Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blommetrifli/

Blommetrifli

Blommetrifli er en af de skønneste desserter med sensommerens sødmefyldte danske blommer.

Jeg har lavet denne trifli et par gange med nøddeknas og en lækker vaniljeprikket råcreme med luftig flødeskum og skøn smag til de lidt syrligt søde blommer.

Det er en dejlig dessert her i august måned hvor blommerne er i højsæson og smager virkelig skønt friskplukkede fra blommetræerne.

Prøv også: Min opskrift på en skøn æbletrifli >> 

PT1H30M

Blommetrifli

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid45 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Bagte blommer
  • 400 g blommer
  • 40 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk lys rom, el. lign. (kan undlades for alkoholfri version)
  • Nøddeknas
  • 50 g hasselnødder
  • 50 mandler
  • 30 g havregryn, grovvalset
  • 1 spsk honning
  • Vanilje råcreme
  • 2 æggeblomme
  • 30 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 1 dl piskefløde
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Bagte blommer
Halver blommerne og fjern stenene, anret blommerne i et fad med bagepapir. Rør sukker og vanilje sammen og strøg det over blommerne, inden de bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter. Når blommerne er kølet af, kan de evt. pensles med hvid rom, portvin eller sherry.

Nøddeknas
Rist  nødderne på en tør pande. De skal ikke tage farve, hvis der er hinder på – fx hasselnødder, så gnides de af i et rent viskestykke.

Hak nødderne groft og kom dem på panden sammen med honning og havregryn. Rør godt igennem og lad dem køle af på et stykke bagepapir.

Vaniljeråcreme
Pisk æggeblomme, sukker og vanilje til æggesnaps. Pisk derefter piskefløden luftig og vend æggesnaps og flødeskum sammen.