Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/blommetrifli/

Blommetrifli

Blommetrifli er en af de skønneste desserter med sensommerens sødmefyldte danske blommer.

Jeg har lavet denne trifli et par gange med nøddeknas, karamelliseret hvid chokolade og så har jeg testet den af med både vaniljeråcreme og en flødeskum pisket med blot en anelse hjemmelavet vaniljesukker – og jeg kan simpelthen ikke beslutte mig for, om den er bedst med råcreme eller vaniljeflødeskum …

Begge dele er bare virkelig lækkert ♡

Prøv også: Min opskrift på en skøn æbletrifli >> 

PT1H30M

Blommetrifli

4 pers.    1 time 30 min.
4 pers.
Ingredienser
  • Bagte blommer
  • 400 g blommer
  • 2 spsk. rørsukker
  • ½ tsk. vaniljepulver
  • 2 spsk. hvid rom eller lign (kan undlades, for en alkoholfri version)
  • Nøddeknas
  • 100 g blandede nødder
  • Karameliseret hvid chokolade
  • 100 g hvid chokolade af god kvalitet (fx valhrona)
  • Vanilje råcreme
  • 2 æggeblommer
  • 1 1/2 spsk. rørsukker
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 dl piskefløde
Udskriv opskrift
1 time 30 min.
Fremgangsmåde

Karameliseret hvid chokolade
Fordel den grofthakkede hvide chokolade på en bageplade med bagepapir, bag i en forvarmet ovn ved 125 grader i ca. en lille time (måske mindre, alt afhængig af ovn), rør jævnligt i chokoladen og hold endelig øje med den. Den må endelig blive mørkebrun, men blot lys og lækker karamelfarvet.
Undervejs vil chokoladen klumpe lidt sammen og måske være grynet, for derefter at smelte og karamellisere til en flydende masse i en smuk lysebrun karamelfarve. Lad den karamelliserede chokolade køle helt af og hak derefter i stykker som kan blandes med de hakkede ristede nødder.

Bagte blommer
Halver blommerne og fjern stenene, anret blommerne i et fad med bagepapir. Rør sukker og vanilje sammen og strøg det over blommerne, inden de bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter. Når blommerne er kølet af, kan de evt. pensles med hvid rom, portvin eller sherry.

Nøddeknas
Nødderne ristes på en pande eller i ovnen på bagepapir. De skal ikke tage farve, hvis der er hinder på – fx hasselnødder, så gnides de af i et rent viskestykke.

Hak nødderne groft og bland med den sprøde karamelliserede chokolade.

Vaniljeråcreme
Pisk æggeblomme, sukker og vanilje til æggesnaps. Pisk derefter piskefløden luftig og vend æggesnaps og flødeskum sammen.