Jordbærmarmelade
Hjemmelavet jordbærmarmelade til friskebagte boller, ristet franskbrød eller til pandekager er jo virkelig en himmelsk spise.
Jeg giver gerne min marmelade en lynhurtig tur med stavblenderen, for at gøre marmeladen ekstra cremet og lækker. Ikke så meget så det er helt ensartet, men blot så de største klumper er væk – hvilket også er smart hvis man bruger frosne jordbær. Alternativt kan man også skærer de sommerlækre jordbær i mindre stykker.
Prøv også: min skønne opskrift på jordbærroulade >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 2 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Jordbærmarmelade
- 500 g jordbær
- 0,25 brev geleringsmiddel
- 350 g sukker
- 0,50 citron, 2-3 spsk saft herfra
- 0,50 tsk vaniljepulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker, kom dem i en gryde med sukker og vaniljepulver. Hvis der bruges en halv vaniljestang, så flæk den på langs, skrab kornene ud og vend dem i sukkeret først. Kom både vaniljekorn og den halve flækkede vaniljestang i gryden til at give smag.
Kog jordbær, vanilje og geleringsmiddel og sukker uden låg ved høj varme i 3-5 minutter under konstant omrøring til sukkeret er helt smeltet og det tykner. Tilsidst kommes 2-3 spsk citronsaft i.
Kom den færdige jordbærsyltetøj på rene skoldede glas der er skyllet med 1-2 spsk cognac.
Holdbarhed i køleskab: 2 måneder uåbnet og 2 uger efter åbning.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lækker opskrift som skal prøves! Hvilken geleringsmiddel bruger du og hvor køber du dem?
God sommer! <3
Hej Conny,
Mange tak :)
Jeg bruger et økologisk melatin geleringspulver, og mener det er Tørsleffs der laver det. Det kan købes i de fleste større supermarkeder vil jeg næsten tro
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Tak for de mange, lækre opskrifter du deler med os. Jeg har prøvet rigtig mange af dem med godt resultat.
Med hensyn til jordbærmarmeladen: god idé med at blende marmeladen lidt – men hvornår er det bedst at gøre det? Når den er færdiglavet eller….?
Tusind tak for din søde hilsen. jeg er rigtig glad for at du har glæde af mine opskrifter :)
Jeg plejer at blende den lidt med en stavblender i gryden, når den er lige knap færdig og derefter koge den op igen.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan man mon bruge almindelig husblas?
Hvis det skal spises her og nu, så ja – men jeg skal ikke kunne sige om det kan holde sig.
Rigtig god sommer
Kh Ann-Christine