Græskarmuffins


Lækre krydrede græskarsmuffins som er perfekte til eftermiddagshygge i græskarsæsonen, til efterårsferie og til halloween.
Man kan nemt pynte de skønne græskarmuffins med lidt halloween pynt, men de er også lækre at spise som de er ,eller med en skøn syrlig frosting, af flødeost rørt med lidt flormelis og citronsaft eller appelsinsaft.
Græskar er sådan en dejlig råvare at bruge både i det salte og søde køkken og disse muffins er nemme at bage og smager så godt!
Prøv også: min bedste opskrift på saftige græskarboller >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Græskarmuffins
- 200 g smør, blødt
- 125 g sukker
- 75 g brun farin
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 knivspids stødt nellike
- 400 g hokkaido græskar, groftrevet
- Frostning
- 150 g smør, blødt
- 170 g flormelis
- 150 g naturel flødeost
- 1 knivspids farvepasta, orange
- 1 knivspids rålakridspulver
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Pisk smør, sukker og brun farin sammen, til det er luftigt, og pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver, salt og krydderier sammen, sigt det i dejen og rør dejen sammen. Kom derefter græskar i og vend dejen godt sammen.
Fordel dejen i muffinforme og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad kagerne køle helt af på en rist.
Frosting
Pisk smør og flormelis hvidt og luftigt. Rør derefter flødeost og farvepasta i. Fyld blandingen i en sprøjtepose med stor stjernetylle og og pynt kagerne med frosting og et drys lakridspulver inden servering.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
hej. Jeg har i dag bagt dine græskarmuffins, Kan det godt passe, at der skal så meget smør i, jeg havde dem i ovnen 45-50 min. og de var stadig meget fugtige indeni og virkede faktisk ubagte.
M.v.h. Solveig
Ja, det er sådan jeg laver dem og synes de er det lækreste :)
Bagetiden kan afhænge af ovn og fugtigheden af hvor meget væde der er i den hokkaidogræskar du har brugt. + hvis du bruger anden græskar end lige netop hokkaido, så kan de have en helt anden fugtighed.
Kh Ann-Christine
Kan man bruge hokkaido puré istedet for revet græskar? Har lige lavet klar til dine Halloween boller og har puré i overskud. Hvis ja, hvor meget mel, vil du mene man bør regulere med?
Tak for dine gode og lækre opskrifter!
Det kan du godt gøre. Resultatet bliver dog lidt anderledes og du må selv vurdere med mel, da jeg ikke har målt det af til en opskrift :)
Rigtig god fornøjelse
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Hej. Nu har jeg bagt disse skønne muffins 2 gange, 1 gang blev de lige i øjet, her 2 gang blev de lidt for våde. Min egen teori er at jeg brugte lidt for meget græskar her anden gang, så de blev lidt for bløde. Men prøver igen for de er virkelig lækre. Brugte ca et halvt Hokkaido græskar tænker det vejer omkring 1 kilo for de økologiske. Hvor meget bruger du ca selv når du bager? vh Gitte
Hej Gitte,
Dejligt, at høre du synes godt om dem ♡
Jeg bruger de 400 g groftrevet hokkaido der er beskrevet i opskriften.
Kh AC