Valdemarsro http://www.valdemarsro.dk/hyldeblomstvodka/

Hyldeblomst vodka

Hyldeblomst vodka til lækre sommercocktails eller til at gemme og bruge som en rigtig skøn ’snaps’ til julefrokosten. Man kan alternativt også bruge en klar snaps i stedet for vodka – for en rigtig kryddersnaps, som jeg er sikker på vil falde i god smag til julefrokosten sammen med en sildemad – eller til en dansk udgave af det svenske krebsegilde. Bare med pil selv fjordrejer og en hyldeblomst snaps til. Slet ikke en tosset ny tradition at starte op, tænker jeg.

PT+2uger

Hyldeblomst vodka

1/2 Liter    +2 uger
1/2 Liter
Ingredienser
  • Version 1 - med pulp fra hjemmelavet hyldeblomstsaft
  • pulp - bare brug det hele du har
  • 1/2 liter vodka (eller snaps)
  • Version 2 - fra bunden
  • 10-15 hyldeblomstskærme
  • 1 citron, revet skal + saft
  • 1 dl rørsukker
  • 1 dl vand
  • 1/2 l vodka
Udskriv opskrift
+2 uger
Fremgangsmåde

Hyldeblomstvodka – version 1
Når du har lavet hjemmelavet hyldeblomstsaft og sigtet al den gode saft fra til at komme i glas – så er pulpen det der er tilbage i sigten. Alt fyldet. Kom det alt fyldet i et henkogningsglas, fyld på med vodka og lad det trække i 2-3 uger, hvor efter det sigtes og hyldeblomstvodkaen bruges til drinks eller som shots.

Vodka kan fint erstattes af snaps til en skøn hyldeblomstsnaps til julefrokosten – en rigtig damesnaps, har jeg ladet mig fortælle ;)

Hyldeblomstvodka – version 2
Ryst de friske hyldeblomstskærme fri for småkravl og klip alle stilkene af – stilkene skal ikke bruges.

Kog sukker og vand sammen, tilsæt citronsaft og skal og hæld det over hyldeblomsterne sammen med vodka i et henkogningsglas. Lad det trække i 1 uges tid, sigt vodkaen og opbevar hyldeblomstvodkaen på glas med låg.

Obs: 
Husk at skolde glas, redskaber og flasker godt inden brug under kogende vand. og ryst evt glas med en smule ren vodka inden brug. Så kan den gode drik sagtens holde sig til jul :)