Blommetrifli


Blommetrifli er en af de skønneste desserter med sensommerens sødmefyldte danske blommer.
Jeg har lavet denne trifli et par gange med nøddeknas, karamelliseret hvid chokolade og så har jeg testet den af med både vaniljeråcreme og en flødeskum pisket med blot en anelse hjemmelavet vaniljesukker – og jeg kan simpelthen ikke beslutte mig for, om den er bedst med råcreme eller vaniljeflødeskum …
Begge dele er bare virkelig lækkert ♡
Prøv også: Min opskrift på en skøn æbletrifli >>
Blommetrifli
- Bagte blommer
- 400 g blommer
- 2 spsk rørsukker
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 2 spsk lys rom, el. lign. (kan undlades for alkoholfri version)
- Nøddeknas
- 100 g nødder, blandede
- Karameliseret hvid chokolade
- 100 g hvid chokolade, af god kvalitet
- Vanilje råcreme
- 2 æggeblomme
- 1,50 spsk rørsukker
- 0,50 tsk vaniljepulver
- 1 dl piskefløde
Karamelliseret hvid chokolade
Fordel den grofthakkede hvide chokolade på en bageplade med bagepapir, bag i en forvarmet ovn ved 125 grader i ca. en lille time (måske mindre, alt afhængig af ovn), rør jævnligt i chokoladen og hold endelig øje med den.
Den må endelig ikke blive mørkebrun, men blot lys og lækker karamelfarvet.
Undervejs vil chokoladen klumpe lidt sammen og måske være grynet, for derefter at smelte og karamellisere til en flydende masse i en smuk lysebrun karamelfarve. Lad den karamelliserede chokolade køle helt af og hak derefter i stykker som kan blandes med de hakkede ristede nødder.
Som alternativ til karamelliseret chokolade, kan bruges grofthakket mælkechokolade.
Bagte blommer
Halver blommerne og fjern stenene, anret blommerne i et fad med bagepapir. Rør sukker og vanilje sammen og strøg det over blommerne, inden de bages i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter. Når blommerne er kølet af, kan de evt. pensles med hvid rom, portvin eller sherry.
Nøddeknas
Nødderne ristes på en pande eller i ovnen på bagepapir. De skal ikke tage farve, hvis der er hinder på – fx hasselnødder, så gnides de af i et rent viskestykke.
Hak nødderne groft og bland med den sprøde karamelliserede chokolade.
Vaniljeråcreme
Pisk æggeblomme, sukker og vanilje til æggesnaps. Pisk derefter piskefløden luftig og vend æggesnaps og flødeskum sammen.
Tak for skønne opskrifter! Jeg har nogle halve blommer i fryseren. Tror du de kan bruges?
Ja, det kan du sagtens!
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen :)
Kh Ann-Christine
Ser rigtig lækkert ud! Kan man lave de forskellige dele om morgenen fx og så lægge det sammen om aftenen lige inden servering?
Ja, det kan du sagtens – blot vent med vaniljeråcremen, den er bedst at lave lige før servering.
Kh AC
Den hvide chokolade blev virkelig underlig. Efter 20 min ved 125 grader var den karameliseret, meget mørkebrun og smagte lidt bittert. Er linds hvid chokolade uegnet til formålet?
Jeg skal ikke kunne sige om Linds chokolade duer til formålet, for jeg har ikke prøvet den. Men det kan være, at den har en anden sammensætning i ingredienserne, så den kun skal have meget kort tid. Men hvis den bliver bitter i smagen, så lyder det ikke helt rigtig.
Jeg skriver lige ind i opskriften at man skal holde nøje øje med chokoladen, for den må ikke blive mørkebrun, men blot lys karamelfarvet, hvilket tog omkring en lille times tid i min ovn med Valhrona Ivoire
Kh AC
Et lille tip – hvis man ikke har lyst til at karamelisere chokoladen selv, så kan man købe det hos Summerbird. Jeg mener man kan købe det som en hel plade :-)
Skønt tip, tusind tak for at dele det ♡
Ja, mon ikke den her https://summerbird.dk/chokoladebar–amber/p/62506 vil du fint, hvis man (som jeg) ikke helt tør kaste sig ud i det selv? :D
Jo, det tror jeg – og man kan også sagtens bruge mælkechokolade eller mørk chokolade i stedet :)
Lige et ekstra spørgsmål – hvis man laver den med flødeskum, vil den så kunne laves på forhånd (fx om morgenen) og lægges sammen? :) Eventuelt hvis man venter med at putte nødde/chokolade-blandingen på?
Jeg ville vente med at lægge de tre dele sammen til lige inden servering. Du kan dog sagtens piske flødeskum fra morgenstunden og have det til at stå i en lufttæt beholder.
Kh AC
Hvad bruger du sukkeret til under “nøddeknas”?
Fint du spørger, det er en fejl og er fluks slettet :)
Der står stadig ar der skal benyttes rørsukker som ingrediens i venstre side.
Så er det pist væk :)
Hjælp! Har lavet karamelliseret chokolade her til morgen af Odense chokolade. Den ser fin ud, lysebrun og lækker – MEN den stivner ikke!
Kan jeg måske sætte den i fryseren til i aften i håb om, at jeg så kan brække den? Er chokoladen for billig?
Jeg har ikke prøvet at bruge Odense chokolade til dette, så skal ikke kunne sige det. Men prøv endelig at stille det på køl eller i fryseren og se om det ikke lykkedes.
Kh AC
Tak for svar!! Problemet løst. Nu lige til at knække efter en tur på køl.
Perfekt! Det er jeg glad for at høre :)
Hej,
Tak for en lækker opskrift :-)
Min hvide chokolade blev fin lysebrun, karameliseret og smagte fint, men den blev alligevel grynet – har jeg givet det for lidt eller for længe? Gav det ca 45 min :-)
Det er svært at sige med sikkerhed. Mon den blot skulle have været rørt godt igennem? Evt blendes.
Er det de halve blommer, som kommes i glasset. De skal ikke skæres over ???. Lyder som en lækker opskrift, som skal prøves.
Hej Ulla,
Det kommer helt an på størrelsen af bollerne og smag/behag. Du kan skære dem i kvarte, halve eller mindre både.
God fornøjelse
Kh AC
Tusind tak for de bedste opskrifter. ❤️
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Lækker opskrift.. Tror dog, der mangler et “ikke” i “må blive brun, men lys og lækker” ?..
Mvh. Line
Du har ret! Det er fluks rettet :)
Kh AC
Jeg skal medbringe en dessert når vi skal spise sammen med nogle venner. Tror du at jeg kan lave triflien helt klar kl 17 og opbevare den i køleskab til servering ved 21 tiden uden at råcremen bliver tynd?
Ja, den bør fint kunne holde i fire timer.
God fornøjelse
Kh AC