Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ribssirup/

Ribssirup

Ribssirup er så dejligt og nemt at lave, når og hvis man i forvejen er igang med en skøn omgang hjemmelavet ribssaft. Så tager det ikke alverden af ekstra tid lige at koge en smule saft videre til en skøn sirup, som er super anvendelig til morgenmad, pandekager og skønne sager.

Jeg er vild med hjemmelavede sirupper af frugter og bær. Det smager så dejligt og er skønt og anvendeligt i køkkenet og til cocktails.

Prøv også: opskrift på frugttærte >>

PT40M

Ribssirup

Tid i alt40 min.
Arbejdstid10 min.
Holdbarhed1 måned
Antal0.5 liter
Ingredienser
  • 400 g ribs, godt modne
  • 6 dl vand
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 200 g sukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Kog vand og ribs i en gryde og lad det koge i 15 minutter, hvorefter det sigtes gennem et klæde.

Kom saften i en gryde, sammen med sukker og vanilje.

Kog op og lad det simre uden låg i 20 minutter.

Hæld på et skoldet glas og opbevar i køleskabet.