Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaersyltetoej/ Efterår Forår, Smørbart og Syltetøj, Sommer

Jordbærsyltetøj

Jordbærsyltetøj er en af mine børns favoritter til pandekager, vafler, på en ostemad og andet godt.

Den hjemmelavede jordbærsyltetøj er jo bare ekstra god og smager vidunderligt af solskin og sommersøde danske feriedage.

Hvis man gerne vil have jordbærsyltetøj uden klumper, så kan man give den færdige syltetøj en hurtig tur med stavblenderen. Jeg bruger i stedet gerne et piskeris eller en grydeske, til at mose de største jordbærstykker, men lader gerne lidt struktur være tilbage.

Prøv også: min opskrift på hjemmelavet jordbæris >>

PT15MPT15M1

Jordbærsyltetøj

Tid i alt15 min.
Arbejdstid15 min.
Holdbarhed2 måneder uåbnet
Antal1 glas
Ingredienser
  • 500 g jordbær
  • 350 g sukker
  • 0,50 citron, 2-3 spsk saft herfra
  • 0,50 tsk vaniljepulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker, kom dem i en gryde med sukker og vaniljepulver. Hvis der bruges en halv vaniljestang, så flæk den på langs, skrab kornene ud og vend dem i sukkeret først. Kom både vaniljekorn og den halve flækkede vaniljestang i gryden til at give smag.

Kog jordbær, vanilje og sukker uden låg ved høj varme i 3-5 minutter under konstant omrøring til sukkeret er helt smeltet og det tykner. Tilsidst kommes 2-3 spsk citronsaft i.

Kom den færdige jordbærsyltetøj på rene skoldede glas der er skyllet med 1-2 spsk cognac.

Holdbarhed i køleskab: 2 måneder uåbnet og 2 uger efter åbning.