Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/stikkelsbaer-marmelade/

Stikkelsbær Marmelade

Weekenden blev blandt andet brugt på at trylle de søde og syrlige stikkelsbær i haven om til lækre langtidsholdbare lækkerier. Det blev i år til en skøn stikkelsbær marmelade, som stadig er syrlig men også har fået et dessertskønt strejf af vanilje.

Vores stikkelsbær er røde og sødmefyldte, har man grønne stikkelsbær, så kan opskriften sagtens bruges til dem også. Smag evt bare til med en smule ekstra sukker, hvis de grønne er meget syrlige. Stikkelsbær har et temmelig højt pektin-indhold, så stikkelsbær marmelade stivner helt fint uden at tilsætte ekstra pektin – og netop pga pektinindholdet så kan stikkelsbærene også sagtens bruges til gele (tag fx udgangspunkt i denne opskrift).

PT50M

Stikkelsbær marmelade

5 dl    50 min.
5 dl
Ingredienser
Udskriv opskrift
50 min.
Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn med sukkeret og kom stikkelsbær, rørsukker, vanilje og citronsaft i en gryde. Kog op og skrue derefter ned for varmen. Lad det simre ved lav varme under låg i 30-45 minutter. Det koger langsomt ind og karameliseres nærmest i kanten.

Hæld på et skoldet glas.

Husk at skolde både låg og glas grundigt, ryst evt glasset med lidt cognac eller atamon inden stikkelsbærmarmeladen hældes på.