Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldskal-med-jordbaer-og-braendte-mandler/ Dessert Kager og søde sager, Sommer

Koldskål med jordbær og brændte mandler

Koldskål med ymer, friske jordbær og sprøde brændte mandler er virkelig en god variant til den bedste koldskål med kammerjunker.

Jeg har brugt mere ymer og lidt mindre citron i denne variant og de brændte mandler giver en knasende sprødhed som er en herlig sommerudgave af julens skønne brændte mandler.

Perfekt til fx at spise til sankthans eller den 24 juni, hvor der er præcis et halvt år til juleaften ♡

Prøv også: min opskrift på koldskålsfromage >>

Koldskål med brændte mandler og jordbær
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT20M4
Ingredienser
  • 7 dl kærnemælk
  • 7 dl ymer
  • 2 æggeblomme, æggeblommerne herfra
  • 2 spsk sukker
  • 0,50 tsk vaniljepulver
  • 0,50 citron, 2 spsk saft herfra
  • Brændte mandler
  • 1 håndfuld mandler
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk mørk sirup
  • 1 bakke jordbær
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kom sukker og sirup på en pande, sammen med mandler og varm op ved middelvarme under omrøring til det er smeltet og koger tørt. Rør videre til karamellen smelter en smule igen. Hæld mandlerne ud på bagepapir og lad dem køl af.

Pisk æggeblommer, vanilje og sukker til æggesnaps. Pisk derefter ymer, kærnemælk og citron i.

Hak de brændte mandler og skær jordbærrene i skiver.

Hæld koldskålen i skåle og server med jordbær og de brændte mandler.