Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nougatsnitter-konfekt/ Julekonfekt Juleopskrifter, Kager og søde sager, Konfekt og slik

Nougatsnitter

Nougatsnitter er blandt mine favoritter når det kommer til julekonfekt.

Jeg er vild med kombinationen af sprød chokoladetop, blød marcipan og nougat med knas fra hasselnødder. Et drys af bitre kakaonibs, frysetørrede bær og lidt spiseligt guld er både pænt og tilføjer rigtig skøn smag til nougatsnitterne.

Det er virkelig så hyggeligt at lave hjemmelavet konfekt og der er så mange små fine måder at variere de skønne konfektstykker på.

Prøv også: alle mine opskrifter på julekonfekt >>

Nougatsnitter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT30M20
Ingredienser
  • 250 g nougat
  • 125 g hasselnødder
  • 200 g marcipan
  • 200 g mørk chokolade
  • Til drys
  • 1 spsk kakaonibs
  • 1 knivspids guldstøv, spiseligt
  • 1 spsk frysetørret hindbær
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Beklæd en form på ca. 20×20 cm med bagepapir.

Kom et tyndt lag tempereret chokolade i bunden og stil formen på køl.

Rist hasselnødderne på en pande ved middelvarme under omrøring til hinderne sprækker og begynder at løsne sig. Kom hasselnødderne i et rent klæde og gnid hindeerne af. Hak nødderne groft. Gem et par spsk hakkede hasselnødder til drys sidst i opskriften.

Tør panden af og sæt den på laveste varme. Kom nougat på panden og lad det smelte meget langsomt under omrøring. Rør de hakkede hasselnødder i blandingen. Fordel blandingen i formen med chokolade og stil på køl i 15 min.

Rul marcipanen tyndt ud, og læg den oven på nougaten i formen. Afslut med et lag tempereret chokolade. Drys med hakkede hasselnødder, kakaonibs, frysetørrede hindbær og et lille drys spiseligt guldstøv.

Lad chokoladen stå ved stuetemperatur og sætte sig, inden den skæres i mundrette stykker.