Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldskal-med-jordbaer-og-braendte-mandler/

Koldskål med jordbær og brændte mandler

Jeg har lavet koldskålen lidt anderledes end jeg plejer. Kan ikke bestemme mig for hvilken kombination der er min favorit, elsker dem begge :)

Læs også: den bedste koldskål med forskelligt tilbehør

Jeg har brugt mere ymer og mindre citron i denne. De brændte mandler giver en knasende sprødhed som kammerjunker giver i en traditionel koldskål. Et skønt alternativ.

PT20min

Koldskål med brændte mandler og jordbær

4 pers.     20 min
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
20 min
Fremgangsmåde

En pande varmes op med sukker og sirup, når det er varmt og smeltet tilsættes mandlerne. Rør konstant til sukkeret er karamelbrunt og flydende. Mandlerne hældes ud på bagepapir, skilles straks af og står til afkøling.

Vaniljekornene skrabes ud og skilles af i sukkeret. Æg, vanilje og sukker piskes til æggesnaps. Pisk derefter ymer, kærnemælk og citron i.

Hak de brændte mandler, skær jordbærrene i skiver.

Hæld koldskålen i skåle og server med jordbær og de brændte mandler.