Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/kammerjunker/ Cookies og Småkager Dessert, Familiefavoritter, Forår, Kager, Kager og søde sager, Sommer

Kammerjunkere

Hjemmelavede kammerjunkere smager så dejligt og er en skøn spise om sommeren, når det er sæson for den dejlige koldskål, serveret med nybagte kammerjunker og sommerens søde bær og mynte. Det er så nemt og super lækkert.

De er et hurtigt og overskueligt lille bageprojekt, som mine børn elsker at være med til. Det kan varmt anbefales at lave en stor portion, for de holder sig glimrende et par uger i en kagedåse eller lufttæt beholder – og så smager de så skønt, så de hurtigt er spist.

Prøv også: Opskrift på hjemmelavet koldskål her >>

PT30MPT20M40

Kammerjunkere

Tid i alt30 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed2 uger
Antal40 stk.
Ingredienser
  • 100 g hvedemel
  • 25 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 0,50 øko citron, revet skal herfra
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 1 æg
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Bland hvedemel og fuldkornshvedemel, bagepulver, sukker, salt, citronskal og vaniljesukker godt sammen. Smuldr smør i melblandingen, til det er helt fint og ensartet.

Saml dejen med æg og ælt den hurtigt sammen.

Skær dejen i stykker a ca. 6 g. Tril stykkerne til kugler og læg dem på en bageplade med bagepapir. Giv kammerjunkerne et lille tryk på midten, så de bliver lidt flade.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i 15-18 minutter, til de er let gyldne i kanten. Lad dem køle af på en rist.