Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsinmarmelade/

Appelsinmarmelade

Til vores julemorgenmad den 24. december, hvor vi spiser klatkager som morgenmadsdessert, har jeg lige lavet en lækker krydret appelsinmarmelade. Appelsinmarmeladen kommer til at passe perfekt til klatkagerne og ikke mindst som tilbehør til lune nybagte boller i juledagene, hvor jeg bl.a drømmer om mange morgener med langsom og hyggelig morgenmad …

Duften af appelsin er for mig en del af julestemningen, specielt når de pyntes med fine duftende nelliker, så juleduften rigtig kan brede sig i hjemmet. Sidste år lavede jeg denne appelsinsauce til risalamanden både til Mortens aften og juleaften. Det var et hit! Den er faktisk på menuen igen i år. Sammen med kirsebærsauce, så kan man frit vælge om man er til det, eller den mere traditionelle – eller måske er det for svært at vælge og så snupper man to portioner …

PT45M

Appelsinmarmelade

2 glas    45 min.
2 glas
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Skyl appelsinerne grundigt og riv skallen med et julienne jern, så det hvide ikke kommer med.

Pil appelsinerne og skær frugtkødet i stykker a ca 1-2 cm.

Kom appelsinstykkerne, skal, mandler sukker, vand, vanilje, kanel og ingefær i en gryde. Kog op og lad det simre i en halv times tid.

Når det begynder at tykne hældes det over på skoldede glas.
Skyl evt glassene i spiritus