Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeskarmuffins/

Græskarmuffins

Krydrede græskarsmuffins som holder sig skønne og saftige i 1-2 dage efter de er bagt. Perfekt til eftermiddagshygge, efterårsferie og til halloween.

Jeg har pyntet mine græskarmuffins i et fint og velsmagende halloween kostume, men de vil også være lækre at spise blot som de er eller med en skøn syrlig flødeost frosting, af flødeost rørt med lidt flormelis og citronsaft eller appelsinsaft. Riv lidt græskarskal eller appelsinskal over og drys evt lidt krymmel på.

Prøv også: min bedste opskrift på saftige græskarboller >>

PT40M

Græskarmuffins

Tid i alt40 min.
Arbejdstid20 min.
Antal12 stk.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Ingredienser
  • 400 g hokkaido græskar, groftrevet
  • 200 g smør, blødt
  • 125 g rørsukker
  • 75 g brun farin
  • 200 g hvedemel
  • 3 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids hele nelliker, stødt
  • 1/2 tsk salt
  • Frostning
  • 150 g smør, blødt
  • 170 g flormelis
  • 150 g flødeost, naturel
  • evt farvepasta eller frugtfarve
Udskriv opskrift 
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og brun farin sammen, pisk først et æg i af gangen og tilsidst græskar i dejen.

I en ren skål blandes mel, salt, bagepulver og krydderier grundigt sammen, hvorefter det røres i skålen med sukker, æg, græskar mv. Vend dejen godt sammen.

Fordel dejen i smurte muffinsforme eller papirsforme og i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18-20 minutter.

Græskarmuffins køles helt af, inden de pyntes med frosting og evt lakridspulver

Frostning
Pisk smør og flormelis helt hvidt og luftigt med en håndmikser. Pisk derefter flødeost i og evt farvepasta. Kom i en sprøjtepose med stor stjernetyl og pynt.