Blommetrifli
Blommetrifli er en af de skønneste desserter med sensommerens sødmefyldte danske blommer.
Jeg har lavet denne trifli et par gange med nøddeknas og en lækker vaniljeprikket råcreme med luftig flødeskum og skøn smag til de lidt syrligt søde blommer.
Det er en dejlig dessert her i august måned hvor blommerne er i højsæson og smager virkelig skønt friskplukkede fra blommetræerne.
Prøv også: Min opskrift på en skøn æbletrifli >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Blommetrifli
- Bagte blommer
- 400 g blommer
- 40 g sukker
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 2 spsk lys rom, el. lign. (kan undlades for alkoholfri version)
- Nøddeknas
- 50 g hasselnødder
- 50 mandler
- 30 g grovvalset havregryn
- 1 spsk honning
- Vanilje råcreme
- 2 æggeblomme
- 30 g sukker
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 1 dl piskefløde
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bagte blommer
Halver blommerne og fjern stenene, anret blommerne i et fad med bagepapir. Rør sukker og vanilje sammen og strøg det over blommerne, inden de bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter. Når blommerne er kølet af, kan de evt. pensles med hvid rom, portvin eller sherry.
Nøddeknas
Rist nødderne på en tør pande. De skal ikke tage farve, hvis der er hinder på – fx hasselnødder, så gnides de af i et rent viskestykke.
Hak nødderne groft og kom dem på panden sammen med honning og havregryn. Rør godt igennem og lad dem køle af på et stykke bagepapir.
Vaniljeråcreme
Pisk æggeblomme, sukker og vanilje til æggesnaps. Pisk derefter piskefløden luftig og vend æggesnaps og flødeskum sammen.
Tak for skønne opskrifter! Jeg har nogle halve blommer i fryseren. Tror du de kan bruges?
Ja, det kan du sagtens!
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Ser rigtig lækkert ud! Kan man lave de forskellige dele om morgenen fx og så lægge det sammen om aftenen lige inden servering?
Ja, det kan du sagtens – blot vent med vaniljeråcremen, den er bedst at lave lige før servering.
Kh AC
Er det de halve blommer, som kommes i glasset. De skal ikke skæres over?
Lyder som en lækker opskrift, som skal prøves.
Hej Ulla,
Det kommer helt an på størrelsen af blommerne – og smag/behag. Du kan skære dem i kvarte, halve eller mindre både.
God fornøjelse
Kh AC
Siger også tak for en god opskrift. Jeg dryssede de halve blommer med mørk farin blandet med vanillesukker. Giver en dejlig smag.
Og herover skriver du boller, men du mener vel blommer 😉
Hvor lækkert! Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding (og tastefejlen ovenfor er også rettet nu :))
Kh Ann-Christine
Tusind tak for de bedste opskrifter. ❤️
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Jeg skal medbringe en dessert når vi skal spise sammen med nogle venner. Tror du at jeg kan lave triflien helt klar kl 17 og opbevare den i køleskab til servering ved 21 tiden uden at råcremen bliver tynd?
Ja, den bør fint kunne holde i fire timer.
God fornøjelse
Kh AC
Hvor smager den toplækkert. Har en del blommer lige nu. Kan jeg tilberede dem og sætte dem i køleskab – hvor længe? De holder vel længere hvis de liiiige får,lidt rom.
Hvis du dækker dem med rom, kan de holde i noget tid, omkring 1-2 måneder og ellers kan de nok holde 1 uge på køl.
Du kan også finde lidt flere opskrifter med blommer her
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Skøn dessert! Kan jeg mixe, så der også er et lag æblekompot i triflien, altså sammen med de bagte blommer?
Hej
Har du erfaring med at gemme blommerne i et glas? Og hvor længe?
Hej Hanna
De kan fint holde sig i et skoldet rengjort glas i nogle dage.
Kh Ann-Christine
Ja, det vil også smage dejligt!
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har råsyltet sveskeblommer med rom og de har ligget og trukket i køleskabet i 8 dage, de smager himmelsk, men kan jeg bruge dem til trifli ? og hvad kan jeg bruge væsken til, der er jo saft fra blommerne,
sukkerlage med rom i ?
Tak for dine dejlige opskrifter som jeg har stor glæde af.
Kh Eva
Hej Eva
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for ♡
Du kan sagtens bruge de blommer til trifli – og væden kan du evt bruge til en lækker efterårscocktail med lidt danskvand og citron i,
Kh Ann-Christine
Jeg havde en pige med 1kg halvtreds blommer i fryseren, dem bagte jeg i ovnen og lavede den lækre trifli, med der var en del blommer tilbage , som jeg gav et opkog i saften der var blevet i bradepanden da jeg bagte blommerne , jævnede det en smule og gik en skøn kompot.
Uhm hvor lyder det lækkert
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Skal mandlerne også hakkes groft? Mangler de ikke i beskrivelsen?
De er en del af beskrivelsen “hak nødderne groft” i fremgangsmåden.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Havde en rest pistacienødder, jeg kom i nøddeblandingen, hvilket giver et fint farvespil, der også ses ved anretning i glas(skål) og så lagt sammen med vanillecreme, da flødeskum ikke er noget hit her! Tak for et dejligt inspirerende madunivers!
Uhmm, det lyder også lækkert med pistacie.
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Kh Ann-Christine
Super opskrift. Skal de frosne blommer tøes op, inden de sættes i ovnen?
Det behøver de ikke, men skal måske blot have 5 minutter ekstra i ovnen.
Kh Ann-Christine
Kan nødde-knas mon lavet et par uger i forvejen? Umiddelbart tænker jeg det kan, men kan honningen mon blive harsk😅
Jeg har ikke haft det til at stå længere end nogle dage, så har ikke testet det. Dog vil det miste sprødheden efter nogle dage og blive lidt mere sejt end sprødt i konsistensen
Kh Ann-Christine
Kan de bagte blommer fryses, så man har til nem trifli til vinter – på samme måde som æbler kogt med sukker og vanilje?
Ja, det kan de sagtens – det er guld at have dem i fryseren til vinteren :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Smager virkelig lækkert :) Kan de bagte blommer fryses?
Ja, det kan de sagtens :)
God fornøjelsse
Kh Ann-Christine