Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsinmarmelade/

Appelsinmarmelade

Til vores julemorgenmad den 24. december, hvor vi spiser klatkager som morgenmadsdessert, har jeg lige lavet en lækker krydret appelsinmarmelade. Appelsinmarmeladen kommer til at passe perfekt til klatkagerne og ikke mindst som tilbehør til lune nybagte boller i juledagene, hvor jeg bl.a drømmer om mange morgener med langsom og hyggelig morgenmad …

Duften af appelsin er for mig en del af julestemningen, specielt når de pyntes med fine duftende nelliker, så juleduften rigtig kan brede sig i hjemmet. Sidste år lavede jeg denne appelsinsauce til risalamanden både til Mortens aften og juleaften. Det var et hit! Den er faktisk på menuen igen i år. Sammen med kirsebærsauce, så kan man frit vælge om man er til det, eller den mere traditionelle – eller måske er det for svært at vælge og så snupper man to portioner …

PT45M

Appelsinmarmelade

2 glas    45 min.
2 glas
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret, så vaniljekornene skilles. Skyl appelsinerne grundigt og riv skallen med et julienne jern, så det hvide ikke kommer med. Pil appelsinerne og skær dem i stykker a ca 1-2 cm. Kom appelsinstykkerne, skal, mandler sukker, vand, vanilje, kanel og ingefær i en gryde. Kog op og lad det simre i en halv times tid. Når det begynder at tykne hældes det over på skoldede glas.
Skyl evt glassene i spiritus eller atamon. (jeg bruger cognac) .

Et lille tip: En appelsinmarmelade som denne, smager simpelthen fantastisk som dressing i en frisk kålsalat. Tag fx 2 spsk og rør sammen med lidt olivenolie, og en smule æbleeddike. Vend dressingen i en skål med fx finthakket grønkål, tilsæt lige valnøddekerner og måske et par mandarinbåde – og man har en salat som hitter stort!

▲ Til toppen