Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/graeskarmuffins/

Græskarmuffins

Lækre krydrede græskarsmuffins som er perfekte til eftermiddagshygge i græskarsæsonen, til efterårsferie og til halloween.
Man kan nemt pynte de skønne græskarmuffins med lidt halloween pynt, men de er også lækre at spise som de er ,eller med en skøn syrlig frosting, af flødeost rørt med lidt flormelis og citronsaft eller appelsinsaft.

Græskar er sådan en dejlig råvare at bruge både i det salte og søde køkken og disse muffins er nemme at bage og smager så godt!

Prøv også: min bedste opskrift på saftige græskarboller >>

PT45M

Græskarmuffins

Tid i alt45 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed3 dage
Kan frysesJa
Antal12 stk.
Ingredienser
  • 200 g smør, blødt
  • 125 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 3 æg
  • 400 g hokkaido græskar, groftrevet
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 knivspids hele nelliker, stødt
  • 0,50 tsk salt
  • Frostning
  • 150 g smør, blødt
  • 170 g flormelis
  • 150 g flødeost, naturel
  • 1 knivspids rålakridspulver
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Pisk smør, sukker og brun farin sammen, pisk først et æg i af gangen og tilsidst græskar i dejen.

Bland hvedemell, salt, bagepulver og krydderier grundigt sammen i en ren skål og rør det i  skålen med græsskar. Vend dejen godt sammen.

Fordel dejen i smurte muffinsforme eller papirsforme og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i cirka 18-20 minutter.

Lad græskarmuffins køle helt af, inden de pyntes med frosting og  lakridspulver

Frostning
Pisk smør og flormelis helt hvidt og luftigt med en håndmikser. Rør derefter flødeost i. Kom i en sprøjtepose med stor stjernetyl og pynt. Drys med lidt lakridspulver inden servering.