Kvædemarmelade


Kvædemarmelade smager og dufter helt vidunderligt. Her har jeg lavet en dejlig aromatisk kvædemarmelade med vanilje og lidt citronskal, som er himmelsk på nybagte boller og på morgengrød. Sådan en lille skefuld på havregrøden eller risengrøden er et hit!
Den lille hårde gule frugt er dejlig at bruge i køkkenet. Når man plukker en skål kvæder og har stående på køkkenbordet, så spreder duften sig ud så snart de begynder at få stuetemperatur.
Prøv også: opskrift på appelsinmarmelade >>
Kvædemarmelade
- 250 g kvæder, skåret i små tern
- 275 g sukker
- 0,50 vaniljestang
- 2 dl vand
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Kom kvæde, sukker, vand og citronsaft i en gryde med en flækket vaniljestang og kog det op, læg låg på og lad det simre svagt i 30 minutter. Fjern vaniljestangen og blend eventuelt marmeladen let og smag til med fintrevet citronskal.
Kom på rengjorte og skoldede glas, gerne skyllet med lidt spiritus.
Næringsindhold

Pr. glas
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)