Appelsinmarmelade
Hjemmelavet appelsinmarmelade er virkelig lækkert og det smager så dejligt på en ostemad, en portion klatkager af risengrød og den lækre solskinsgule marmelade, er så skøn og uundværlig på vores julemorgenbord, hvor vi har en tradition i min familie med en lidt sen brunch med klatkager, og skønne sager til morgenmad.
Jeg laver min appelsinmarmelade med aromatisk vanilje, et frisk pust af ingefær og lidt bid fra mandler og appelsinskal.
Det er lige, som jeg bedst kan lide den. Her får I opskriften og nedenfor deler jeg lidt ekstra tips og tricks til den
Prøv også: Min opskrift på koldhævede boller >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Appelsinmarmelade
- 3 øko appelsin
- 1 øko citron
- 40 g mandler, smuttede og hakkede
- 0,50 vaniljestang
- 300 g sukker
- 1 spsk ingefær, fintrevet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl appelsinerne og citronen grundigt. Skær bund og top af den ene appelsin og skær den med skal i helt fine tern. Fjern og kassér kerner. Kom appelsinternene i en gryde.
Riv skallen af de 2 andre appelsiner og af citronen med et fint rivejern – sørg for, at den bitre hvide del af skallen ikke kommer med.
Kom fintrevet appelsin- og citronskal i gryden med appelsintern. Pil de to appelsiner og citronen og skær frugtkødet i små tern og kom det i gryden.
Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra, smut mandlerne og hak dem fint.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland vaniljekorn med sukker. Kom vanilje, sukker, finthakkede smuttede mandler og fintrevet ingefær i gryden.
Kog op og lad marmeladen simre i 15 minutter under låg.
Tag låget af og kog videre i 15 minutter uden låg.
Hvis du ønsker marmeladen finere, kan du blende den lidt med en stavblender.
Kom marmeladen på rengjorte og skoldede glas, som er slynget med lidt cognac eller anden spiritus.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
En veninde fortalte mig, at jeg i hendes drøm havde lavet en appelsin-citronmarmelade.
Jeg tænkte, at den drøm da måtte kunne gå i opfyldelse, så kastede mig ud i din opskrift. Hold nu op, hvor er den lækker.
Både min veninde, min mand og jeg selv eeelsker den. Jeg har døbt den ‘Drømmemarmelade’ 😉
Tak for et fantastisk opskriftsunivers. Du er altid min go-to 😊
Sikke en sød historie, mange tusind tak for at dele den med mig ♡
drømmemarmeladen er et virkelig fint navn til den lækre marmelade.
Tusind tak for din søde hilsen, det varmer meget :)
Kh Ann-Christine
Jeg har dd lavet denne dejlige sag men fandt ud af, at det er nemmest at pille appelsinerne først vha 4 lange snit og enderne af- derefter kan man nemt rive de 4 store skaller på rivejernet.
Det er nemlig svært at pille en revet appelsin
Kan man mon bruge tørret ingefær i stedet for frisk? Jeg har en del appelsiner til overs – men ingen frisk ingefær 😁
Ja, det kan du sagtens – jeg ville bruge en lille tsk fuld
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine