Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/rabarberlemonade/

Rabarberlemonade

Hjemmelavet rabarberlemonade er læskende og skønt! Lemonade er jo lavet på citroner – herfra navnet fra det engelske lemon – og den klassiske lemonade gør sig strålende i selskab med rabarber.

Den færdige rabarberlemonade nydes afkølet med masser isterninger, blandet op med vand, danskvand eller mouserende vin efter smag. Jeg synes det passer godt med 1:1 vand og lemonade.

Prøv også: min skønne opskrift på Sangria >>

PT45M

Rabarberlemonade

Tid i alt45 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed3 uger
Kan frysesJa
Antal1.5 liter
Ingredienser
  • 1 kg rabarber, renset og skåret i tern
  • 2 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 500 g rørsukker
  • 1 l vand
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Kom rabarber, fintrevet citronskal, mynteblade, sukker, vaniljesukker og vand i en gryde.

Kog op og lad det simrekoge ved middelvarme i 10 minutter.

Tag gryden af varmen, hæld citronsaft i og lad saften køle helt af i gryden

Sigt saften gennem en sigte og hæld den direkte på en rengjort skoldet ren flaske.