Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ribssirup/

Ribssirup

Ribssirup er så dejligt og nemt at lave, når og hvis man i forvejen er igang med en skøn omgang hjemmelavet ribssaft. Så tager det ikke alverden af ekstra tid lige at koge en smule saft videre til en skøn sirup, som er super anvendelig til morgenmad, pandekager og skønne sager.

Jeg er – som mange af jer allerede ved – kæmpe fan af hjemmelavede sirupper og elsker at variere dem som her med citrontimian.

Hvis man ikke lige har det, så prøv med en anden krydderurt fx mynte. Og alternativt undlad krydderurter og lav bare siruppen med vanilje og ribs – det er også dejligt!

PT10min

Ribssirup

1 1/2 dl sirup    10 min
1 1/2 dl sirup
Ingredienser
  • 2 dl ribssaft
  • kornene fra 1 vaniljestang
  • 2 kviste citrontimian
  • 1 dl sukker
Udskriv opskrift
10 min
Fremgangsmåde

Opskrift til ribssaft finder I her

Kom det hele i en gryde og kog op. Lad det simre i omkring 10 minutter. Kom på flaske eller glas og opbevar i køleskabet. Med ribs kan man ikke lave den normale sirupstest ved at tjekke at det størkner lidt på en test-skefuld. Ribs indeholder naturlig pektin, så det stivner i køleskabet natten over. Opbevar evt siruppen i et glas, hvor det kan røres rundt hvis det er stivnet for meget. Det smager nemlig stadig fantastisk!