Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaertrifli/

Jordbærtrifli

Jordbærtrifli er en herlig enkel måde at servere de sommersøde danske jordbær på og det ser så fint og indbydende ud med lag på lag af jordbær, vaniljeråcreme og knuste makroner.

Sådan en dessert er en luksus udgave af den klassiske jordbær med fløde, som jo også er et evigt hit og jordbærtrifli kan godt laves et par timer før den skal serveres, hvilket gør det dejligt nemt som en dessert til søde gæster og dejlige middage.

Prøv også: min opskrift på en lækker jordbærtærte >>

PT60M

Jordbærtrifli

Tid i alt60 min.
Arbejdstid45 min.
Holdbarhed4 timer
Antal4 pers.
Ingredienser
  • Makroner
  • 80 g mandelmel
  • 100 g flormelis
  • 30 g æggehvide
  • Vaniljeråcreme
  • 3 æggeblomme
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1,50 dl piskefløde
  • Derudover
  • 350 g jordbær, skåret i kvarte
  • 20 g sukker
  • 0,50 tsk vaniljesukker
  • 2 stængler frisk mynte
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Fremgangsmåde

Makroner
Kør mandelmel og flormelis i en minihakker, til det er helt ensartet i konsistensen. Tilsæt æggehvide og kør igen, til massen er helt ensartet. Fyld massen i en sprøjtepose og sprøjt runde makroner ud på en bageplade med bagepapir på ca. 2½ cm i diameter.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft i ca. 25 minutter. Lad dem køle af på en bagerist og knus dem lidt.

Vaniljeråcreme
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig og cremet æggesnaps. Pisk piskefløden til en luftig flødeskum. Rør æggesnaps og flødeskum sammen.

Saml jordbærtriflien
Drys jordbær med sukker og vanilje og lad det trække i 10 minutter. Anret jordbær, makroner og vaniljeråcreme lag på lag i serveringsglas og pynt med lidt mynte.