Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaertrifli/

Jordbærtrifli

Jordbærtrifli er en herlig enkel måde at servere de sommersøde danske jordbær på og det ser så fint og indbydende ud med lag på lag af jordbær, vaniljeråcreme og knuste makroner.

Sådan en dessert er en luksus udgave af den klassiske jordbær med fløde, som jo også er et evigt hit og jordbærtrifli kan godt laves et par timer før den skal serveres, hvilket gør det dejligt nemt som en dessert til søde gæster og dejlige middage.

Prøv også: min opskrift på en lækker jordbærtærte >>

PT60M

Jordbærtrifli

Tid i alt60 min.
Arbejdstid20 min.
Holdbarhed4 timer
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Makroner
  • 80 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 30 g æggehvide
  • Vaniljeråcreme
  • 3 æggeblomme
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1,50 dl piskefløde
  • Derudover
  • 350 g jordbær, skåret i kvarte
  • 20 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljesukker
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Makroner
Kom mandelmel og flormelis i en minihakker og kør til det er helt ensartet i konsistensen. Tilsæt æggehvide og kør til massen er helt ensartet. Kom massen i en sprøjtepose og sprøjt runde makroner ud på en bageplade med bagepapir i en størrelse af en 2 krone.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i cirka 25 minutter.

Lad dem køle af på en bagerist og knus dem lidt.

Luftig vaniljeråcreme
Pisk vanilje, æggeblomme og sukker til en luftig og cremet æggesnaps.

Kom piskefløden i en ren skål og pisk den til en luftig flødeskum. Rør æggesnaps og flødeskum sammen.

Saml jordbærtrifli i portionsglas
Rens jordbærrene, fjern stilken og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelse. Drys med sukker og vanilje og lad det trække i 10 minutter.

Anret jordbær, makroner og vaniljeråcreme lag på lag i glas og pynt med lidt mynte.