Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/sticky-rice-med-mango/ Asiatisk Dessert, Kager og søde sager

Sticky rice med mango

Sticky Rice med mango er en af min yndlingsdesserter fra det asiatiske køkken – skarpt efterfulgt af de sprøde thailandske pandekager med chokolade og banan.  Jeg havde fornøjelsen af at nyde den adskillige gange på vores 4 måneders lange rejse rundt i Asien, hvor både Vietnam og Thailand er eminente til den dejlige dessert.

Sticky rice er nemt at tilberede i eget køkken og jeg har med respekt for den asiatiske version tilpasset min opskrift til det danske køkken og de danske råvarer. og jeg synes denne version smagte lige så dejligt som de allerbedste versioner af retten, vi spiste på rejsen.

Prøv også: flere dejlige asiasiske opskrifter her >>

Sticky Rice med Mango
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10HPT30M4
Ingredienser
  • 90 g grødris
  • 3 dl vand
  • 200 ml kokosmælk
  • 30 g sukker
  • 0,50 tsk salt
  • 2 mango, moden, skåret i skiver
  • frisk mynte, til servering
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skyl risene grundigt i rindende vand til vandet bliver helt klart. Lad risene stå tildækket i en skål med koldt vand i 5 timer. Hæld vandet fra og skyl risene grundigt igen.

Kom ris og vand i en lille gryde og kog op, læg låg på og skrue ned for varmen til det simre ved lav varme i cirka 30 minutter. Rør indimellem og tag af varmen, når risene har absorberet vandet.

Tag gryden af varmen, men behold låget på.

Kom kokosmælk, sukker og salt i en ren gryde. Kog det op til sukkeret er opløst og hæld den varme kokosmælk over risene i gryden. Lad det stå ved laveste varme i 10 minutter på kogepladen, uden at røre det igennem, tag det derefter af varmen og lad det trække i yderligere 15 minutter.

Server de klistrede kokosris med skiver af mango og pynt med mynteblade.