Rabarberlemonade


Hjemmelavet rabarberlemonade er læskende og skønt! Lemonade er jo lavet på citroner – herfra navnet fra det engelske lemon – og den klassiske lemonade gør sig strålende i selskab med rabarber.
Den færdige rabarberlemonade nydes afkølet med masser isterninger, blandet op med vand, danskvand eller mouserende vin efter smag. Jeg synes det passer godt med 1:1 vand og lemonade.
Prøv også: min skønne opskrift på Sangria >>
Rabarberlemonade
- 1 kg rabarber, renset og skåret i tern
- 2 øko citron, saft og fintrevet skal
- 1 håndfuld frisk mynte
- 1 tsk vaniljesukker
- 500 g rørsukker
- 1 l vand
Kom rabarber, fintrevet citronskal, mynteblade, sukker, vaniljesukker og vand i en gryde.
Kog op og lad det simrekoge ved middelvarme i 10 minutter.
Tag gryden af varmen, hæld citronsaft i og lad saften køle helt af i gryden
Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på en rengjort skoldet ren flaske.
Blandet med isterninger, Pernod og dansk vand ..uhm❤️ Min nye sommerdrik
Det lyder virkelig også skønt!
Kh AC