Solbærmarmelade
Solbærmarmelade smager så dejligt og er luksuslækkert på en lun nybagt bolle.
Vi har solbærbuske i haven, både hjemme og i vores sommerhus og jeg nyder det. Det er sådan en rigdom at plukke skåle med lækre bær og lave dem til lækre og søde sager i køkkenet. Det er nemt at have bærbuske, de kræver virkelig ikke meget og de giver hurtigt godt med bær.
Solbærmarmeladen er også lækker til desserter, kager og rørt i en vaniljeis med chokoladestykker.
Prøv også: min opskrift på solbærsaft >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 0.5 liter
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Solbærmarmelade
- 500 g solbær, nippede fra stilken
- 300 g sukker
- 0,50 citron, saften herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom solbær, sukker og citronsaft i en gryde.
Kog op og skrue derefter ned for varmen til det simre.
Lad det simre ved lav-middel varme uden låg i cirka 30 minutter, til det koger lidt ind.
Hæld på et rengjort skoldet glas, skyllet i lidt stærk spiritus.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej, jeg har lavet syltetøj efter din opskrift, den smager virkelig godt, men nu, efter den er kølet af i køleskabet er den blevet nærmest vingummi agtig i konsistensen, kan du måske give et fif med på vejen?
Vh
En nybegynder 😃
Hej Jesper
Mange tak for din hilsen og spørgsmål.
Du kan komme syltetøjet tilbage i gryden og lune den ved svag varme til den smelter, tilføje en halv dl kogende vand og røre den godt igennem. Kog op og kom tilbage i et skoldet glas.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-christine
Jeg har lige lavet solbærmarmelade og det er blevet meget stiv, kan jeg koge det op igen og tilsætte flere bær for at få det tyndere eller hvad mener du
Hilsen Henning
Hej Henning, jeg er lidt i tvivl om pektinen i marmeladen vil holde til en opvarmning mere. Det må næsten blive et forsøg værd.
Kh Ann-Christine
Hej
Elsker dine opskrifter :)
Fjerner du den lille brune stilk? Jeg brugte timevis på projektet sidste år, og det vil da egentlig være meget rart at slippe for det i år :)
Hej Camilla,
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
Jeg plejer ikke at fjerne den, medmindre den er meget grov og kedelig :)
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine