Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blommetrifli/

Blommetrifli

Blommetrifli er en af de skønneste desserter med sensommerens sødmefyldte danske blommer.

Jeg har lavet denne trifli et par gange med nøddeknas og så har jeg testet den af med både vaniljeråcreme og en flødeskum pisket med blot en anelse hjemmelavet vaniljesukker – og jeg kan simpelthen ikke beslutte mig for, om den er bedst med råcreme eller vaniljeflødeskum …

Begge dele er bare virkelig lækkert ♡

Prøv også: Min opskrift på en skøn æbletrifli >> 

PT1H30M

Blommetrifli

Tid i alt1 time 30 min.
Arbejdstid40 min.
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Bagte blommer
  • 400 g blommer
  • 2 spsk rørsukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 2 spsk lys rom, el. lign. (kan undlades for alkoholfri version)
  • Nøddeknas
  • 100 g nødder, blandede
  • 1 spsk honning
  • Vanilje råcreme
  • 2 æggeblomme
  • 1,50 spsk rørsukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 1 dl piskefløde
Udskriv 
Fremgangsmåde

Bagte blommer
Halver blommerne og fjern stenene, anret blommerne i et fad med bagepapir. Rør sukker og vanilje sammen og strøg det over blommerne, inden de bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter. Når blommerne er kølet af, kan de evt. pensles med hvid rom, portvin eller sherry.

Nøddeknas
Rist  nødderne på en tør pande. De skal ikke tage farve, hvis der er hinder på – fx hasselnødder, så gnides de af i et rent viskestykke.

Hak nødderne groft og kom dem på panden sammen med honning. Rør godt igennem og lad dem køle af på et stykke bagepapir.

Vaniljeråcreme
Pisk æggeblomme, sukker og vanilje til æggesnaps. Pisk derefter piskefløden luftig og vend æggesnaps og flødeskum sammen.