Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldskaalsfromage/

Koldskålsfromage

Den anden dag, havde jeg købt lidt rigeligt kærnemælk, så udover at lave en portion almindelig koldskål, så lavede jeg også koldskålsfromage, som blev opbevaret i køleskabet til dagen efter og som smagte noget så lækkert – en sød lille dessert på en helt almindelig hverdag, inden der for alvor går sommerferie i den om kun 2 dage. Det er ellers godt nok lidt svært ikke at lade sig rive med af den sommerferiestemning, der er i luften i disse dage.

PT+60M

Koldskålsfromage

4 pers.     +60 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
+60 min.
Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og bland dem med sukkeret. Pisk æg, vanilje og sukker til en luftig æggesnaps i.

Tag husblassen op af vandet og smelt den i en skål over et vandbad. Rør den smeltede husblas grundigt sammen kærnemælk. Vær sikker på at der ikke dannes klumper, sker det så kom det gennem en sigte ned i æggesnapsen og vend derefter citron, og tykmælk i.

Hæld koldskålsfromagen på små gennemsigtige glas og stil på køl i minimum 4-5 timer.
Anret med ribs, marinerede jordbær eller lidt knuste kammerjunker.