejligt som de allerbedste versioner af retten, vi spiste på rejsen.

Prøv også: flere dejlige asiasiske opskrifter her >>

PT10H

Sticky Rice med Mango

Tid i alt10 timer
Arbejdstid30 min.
Holdbarhed1 dag
Antal4 pers.
Ingredienser
  • 90 g grødris
  • 3 dl vand
  • 2 dl kokosmælk
  • 30 g sukker
  • 0,50 tsk salt
  • 1 mango, moden, skåret i skiver
  • frisk mynte, til servering
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Skyl risene grundigt i rindende vand til vandet bliver helt klart. Lad risene stå tildækket i en skål med koldt vand i 5 timer. Hæld vandet fra og skyl risene grundigt igen.

Kom ris og vand i en lille gryde og kog op, læg låg på og skrue ned for varmen til det simre ved lav varme i cirka 30 minutter. Rør indimellem og tag af varmen, når risene har absorberet vandet.

Tag gryden af varmen, men behold låget på.

Kom kokosmælk, sukker og salt i en ren gryde. Kog det op til sukkeret er opløst og hæld den varme kokosmælk over risene i gryden. Lad det stå ved laveste varme i 10 minutter på kogepladen, uden at røre det igennem, tag det derefter af varmen og lad det trække i yderligere 15 minutter.

Server de klistrede kokosris med skiver af mango og pynt med mynteblade.