Blommetrifli
Blommetrifli er en af de skønneste desserter med sensommerens sødmefyldte danske blommer.
Jeg har lavet denne trifli et par gange med nøddeknas og en lækker vaniljeprikket råcreme med luftig flødeskum og skøn smag til de lidt syrligt søde blommer.
Det er en dejlig dessert her i august måned hvor blommerne er i højsæson og smager virkelig skønt friskplukkede fra blommetræerne.
Prøv også: Min opskrift på en skøn æbletrifli >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blommetrifli
- Bagte blommer
- 400 g blommer
- 40 g sukker
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 2 spsk lys rom, el. lign. (kan undlades for alkoholfri version)
- Nøddeknas
- 50 g hasselnødder
- 50 mandler
- 30 g grovvalset havregryn
- 1 spsk honning
- Vanilje råcreme
- 2 æggeblommer
- 30 g sukker
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 1 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bagte blommer
Halver blommerne og fjern stenene, anret blommerne i et fad med bagepapir. Rør sukker og vanilje sammen og strøg det over blommerne, inden de bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter. Når blommerne er kølet af, kan de evt. pensles med hvid rom, portvin eller sherry.
Nøddeknas
Rist nødderne på en tør pande. De skal ikke tage farve, hvis der er hinder på – fx hasselnødder, så gnides de af i et rent viskestykke.
Hak nødderne groft og kom dem på panden sammen med honning og havregryn. Rør godt igennem og lad dem køle af på et stykke bagepapir.
Vaniljeråcreme
Pisk æggeblomme, sukker og vanilje til æggesnaps. Pisk derefter piskefløden luftig og vend æggesnaps og flødeskum sammen.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Smager virkelig lækkert :) Kan de bagte blommer fryses?
Ja, det kan de sagtens :)
God fornøjelsse
Kh Ann-Christine
Kan de bagte blommer fryses, så man har til nem trifli til vinter – på samme måde som æbler kogt med sukker og vanilje?
Ja, det kan de sagtens – det er guld at have dem i fryseren til vinteren :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan nødde-knas mon lavet et par uger i forvejen? Umiddelbart tænker jeg det kan, men kan honningen mon blive harsk😅
Jeg har ikke haft det til at stå længere end nogle dage, så har ikke testet det. Dog vil det miste sprødheden efter nogle dage og blive lidt mere sejt end sprødt i konsistensen
Kh Ann-Christine