Koldskålsfromage


Koldskålsfromage er en sommerfrisk dessert og knap så sød og fyldig som fx panna cotta eller lignende desserter.
Man kan justere sødmen efter smag og behag, både med lidt ekstra vaniljesukker og med alm sukker. Smag endelig på koldskålen inden husblas kommes i, så den er præcis så frisk/sød som du ønsker!
På en sommervarm dag er det en herlig dessert, som snildt kan tilberedes dagen før servering og er dejlig at servere med sommerens søde bær.
Prøv også: min skønne opskrift på jordbærroulade >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Koldskålsfromage
- 2,50 ark husblas
- 5 dl kærnemælk
- 1 dl tykmælk
- 2 æggeblommer
- 2 spsk sukker
- 0,50 tsk vaniljesukker
- 0,50 øko citron, saft og revet skal herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Tag kærnemælk og tykmælk ud af køleskabet, så det ikke er for koldt når det røres med husblas.
Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
Pisk æg, vanilje og sukker til en luftig æggesnaps.
Tag husblassen op af vandet og smelt den i en skål over et vandbad. Lad den smeltede husblas køle af til stuetemperatur, hæld den i en skål og pisk lidt kærnemælk i. Pisk grundigt og tilsæt derefter resten af kærnemælken, samt æggensnapsen.
Pisk derefter citron, og tykmælk i.
Hæld koldskålsfromagen på små glas og stil på køl i minimum 4 timer.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej. Vi vil lave disse til vores datters barnedåb. Det vil jo være smart at lave dem i god tid. Tror du, at det fungerer at fryse dem? :-) Vh Kirstine
Jeg har ikke forsøgt at fryse dem, og jeg ved ikke om det vil fungere så godt når der ikke er så meget fedt i. Det vil være bedre med en flødebaseret fromage.
Men du kan lave en test og fryse en ned og se hvordan den bliver efter den er tøet op.
Så kan du være helt tryg ved om det lykkedes.
Kh Ann-Christine
Hej. Ej den ser virkelig god ud. Tror du jeg kan lave den i en stor skål?
Mvh. Nadia
Ja, det tror jeg sagtens du kan :)
Hej! Rækker denne portion til 4 af de glas du viser her? Skal lave til 9 personer i lidt mindre glas end disse (tror jeg), og tænker om denne portion er nok eller om jeg skal gange den op?
Ja, det gjorde den her hos os – jeg tror du skal gange opskriften med 2.