Koldskålsfromage


Koldskålsfromage er en skøn lille dessert og knap så sød og fyldig som fx panna cotta eller lignende desserter.
Sødmen kan naturligvis justeres til efter smag og behag, så smag endelig på koldskålen inden husblas kommes i, så den er præcis så frisk/sød som du ønsker!
På en sommervarm dag er det en herlig dessert som snildt kan tilberedes dagen før servering.
Prøv også: min skønne opskrift på jordbærroulade >>
Koldskålsfromage
- 2,50 ark husblas
- 5 dl kærnemælk
- 1 dl tykmælk
- 2 æggeblomme
- 2 spsk sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 0,50 øko citron, saft og revet skal herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Tag kærnemælk og tykmælk ud af køleskabet, så det ikke er for koldt når det røres med husblas.
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Pisk æg, vanilje og sukker til en luftig æggesnaps.
Tag husblassen op af vandet og smelt den i en skål over et vandbad. Lad den smeltede husblas køle af til stuetemperatur, hæld den i en skål og pisk lidt kærnemælk i. Pisk grundigt og tilsæt derefter resten af kærnemælken, samt æggensnapsen.
Pisk derefter citron, og tykmælk i.
Hæld koldskålsfromagen på små glas og stil på køl i minimum 4 timer.
Næringsindhold

Pr. pers.
(xxx kcal)
Total
(xxx kcal)
Ja, eller de små glas med færdiglavet babymos. Man kan jo altid smide mosen
ud ;-)
Rigtig god ide – eller man kan bare vælge frugtmosvarianterne og blande dem i yoghurt naturel. Det er jo bare ren frugtmos og giver en ganske glimrende frutyoghurt (ved jeg fra da Johan og Julie var små) ;)
Hold nu, det er nogle flotte billeder.
Og så ser og lyder desserten til at være helt fantastisk!!
Kh,
Tanja
Taaaak <3
Det smager så dejligt sommerligt og ret perfekt her i sommervarmen
Kh AC
Jeg elsker koldskål, men havde ikke lige tænkt på at lave den som fromage. Men det tror jeg da vist at jeg er “nødsaget” til at at prøve i weekenden
Ja, det kan man jo blive helt nødt til ;) og slet ikke et tosset projekt, hvis man er vild med koldskål.
Rigtig god fornøjelse med det
Søndag fik jeg i Tivoli en koldskål-is. Det var altså også godt. Hvordan den var lavet ved jeg ikke ;-)
Uhm, det lyder også dejligt!
Jeg prøvede at lave koldskålsis sidste år, men det krystaliserede en smule, så jeg var ikke helt tilfreds med resultatet. -men måske jeg skal eksperimentere lidt videre med det :)
Det lyder virkelig lækkert! Elsker alt med koldskål. Og sommerhusets busk med ribs bugner…
I øvrigt tak for dit svar mht assistenten :)
Kan man måske købe en færdigkøbt koldskål
Hvor lækkert med sommerhus med ribsbusk!
Jeg drømmer selv om engang at få et sommerhus, med en have fyldt med bærbuske og frugttræer … Det kunne være hyggeligt :)
Har du en god idé til at få glas der har været eddikesyltede ting i, til at blive helt lugtfri? Jeg har aldrig haft held til det – og lidt synd at en lækker dessert får bismag af kapers :-)
Jeg vasker dem blot i opvaskemaskinen og lader dem stå uden låg på i lang tid, så synes jeg duften forsvinder fint – men ja, det tager noget tid ;)
Kh Ann-Christine
Øv min fromage blev tynd som bare pokker. Hvor store er de stykker husblas du bruger Ann-Christine?
Jeg husker det som om de var større før i tiden…
Har aldrig lavet noget med husblas tidligere (fordi jeg simpelthen ikke kunne holde tanken om kogt grisehud ud) men nu skulle det være…..
Argh, æv! Åh, det er så træls, når mad ikke lykkedes.
Jeg er ikke super erfaren i husblas selv, men disse lykkedes for mig og jeg brugte bare en pakke husblas som jeg har haft liggende i krydderiskuffen længe (jeg aner ikke hvilken størrelse de var og kan desværre ikke tjekke der hvor jeg er lige nu.)
Kh AC (-som fortrænger hvad husblas er … ;) )
Min blev også for tynd, det er for lidt husblas, der skal ca dobbelt så meget i.
Kære Hanne
Denne opskrift er fra 2016 og er siden den tråd du skriver på rettet til, så den er helt som jeg laver den nu. Men det kan du selvfølgelig ikke se i de gamle svar og spm i kommentarfeltet :)
Hvis jeg kom dobbelt så meget husblas i, ville jeg få en gele og det er jeg ikke selv så interesseret i.
Kh Ann-Christine
Min blev også for tynd. Den var kun en anelse tykkere end en normal koldskål.
Min teori er at den skål jeg bruger i vandbadet er lidt stor og når man så hælder den flydende husblas over i en ny skål (som der står i opskriften), så går der relativt meget til spilde.
Mvh. Regine
Det kan godt være svaret. Prøv evt at brug en spartel til at skrabe det hele ud af skålen med husblas, så intet går til spilde :)
Kh Ann-Christine
Lyder super lækkert og må helt klart prøves.
Har den sidste tid gået og tænkt på yoghurt fromage, som jeg husker fra min barndom, har dog aldrig prøv at lave det og 100 siden jeg har smagt det :).
Tænker du man hert kan bruge A38 (det er godt nok den økologiske på 0,5%) i stedet for tykmælk, eller tror du den er for tynd?
Kh Sarah
Jeg synes det lyder lækkert og det tror jeg sagtens du kan, måske skal du nok bare komme lidt mere husblas i.
Lad mig gerne høre lidt om hvordan det lykkedes, så vil jeg måske gøre forsøget også :)
Kh AC
Hej! Rækker denne portion til 4 af de glas du viser her? Skal lave til 9 personer i lidt mindre glas end disse (tror jeg), og tænker om denne portion er nok eller om jeg skal gange den op?
Ja, det gjorde den her hos os – jeg tror du skal gange opskriften med 2.
Hej. Ej den ser virkelig god ud. Tror du jeg kan lave den i en stor skål?
Mvh. Nadia
Ja, det tror jeg sagtens du kan :)
Hej. Vi vil lave disse til vores datters barnedåb. Det vil jo være smart at lave dem i god tid. Tror du, at det fungerer at fryse dem? :-) Vh Kirstine
Jeg har ikke forsøgt at fryse dem, og jeg ved ikke om det vil fungere så godt når der ikke er så meget fedt i. Det vil være bedre med en flødebaseret fromage.
Men du kan lave en test og fryse en ned og se hvordan den bliver efter den er tøet op.
Så kan du være helt tryg ved om det lykkedes.
Kh Ann-Christine
Hej
Hvis jeg har lyst til at lave denne fromage som en mousse. Skal jeg så putte lidt mindre husblas i?
Vh Sophia