Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaermarmelade/ Efterår Forår, Kager og søde sager, Smørbart og Syltetøj, Sommer, Vegetar

Jordbærmarmelade

Hjemmelavet jordbærmarmelade til friskebagte boller, ristet franskbrød eller til pandekager er jo virkelig en himmelsk spise.

Jeg giver gerne min marmelade en lynhurtig tur med stavblenderen, for at gøre marmeladen ekstra cremet og lækker. Ikke så meget så det er helt ensartet, men blot så de største klumper er væk – hvilket også er smart hvis man bruger frosne jordbær. Alternativt kan man også skærer de sommerlækre jordbær i mindre stykker.

Prøv også: min skønne opskrift på jordbærroulade >>

Jordbærmarmelade
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT15M2
Ingredienser
  • 500 g jordbær
  • 0,25 brev geleringsmiddel
  • 350 g sukker
  • 0,50 citron, 2-3 spsk saft herfra
  • 0,50 tsk vaniljepulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker, kom dem i en gryde med sukker og vaniljepulver. Hvis der bruges en halv vaniljestang, så flæk den på langs, skrab kornene ud og vend dem i sukkeret først. Kom både vaniljekorn og den halve flækkede vaniljestang i gryden til at give smag.

Kog jordbær, vanilje og geleringsmiddel og sukker uden låg ved høj varme i 3-5 minutter under konstant omrøring til sukkeret er helt smeltet og det tykner. Tilsidst kommes 2-3 spsk citronsaft i.

Kom den færdige jordbærsyltetøj på rene skoldede glas der er skyllet med 1-2 spsk cognac.

Holdbarhed i køleskab: 2 måneder uåbnet og 2 uger efter åbning.