Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ribssirup/

Ribssirup

Ribssirup er så dejligt og nemt at lave, når og hvis man i forvejen er igang med en skøn omgang hjemmelavet ribssaft. Så tager det ikke alverden af ekstra tid lige at koge en smule saft videre til en skøn sirup, som er super anvendelig til morgenmad, pandekager og skønne sager.

Jeg er – som mange af jer allerede ved – kæmpe fan af hjemmelavede sirupper og elsker at variere dem som her med citrontimian.

Hvis man ikke lige har det, så prøv med en anden krydderurt fx mynte. Og alternativt undlad krydderurter og lav bare siruppen med vanilje og ribs – det er også dejligt!

PT40Mter

Ribssirup

1 portion    40 minutter
1 portion
Ingredienser
  • 500 g ribs
  • 6 dl , vand
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 2 stængler citrontimian, (kan undlades)
  • 200 g sukker
Udskriv opskrift
40 minutter
Fremgangsmåde

Kog vand og ribs i en gryde og lad det koge i 15 minutter, hvorefter det sigtes gennem et klæde.

Kom saften i en gryde, sammen med sukker, vanilje og evt citrontimian.

Kog op og lad det simre uden låg i 20 minutter.

Hæld på et skoldet glas og opbevar i køleskabet.