Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/nougatsnitter-konfekt/

Nougatsnitter – konfekt

Disse lækre nougatsnitter er nok min favorit i konfektgenren lige nu – og hånden på hjertet, det varierer med jævne mellemrum, for der er jo vitterligt så meget lækkert hjemmelavet konfekt at lave.

Jeg er helt vild med kombinationen af sprød chokoladetop, blød hjemmelavet marcipan, og nougat med knas fra hasselnødder. Et drys af bitre kakaonibs, frysetørrede bær og lidt spiseligt guld er både pænt og tilføjer rigtig skøn smag til nougatsnitterne.

De blev lavet den samme dag som jeg lavede konfektroulade og jeg lavede den ene halvdel af nougatsnitterne med marcipan og den anden halvdel uden – da Julie ikke er super begejstret for marcipan, og de smager helt og aldeles fremragende uden marcipan også.

PT45M

Nougatsnitter

20 stk    45 min.
20 stk
Ingredienser
Udskriv opskrift
45 min.
Fremgangsmåde

Beklæd en form på ca. 20×20 cm med bagepapir.

Temperer chokoladen ved at smelte 2/3 del i en skål over et vandbad. Tag skålen af varmen når chokoladen er smeltet og rør den sidste 1/3 finthakkede chokolade i. Rør til alt chokoladen er smeltet. Smør et tyndt lag chokolade på bagepapiret og stil formen på køl.

Rist hasselnødderne på en pande ved middelvarme, mens panden rystes jævnligt og der holdes godt øje med at de ikke brænder på. Når skallerne begynder at løsne sig, så gnides de af alle hasselnødderne. Hak nødderne.

Tør panden af for smuldr og sæt den på laveste varme. Kom nougat på panden og lad det smelte meget langsomt under omrøring. Rør de hakkede hasselnødder i blandingen. Fordel blandingen i formen med chokolade og stil på køl i 15 min.

Rul marcipanen tyndt ud, og læg den oven på nougaten i formen, afslut med resten af den smeltede chokolade – chokoladen er nok stivnet en smule nu, men skal blot lige over vandbadet i få sekunder før den kan røres sammen og er flydende igen.

Sæt på køl og når chokoladen er størknet efter ca. 30 minutter kan den skæres ud.