Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/jordbaertrifli/

Jordbærtrifli

Jordbærtrifli er en herlig enkel måde at servere de sommersøde danske jordbær på.

Med jordbær der har trukket i vaniljesukker, sprød knas og en fløjlsblød luftig vaniljecreme, så bliver det ikke meget bedre – en luksus udgave af den klassiske jordbær med fløde, som jo også er et evigt hit.

Jeg laver denne trifli med nøddeknas, men makroner vil også være virkelig lækkert. Se lidt flere tip under opskriften til variation og smag til den lækre jordbærtrifli.

PT30Mter

Jordbærtrifli

4 pers.    30 minutter
4 pers.
Ingredienser
Udskriv opskrift
30 minutter
Fremgangsmåde

Rens jordbærrene, fjern stilken og skær dem i halve eller kvarte alt efter størrelse. Drys med sukker og vanilje og lad det trække i 30 minutter.

Sprød knas
Kom havregryn og nødder på en pande og rist det ved middel varme under konstant omrøring.

Jordbærtrifli er en herlig enkel måde at servere de sommersøde danske jordbær på.

Med jordbær der har trukket i vaniljesukker, sprød knas og en fløjlsblød luftig vaniljecreme, så bliver det ikke meget bedre – en luksus udgave af den klassiske jordbær med fløde, som jo også er et evigt hit.

Når det begynder at dufte af ristede nødder tilsættes smør og sukker og der røres godt til sukker og smør er smeltet. Kom på en tallerken eller et fad og lad det køle af på køkkenbordet.

Luftig vaniljecreme
Pisk sukker, æggeblomme og vanilje til luftig æggesnaps.

Pisk en luftig skum af piskefløden og vend den i æggesnapsen til en lækker luftig vaniljecreme.

Saml jordbærtrifli i portionsglas
Fordel jordbær, knas og luftig vaniljeskum i glas og server.