Råsyltede blommer med rom + råsyltede blommer uden alkohol


Råsyltede blommer smager af sensommer, sødme og er helt vidunderlige som en enkel dessert med råcreme, til vaniljeis, i en trifli, som tilbehør til ost eller som topping på morgengrøden – i sidstnævnte tilfælde vil jeg så anbefale den alkoholfrie variant …
Her er mine to bedste opskrifter på råsyltede blommer, en med rom (eller portvin) og en opskrift på syltede blommer uden alkohol, som mine børn er glade for og er god til morgengrød og hverdage.
Jeg holder lige meget af begge varianter, og laver gerne begge dele på samme tid, så der er råsyltede blommer til flere lejligheder og til dessert til hele familien.
Råsyltede blommer med rom eller portvin + råsyltede blommer uden alkohol
- Råsyltede blommer med rom eller portvin
- 500 g blommer
- 200 g rørsukker
- 1 dl vand
- 2 dl mørk rom, eller portvin
- 1 vaniljestang
- Råsyltede blommer uden alkohol
- 500 g blommer
- 200 g rørsukker
- 1 dl vand
- 1 vaniljestang
- 2 hele nelliker
- 1 kanelstang, eller 1 tsk. stødt kanel
Råsyltede blommer med rom eller portvin
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, som blandes med rørsukker.
Kom den tomme vaniljestang, rørsukker med vanilje og vand i en gryde og kog op.
Lad det simre i 5 minutter uden låg.
Halver blommerne og fjern stenene. Skær dem i kvarte, eller mindre stykker hvis de er meget store.
Tilsæt blommer i gryden, sæt låg på og lad det simre i et par minutter, hvor efter der slukkes for varmen, rom eller portvin tilsættes og det hele hældes på skoldede glas, som lukkes og sættes i et mørkt køligt skab i 2-3 uger (eller minimum 2-3 dage).
Råsyltede blommer uden alkohol
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, som blandes med rørsukker.
Kom den tomme vaniljestang, nelliker, kanel, rørsukker med vanilje og vand i en gryde og kog op.
Lad det simre i 5 minutter uden låg.
Halver blommerne og fjern stenene.
Skær blommerne i mindre stykker, hvis de er meget store og tilsæt dem i gryden, sæt låg på og lad det simre i et par minutter, hvor efter der slukkes for varmen og det hele hældes på skoldede glas, som lukkes og sættes i et mørkt køligt skab i 1-2 uger (eller minimum 2-3 dage).
Opskriften er til 8 personer
Hej Ann-Christine
Det lyder som noget der skal prøves.
Hvor modne kan de blommer man bruger være ? Så kunne det måske være en måde at tømme køleskabsskuffen så den holder længere ?
Mvh Jessica
Du kan bruge både meget modne og blot lige spisemodne blommer til opskriften :)
God fornøjelse
Kh AC
Har du nogle gode opskrifter med figner fx syltede?
Tak for mange gode opskrifter.
Har ikke så mange opskrifter med figner endnu, men det vil jeg helt sikkert gerne lave mere af, så mange tak for den fine opfordring :)
Har du nogle favorit blommer
Jeg kan rigtig godt lide blandt andet Reine Claude, men alle blommer kan fint bruges til en opskrift som denne
Jeg har aldrig prøvet at konservere på den måde før, men stod tilfældigvis med en masse blommer. Perfekt! De røg på glas i går, men i dag opdagede jeg, at de øverste har fået en lidt sjov brunlig misfarvning. De flyder ovenpå væsken, og er farvede der hvor de har fået luft. Har det nogen betydning?
Hej Katrine,
Vi havde samme problem nu har vi sat noget tungt ned øverst i glasset så alle kommer under væsken, smagsmæssigt er der ikke nogen forskel bortset fra de ikke ser så pæne ud. Vores har endda stået i 2 år uden der er smagsforskel.
Vh Elsebeth
Kan man ikke. lot vende glasset ind imellem?
Hej Katrine,
Jeg tænker at det blot er lidt skum som kan skummes fra, med en ske der lige er vendt i kogende vand.
Håber det bliver skønt med de lækre blommer :)
Kh AC
Ah, skummet er væk og de dufter virkelig godt, men selve blommekødet har også fået en sjov farve. Altså det der lige har tittet op over overfladen. Håber at det bare er mødet med luften der driller! Som ung husmoder er syltning en stejl læringskurve for mig, haha.
Jeg krydser fingre for at det kommer til at gå glimrende :)
Det er så sjovt at eksperimentere med syltning, så jeg håber det bliver et hit ♡
Lyder lækkert, men hvorfor kalder du dem råsyltede, når de koger med lagen?
Hej Ann-Christine
Den opskrift lyder virkelig lækker. Kan man bruge frosne blommer, eller skal det være friske.
Med venlig hilsen
Grethe
Hej Grethe
Jeg har ikke prøvet den med frosne, men det tror jeg nu fint går an også :)
Rigtig god fornøjelse med den
Kh AC
Hej Ann-Christine
Din opskrift ser rigtig lækker ud!
Jeg er dog i tvivl om, hvorvidt de 500g blommer er målt med eller uden sten?
Hilsen Maiken
Det er med sten, men målet kommer sig ikke så nøje, så +/- hvad du lige har, det går nok :)
Rigtig god fornøjelse, det er virkelig lækkert
Kh Ann-Christine
Hej!
1) Gør det noget at glasset ikke er fyldt helt op? Jeg har brugt et stort glas og det er kun halvt fyldt så der er en del luft i.
2) kan det stå og trække i køleskab? Jeg bor i en varm lejlighed og har ikke et særlig køligt skab udover mit køleskab :)
Bedste hilsner, Matilde
Hej Matilde,
Holdbarheden vil måske være lidt kortere når der er mere luft i og det vil være rigtig fint at opbevare dem i køleskabet.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hejsa. Er i fuld gang med projekt syltning af blommer. Men er i tvivl om hvor længe versionen med alkohol kan holde sig – samt om en go rom på 60% er for stærk at bruge? Mvh. Charlotte
Hej.
Hvilken Rom bruger I?
Det variere alt efter hvad vi har :)
Hej. Er det rigtigt forstået, at man i stedet for at komme de råsyltede blommer på glas, så kan man fryse dem i stedet? Er det så bedst i en plastikboks eller i en frysepose?
Ja, det vil jeg fint tro du kan. – og begge dele kan fungere, så hvad du synes er bedst
Kh AC