Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/koldskaalsfromage/

Koldskålsfromage

Den anden dag, havde jeg købt lidt rigeligt kærnemælk, så udover at lave en portion almindelig koldskål, så lavede jeg også koldskålsfromage, som blev opbevaret i køleskabet til dagen efter og som smagte noget så lækkert – en sød lille dessert på en helt almindelig hverdag, inden der for alvor går sommerferie i den om kun 2 dage. Det er ellers godt nok lidt svært ikke at lade sig rive med af den sommerferiestemning, der er i luften i disse dage.

PT+60M

Koldskålsfromage

4 pers.     +60 min.
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
+60 min.
Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Pisk æg, vanilje og sukker til en luftig æggesnaps.

Tag husblassen op af vandet og smelt den i en skål over et vandbad. Lad den køle lidt af og rør lidt kærnemælk i. Rør grundigt og tilsæt derefter resten af kærnemælken.

Vend derefter citron, og tykmælk i.

Hæld koldskålsfromagen på små gennemsigtige glas og stil på køl i minimum 4 timer.